De Top 7 Beste Beste Boeken Van Annie M.g. Schmidt In 2023

De Top 7 Beste Beste Boeken Van Annie M.g. Schmidt In 2023

In ons streven naar literaire verrijking komen wij vaak indrukwekkende werken tegen. Op onze ontdekkingsreis kwamen we een naam tegen die velen van ons dicht bij het hart ligt – Annie M.G. Schmidt. Deze gerenommeerde Nederlandse schrijfster heeft een scala aan boeken op haar naam staan die de lezers van alle leeftijden hebben betoverd. Laten we samen duiken in een wereld van fantasie en nostalgie terwijl we de beste boeken van Schmidt verkennen.

1. Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Wij hebben ons ondergedompeld in de magische wereld van Annie M.G. Schmidt’s “Pluk van de Petteflet”, waar de verbeeldingskracht geen grenzen kent en vriendschap centraal staat. In deze meesterlijke kinderroman, ontdekten wij een heerlijke medley van kleurrijke personages en boeiende avonturen, gepresenteerd door een jongen genaamd Pluk die zijn intrek neemt in een torenkamer van de Petteflet. Laten we samen de betoverende wereld verkennen die Annie M.G. Schmidt zo vakkundig heeft gecreëerd in dit alom geliefde boek.

Voordelen

 • Het boek is tijdloos en wordt genoten door zowel kinderen als volwassenen. Het is al tientallen jaren een klassieker en blijft geliefd bij nieuwe generaties.
 • Het boek is rijk aan fantasie en avonturen, en bevat prachtige illustraties van Fiep Westendorp die het verhaal nog meer tot leven brengen.
 • Het boek is stevig en duurzaam, waardoor het lang meegaat, zelfs wanneer het regelmatig wordt voorgelezen en doorgegeven aan jongere kinderen in het gezin. Ook is het boek beschikbaar als luisterboek wat het toegankelijk maakt voor verschillende leeftijden en situaties (bijvoorbeeld in de auto).

Nadelen

 • Hoewel het boek universeel geliefd lijkt te zijn, kan het voor sommige moderne kinderen misschien te ouderwets aanvoelen, omdat het oorspronkelijk in het begin van de jaren 70 werd gepubliceerd en qua stijl en toon niet nuanceert met recentere kinderboeken.
 • Sommige kinderen (of ouders) kunnen vragen stellen over het feit dat de jonge Pluk alleen lijkt te leven zonder de aanwezigheid van ouders of verzorgers.
 • Het boek kan te complex zijn voor zeer jonge kinderen om zelf te lezen, waardoor het meer geschikt is als voorleesboek dan een boek voor beginnende lezers.

Na een uitgebreide beoordeling en het doornemen van jullie waardevolle feedback is onze conclusie glashelder: “Pluk van de Petteflet” van Annie M.G. Schmidt is een tijdloze klassieker. Het is een boek dat door de generaties heen lezers blijft betoveren met zijn unieke personages, fantasierijke taal en boeiende verhalen. Wij raden dit boek zonder meer aan voor kinderen van alle leeftijden, maar ook voor volwassenen die zich willen onderdompelen in de magische wereld van de jeugdliteratuur. Bovendien is het een uitstekend geschenk voor elke gelegenheid.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Wij hebben ons ondergedompeld in de oogverblindende wereld van Annie M.G. Schmidt’s literaire hoogstandjes. Haar unieke verzameling kinderboeken, die personages als Dikkertje Dap, Floddertje en Jip en Janneke tot leven brengt, is werkelijk een schatkist vol humor, originaliteit en opwindende avonturen. Met een gezonde dosis rebelse vrolijkheid die de traditionele regels tart en voldoende stof om eindeloos voor te lezen, is deze bundel een waar genot om te ontdekken. Laten we eens een kijkje nemen naar wat Schmidt’s meesterwerken zo onvergetelijk en geliefd maakt.

Voordelen

 • Een collectie van de beste werken van Annie M.G. Schmidt, met inbegrip van zowel bekende favorieten als minder bekende juweeltjes.
 • De verhalen en gedichten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook nostalgisch voor volwassenen die zijn opgegroeid met haar werk.
 • Het boek is rijkelijk geïllustreerd door verschillende kunstenaars, wat bijdraagt aan de magie van de verhalen.

Nadelen

 • Vanwege het feit dat Annie M.G. Schmidt al een tijdje geleden is overleden, kunnen sommige woorden en situaties gedateerd aandoen en om uitleg vragen.
 • De hardcover van het boek zit omgekeerd, wat onhandig kan zijn bij het lezen.
 • Als een uitgebreide collectie kan het boek wat overweldigend lijken voor jonge of nieuwe lezers van Schmidt’s werk.

Wij raden “Het mooiste van Annie M.G. Schmidt” ten zeerste aan voor zowel jonge lezers als volwassenen, die zichzelf willen onderdompelen in een rijk universum vol avontuur en humor. Of je nu al een fervent Annie M.G. Schmidt fan bent, of haar werk voor het eerst ontdekt, dit boek biedt een fascinerende duik in haar meesterwerken. Het biedt een onvergetelijke ontdekkingsreis van nostalgisch plezier en nieuwe verrassingen, een avontuur dat generaties overstijgt.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Het huis van Jip en Janneke

Het huis van Jip en Janneke

Wij hebben ons ondergedompeld in de betoverende wereld van Jip en Janneke, zoals vormgegeven door de onvergetelijke Annie M.G. Schmidt. In ‘Het huis van Jip en Janneke’ hebben we een interactieve speelervaring gehad waarin we konden koken, baden, tuinieren en zelfs verstoppertje spelen, allemaal binnen het comfort van dit uitgebreid geïllustreerde pop-up boek. De rijke details, van de uitdrukbare personages tot de aanvullende spelmogelijkheden van wasgoed, steps en badeendjes, geven een werkelijke diepte en speelse kwaliteit aan Schmidt’s geliefde personages en hun wereld.

Voordelen

 • Het boek bevordert de verbeelding en creativiteit van kinderen aangezien ze verschillende scènes kunnen creëren met behulp van de uitklapbare huis en de poppetjes.
 • Het boek bevat diverse kleine elementen en details zoals echt draaiende brieven in de brievenbus en waslijntjes waar de was opgehangen kan worden, die bijdragen aan het speelplezier en de simulatie van een echte leefomgeving.
 • De bijgeleverde envelop is een handige oplossing voor het bewaren van kleine onderdelen na het spelen.

Nadelen

 • Het boek heeft een bepaalde graad van fragiliteit door het gebruik van karton. Dit maakt het minder geschikt voor jongere kinderen of intense speelsessies, en kan leiden tot snelle slijtage.
 • De speelfiguurtjes zijn vrij dun en kwetsbaar. Ze kunnen verbeterd worden door ze van dikker materiaal te maken.
 • De aanwezigheid van vele kleine onderdelen is mogelijk een risico voor kinderen onder de leeftijd van 3 of 4 en kunnen gemakkelijk verloren gaan/geslikt worden.

Na ons onderzoek en de vele reviews die we hebben gelezen, raden we ‘Het huis van Jip en Janneke’ door Annie M.G. Schmidt zeker aan. Hoewel het fragiele aard van de uitdrukbare figuren en het huis zelf wel aandacht vereist, is het een geweldig hulpmiddel om de verbeelding bij kinderen te stimuleren. Ideaal voor kinderen ouder dan vier die de fijne motorische vaardigheden hebben om voorzichtig te spelen, dit interactieve huis is niet alleen een boek maar ook een speeltuin voor de jonge geest.

Bekijk prijs op Bol.com

4. De A van Abeltje

De A van Abeltje

In onze zoektocht naar uitmuntendheid binnen de kinderliteratuur, verkennen we de betoverende wereld van Annie M.G. Schmidt’s ‘De A van Abeltje’, een boek waarin strijdlustigheid, avontuur en mysterie samensmelten in een pakkend verhaal. Een reis aan de hand van Abeltje, die samen met bijzondere personages een spannende zoektocht onderneemt naar een vermist vriendinnetje. Met nieuwe illustraties van Philip Hopman die naadloos aansluiten bij de humor en de spanning van het verhaal, biedt het boek een onvergetelijke leeservaring die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.

Voordelen

 • Het boek biedt een boeiend en spannend verhaal dat de lezer vasthoudt tot de laatste pagina.
 • De nieuwe illustraties door Philip Hopman voegen een extra laag toe aan de leeservaring en complementeren perfect de humor en spanning van het verhaal.
 • Het boek is niet al te intens qua spanning, waardoor het ideaal is om voor te lezen aan kinderen van verschillende leeftijden.

Nadelen

 • Hoewel het boek bekend staat als een vervolg op Abeltje, kan het moeilijk zijn voor lezers die het eerste boek niet hebben gelezen om de context en de personages volledig te begrijpen.
 • De ontknoping van het verhaal kan als verrassend worden beschouwd, maar sommige lezers kunnen het als abrupt of onverwacht zien.
 • Hoewel het boek als een voordelige koop wordt gezien, kunnen sommige lezers het nog steeds als duur beschouwen, afhankelijk van hun budget.

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat ‘De A van Abeltje’ van Annie M.G. Schmidt een pareltje van literatuur is, boordevol spanning, mysterie en levendige personages. De fantastische illustraties vullen het gedetailleerd geschreven verhaal naadloos aan, wat zorgt voor een boeiende en meeslepende leeservaring. Uitstekend geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en ook aangenaam voor volwassenen. Wij raden dit veelzijdige en spannende boek ten zeerste aan.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Dikkertje Dap en 18 andere liedjes

Dikkertje Dap en 18 andere liedjes

Wij hebben de absolute eer gehad om onder te duiken in de betoverende wereld van Annie M.G. Schmidt, via de muzikale schatkist “Dikkertje Dap en 18 andere liedjes”. Deze verzameling van 19 gekoesterde gedichten, meesterlijk omgezet in liedjes met een sfeervolle pianobegeleiding door Paul Chr. van Westering, brengt op unieke wijze de magie van Schmidt’s woorden tot leven. Van de avonturen van het vrolijk Beertje Pippeloentje, tot de nachtelijke perikelen van de slaapwandelende vorst, deze collectie is een ware traktatie voor zowel jonge lezers als volwassen fans van Schmidt’s tijdloze werk.

Voordelen

 • Het boek bevat negentien gedichten van de geliefde Annie M.G. Schmidt, wat het tot een uitgebreide collectie van haar werk maakt.
 • De gedichten zijn op muziek gezet en voorzien van pianobegeleiding wat het mogelijk maakt om de gedichten te zingen.
 • Lezers die zijn opgegroeid met Annie M.G. Schmidt waarderen de nostalgische waarde van dit boek erg, waardoor het ook een fantastisch geschenk is voor oudere generaties om met jongere gezinsleden te delen.

Nadelen

 • Sommige van de gedichten kunnen kinderen van vandaag misschien niet zo aanspreken als andere, meer moderne kinderliedjes dat doen.
 • Hoewel de toevoeging van muziek en pianobegeleiding een uniek kenmerk is, kan dat sommige lezers intimideren als ze niet muzikaal zijn en kunnen ze moeite hebben om de melodieën zelf te spelen.
 • Als de illustraties of lay-out van het boek niet zijn bijgewerkt, kunnen de visuele aspecten ervan gedateerd overkomen, wat sommige jongere lezers misschien niet zo aanspreekt.

In ons gezamenlijke oordeel is “Dikkertje Dap en 18 andere liedjes” een must-have voor iedereen die opgegroeid is met het werk van Annie M.G. Schmidt. De nostalgie die gepaard gaat met het weer zingen van deze liederen is onbetaalbaar en dit boek zal niet alleen de harten van kleinkinderen verwarmen, maar ook de volwassenen die hun jeugd willen herbeleven. Wij raden dit product met klem aan voor fans van Schmidt’s werk, jonge lezers, en iedereen die op zoek is naar een stukje Nederlandse culturele schat.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Pluk van de Petteflet | Annie M.G. Schmidt

Pluk van de Petteflet | Annie M.G. Schmidt

Wij hebben ons ondergedompeld in de betoverende wereld van “Pluk van de Petteflet”, een klassiek kinderboek van de ongeëvenaarde Annie M.G. Schmidt, met prachtige illustraties van Fiep Westendorp. In deze review, nemen we je mee op de avonturen van Pluk, in zijn kleine rode kraanwagentje, doorheen de stad waar hij op zoek gaat naar een huis om in te wonen. We belichten de charme en de magie van de kleurrijke personages en unieke dieren zoals de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje, Zaza, Dollie, Langhors en de Krullevaar, die samen de wereld van de Petteflet tot leven brengen.

Voordelen

 • Het boek is een klassieker en geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Het brengt lezers en luisteraars op verschillende leeftijdsgroepen genot en plezier.
 • Levendige en memorabele personages bieden de mogelijkheid voor de lezers om zich bij het lezen met hen te identificeren.
 • Dankzij de illustraties van Fiep Westendorp wordt het verhaal visueel verrijkt, wat het leesplezier verhoogt.

Nadelen

 • De staat van het boek kan onderhevig zijn aan variaties, vooral als het tweedehands is. Sommige exemplaren zijn wellicht versleten en onhygiënisch.
 • De prijs kan hoog zijn voor een tweedehands boek, vooral als het een oud exemplaar betreft.
 • Extra kosten, zoals onverwachte verzendkosten, kunnen het aanschaffen duurder maken dan verwacht.

Na het lezen van talrijke reacties over “Pluk van de Petteflet”, benadrukken wij ten zeerste de universele aanvaarding en waardering voor dit werk. De fantasierijke personages en avonturen hebben niet alleen de kinderen onder ons betoverd, maar ook volwassenen weten dit boek op waarde te schatten. Het roept een nostalgisch en warm gevoel op bij velen die zijn opgegroeid met de verhalen van Pluk. Ondertussen adviseren wij om bij de aanschaf van een tweedehands exemplaar goed op de conditie te letten, om teleurstelling te voorkomen. Ten slotte, of je nu een kind bent, een ouder die voorleest, of een leraar die op zoek is naar een boek dat generaties kan betoveren, “Pluk van de Petteflet” raden wij absoluut aan.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Pippeloentje

Pippeloentje

We hebben ons ondergedompeld in de wereld van Pippeloentje, het geliefde karakter van de gevierde Nederlandse kinderboekenschrijfster, Annie M.G. Schmidt. Kom mee en ontdek met ons de charme van Pippeloentje’s kinderlijke avonturen en het veilige, liefdevolle universum dat is gecreëerd door Schmidt en prachtig tot leven is gebracht door Fleur van der Weel. In deze review van enkele van Schmidt’s beste boeken, die generaties van kinderen hebben geboeid, bekijken we vooral hoe de eenvoudige en toch diep resonante thema’s van dit legendarische beertje vandaag nog steeds relevant zijn.

Voordelen

 • Het boek bevat de bekende liedjes en rijmpjes van Annie M.G. Schmidt, waardoor het herkenbaar is voor kinderen.
 • De tekeningen van Fleur van der Weel ondersteunen en verrijken het verhaal op een prachtige manier.
 • De verhalen zijn eenvoudig, belevenissen zijn herkenbaar voor kinderen, en het rijm maakt de tekst aantrekkelijk en pakkend voor peuters.

Nadelen

 • Het boek bevat sommige pagina’s zonder tekst, wat voor sommige kinderen misschien minder interessant kan zijn.
 • De klassieke en eenvoudige inhoud kan mogelijk niet elke hedendaagse jonge lezer aanspreken.
 • Hoewel het boek een herkenbare en voorspelbare structuur heeft kunnen sommige ouders mogelijk meer variatie en complexiteit zoeken in kinderliteratuur.

Na ons onderzoek kunnen we vol vertrouwen stellen dat de boeken van Annie M.G. Schmidt, met name die over het charmante beertje Pippeloentje, een absolute aanrader zijn voor elk jong kind. De prachtige illustraties en pakkende rijmende teksten brengen vreugde aan zowel kind als ouder. Deze boeken zijn een essentiële toevoeging aan de boekencollectie van elke boekenwurm en zijn een waar genot om voor te lezen. Met hun universele thema’s en veilige, liefdevolle sfeer zijn Schmidt’s boeken een blijvende schat in de Nederlandse kinderliteratuur.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een diepgaande verkenning van de werken van Annie M.G. Schmidt, zijn we tot de conclusie gekomen dat haarzij een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse literatuur. Haar boeken zijn niet alleen tijdeloze klassiekers die generaties overbruggen, maar ook bronnen van fantasie en nostalgia. Of we nu jong of oud zijn, Schmidt’s verhalen betoveren ons telkens weer met hun pure magie en onvervalste charme.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *