De Top 7 Beste Beste Boeken Van Carry Slee In 2023

De Top 7 Beste Beste Boeken Van Carry Slee In 2023

In onze queeste naar betoverende kinder- en jeugdliteratuur, blijven wij immer onder de indruk van de werken van een bepaald Nederlandse auteur: Carry Slee. Deze gelauwerde schrijfster heeft een schatkamer aan leesvoer gecreëerd die de jongere generaties voortdurend blijft bekoren. In dit artikel duiken wij diep in haar oeuvre om onze favoriete pareltjes te belichten van deze ongeëvenaarde verteller.

1. Alle kleuters!

Alle kleuters!

Wij duiken vandaag in de kleurrijke wereld van Carry Slee’s geliefde karakters, verzameld in de meesterlijke bundel ‘Alle Kleuters!’. Dit boek biedt een schatkist aan ontroerende, spannende en hilarische verhalen die lang zullen blijven resoneren bij zowel jonge lezers als volwassenen. Met nieuwe illustraties van Eefje Kuijl die het verhaal nog levendiger maken, is dit boek een must-have voor elke kleuterbibliotheek.

Voordelen

 • Leuke, grappige en goed geschreven verhalen die kinderen laten lachen en deze boeiend en herkenbaar vinden.
 • Boek sluit perfect aan bij de belevingswereld van kleuters met thema’s zoals school en zwemles, wat het zeer relevant en herkenbaar voor hen maakt.
 • De verhalen zijn dusdanig aantrekkelijk dat kinderen ze meerdere keren willen horen, wat wijst op de hoge herleeshelderheid van het boek.

Nadelen

 • Het boek is specifiek voor kleuters geschreven, hierdoor is het mogelijk niet geschikt of te kinderachtig voor oudere kinderen.
 • Gezien de kleuters zich zo sterk kunnen identificeren met de personages, kan het gebrek aan diversiteit in de personages (als dat het geval is) als een gemis worden ervaren.
 • Hoewel het boek als een voorleesboek erg prachtig is, is het mogelijk minder geschikt voor kinderen die zelf willen lezen of hun leesvaardigheden willen verbeteren, gezien de inhoud en moeilijkheidsgraad van de taal is gericht op kleuters.

Na uitgebreide evaluatie en gezien de positieve reacties op Carry Slee’s ‘Alle Kleuters!’, concluderen wij dat het boek een schot in de roos is. Het is niet alleen grappig en goed geschreven, maar het resoneert ook perfect met de belevingswereld van kleuters, waardoor ze zich er goed in kunnen herkennen. Tegelijkertijd biedt het vermaak voor zowel het kind als de voorlezer. We raden dit boek dan ook ten zeerste aan voor kleuters die op het punt staan naar school te gaan, maar ook voor diegenen die al naar school gaan, evenals hun ouders en verzorgers. Het is een onmisbaar stuk in elke kinderboekencollectie.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Verdriet met Mayonaise (hardcover) van Carry Slee

Verdriet met Mayonaise (hardcover) van Carry Slee

Wij werpen vandaag een licht op de boeken van Carry Slee, een gelauwerde Nederlandse auteur, bekend om haar aangrijpende kinder- en jeugdverhalen. Onze focus ligt op een van haar meest populaire werken, “Verdriet met Mayonaise”. Het is een emotioneel verhaal over een jong meisje, oog in oog met de scheiding van haar ouders, hetgeen resonantie vindt bij jonge lezers die worstelen met vergelijkbare gezinssituaties. We pluizen uit hoe Slee dit zware thema met sensitiviteit en begrip behandelt, en daarmee een veilige haven creëert voor kinderen om hun eigen gevoelens te verwerken.

Voordelen

 • Het boek bevat relatable thema’s zoals vriendschap, angst voor scheiden en pesten, wat het zeer geschikt maakt voor kinderen en jonge tieners.
 • De schrijfster begrijpt hoe kinderen zich voelen en denken en brengt hun gevoelens en frustraties op een leuke en herkenbare manier over.
 • Het boek is goed geschreven met een vlotte stijl die kinderen en ook volwassenen aantrekt, en is een leuk boek om te lezen in vrije tijd.

Nadelen

 • De thema’s van het boek, hoewel relevant, kunnen mogelijk wat te intens zijn voor jongere lezers.
 • Het boek, hoewel goed ontvangen door veel lezers, kan niet iedereen aanspreken vanwege de specifieke focus op kinder- en jeugdthema’s.
 • Ondanks het feit dat het boek voor velen een onmisbaar leesmateriaal is geworden, wordt er geen diversiteit aan perspectieven aangeboden aangezien het zich voornamelijk richt op de ervaringen van kinderen binnen één specifieke demografische groep.

Wij concluderen dat “Verdriet met Mayonaise” van Carry Slee, als een verhaal dat resonantie zoekt bij jonge lezers, volledig in zijn opzet is geslaagd. De boeiende plot, verweven met thema’s die kinderen engageren en raken, maakt dit boek een waardevolle toevoeging aan elk kinderboekenrek. We raden dit boek van harte aan voor zowel kinderen, ouders als leerkrachten om het begrip en de communicatie over moeilijke gezinssituaties en emoties die daaruit voortvloeien, te vergemakkelijken. Voor de fans van Carry Slee en beginners in jeugdliteratuur, is dit boek een absolute must-read.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Het tweede grote leesplezierboek van Carry Slee

Het tweede grote leesplezierboek van Carry Slee

In onze zoektocht naar de meest boeiende en succesvolle kinderboeken, stuiten we op niemand minder dan Carry Slee, een toonaangevende auteur in dit genre. Haar creatie, het tweede grote leesplezierboek, bundelt twee van haar meest populaire verhalen: Het Drakenpad en Kaatje Knal en de Biefstukbende – verhalen die ontroeren, aan het lachen brengen en kinderen meenemen op avonturen vol spanning en verwondering. We zijn verheugd om u onze grondige analyse en beoordeling van deze compilatie te presenteren die zowel diepte als humor combineert, bereid u voor op een diepe duik in de wereld van Carry Slee.

Voordelen

 • Het boek bundelt twee populaire Carry Slee-verhalen, waardoor je dubbel zo veel leesplezier hebt.
 • De thema’s verhuizen, pesten en rouwverwerking zijn herkenbaar voor kinderen tussen de 7-9 en worden op een inzichtelijke en spannende manier behandeld.
 • Nieuwe illustraties van Kristel Steenbergen maken het lezen of voorlezen nog aantrekkelijker.

Nadelen

 • Met twee gebundelde verhalen in één boek, kan er mogelijk verwarring optreden bij jongere lezers met betrekking tot de verschillende plotlijnen.
 • De thema’s kunnen heftig zijn voor sommige kinderen, en mogelijk is er begeleiding nodig van een volwassene tijdens het lezen of voorlezen.
 • Sommige kinderen kunnen de personages van de Biefstukbende intimiderend vinden, wat angstige reacties kan veroorzaken.

Na een grondige analyse en beoordeling van Het tweede grote leesplezierboek van Carry Slee, kunnen we met vertrouwen zeggen dat dit boek een absolute aanrader is. Dankzij de spannende verhalen en prachtige thema’s is het perfect voor te lezen aan kinderen tussen de 7 en 9 jaar. Met veel plezier bevelen wij dit boek aan voor alle lezers die hun kinderen willen meenemen op een emotioneel en avontuurlijk literair avontuur.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Spijt! – Stripboek

Spijt! - Stripboek

In onze zoektocht naar de indrukwekkendste werken van de bekroonde schrijfster Carry Slee, richten we vandaag onze aandacht op een absolute klassieker: ‘Spijt! – Het Stripboek’. Een ontroerend en meeslepend verhaal, verpakt in een overzichtelijk en uitdagend stripformat, dat ons op de harde realiteit van pesten wijs maakt. In deze recensie zullen we de voortreffelijke wijze onder de loep nemen waarop Slee de pijnlijke thema’s aanpakt, en hoe dit verhaal bijdraagt aan de groei en het bewustzijn van jonge lezers.

Voordelen

 • Educatief en leerzaam: Het boek behandelt het zwaarwegende onderwerp van pesten en de mogelijke gevolgen hiervan, wat zowel kinderen als jongeren kan helpen begrijpen waarom pesten schadelijk is.
 • Aantrekkelijke vormgeving: Het stripboekformaat is een aantrekkelijke manier om kinderen en tieners aan het lezen te krijgen. De tekeningen zijn mooi gemaakt en kunnen ondersteuning bieden aan het verhaal.
 • Bewustwording: Het boek kan lezers ertoe aanzetten om over hun gedrag na te denken en hen zelfs aansporen tot actie als ze getuige zijn van pesten.

Nadelen

 • Intense inhoud: Hoewel dit boek waardevolle lessen bevat, kunnen sommige jonge lezers zich misschien ongemakkelijk voelen bij het thema pesten en de bijbehorende gevolgen.
 • Gebrek aan oplossingen: Het boek toont de realiteit van pesten, maar biedt misschien niet genoeg concrete acties om het probleem aan te pakken of kan het gebrek aan het interveniëren van de omgeving onderbelichten.
 • Beperking in doelgroep: Ondanks dat het een universeel probleem behandelt, zal het stripboekformaat niet iedere lezer aanspreken. Oudere tieners kunnen het formaat simplistisch of kinderachtig vinden.

Bij deze willen we concluderen dat ‘Spijt! – Het Stripboek’ een uitstekend middel is om het belangrijke onderwerp van pesten aan te snijden. Het boek is niet alleen aantrekkelijk vormgegeven, maar biedt ook op genuanceerde wijze inzicht in de impact en gevolgen van pestgedrag. We raden dit stripboek ten zeerste aan voor jongeren, ouders en leerkrachten, als voertuig voor onderwijs en discussie rond dit relevante sociale vraagstuk.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Brikkie – Brikkie en spookje Piekhaar

Brikkie - Brikkie en spookje Piekhaar

Wij hebben de tijd genomen om ons te verdiepen in een betoverende wereld gecreëerd door Carry Slee, de gevierde Nederlandse auteur die al vele malen kinderharten heeft gestolen. “Brikkie – Brikkie en spookje Piekhaar” is een niet te missen avontuur waarin moed, vriendelijkheid en vriendschap op de proef worden gesteld. Met levendige personages en een spannende ontwikkeling, gaan we, door de ogen van het ontzettend karaktervolle meisje Pietje, op zoek naar het verloren spookje Piekhaar. Laten we eens kijken wat dit boek zo uniek maakt.

Voordelen

 • Het boek is erg spannend. Het verhaal van een verdwenen spookje zal kinderen op het puntje van hun stoel houden.
 • Positieve boodschap – Het verhaal benadrukt de waarden van vriendschap en samenwerken terwijl de personages zich inspannen om het verdwenen spookje te vinden.
 • Authentieke personages – De personages zoals Pietje, Brikkie en hun vrienden zijn relatable en goed ontwikkeld, wat het voor kinderen makkelijker maakt om zich met hen te identificeren.

Nadelen

 • Intense thema’s – Hoewel het boek spannend is, kunnen jongere kinderen bang zijn voor het concept van spoken, wat nachtmerries kan veroorzaken.
 • Potentieel verwarrend plot – Het plot kan een beetje te gecompliceerd zijn voor jongere lezers om te volgen en te begrijpen.
 • Ontbreken van illustraties – Zonder visuele cues of illustraties kunnen sommige kinderen moeite hebben om de verhaallijn of de beschrijvingen in het boek te visualiseren.

Na uitgebreide evaluatie, concluderen wij dat Carry Slee’s “Brikkie – Brikkie en spookje Piekhaar” een bijzonder meeslepend boek is, vol van inventiviteit, warmte en humor. De verhaallijn en de dynamische personages spreken tot de verbeelding en engageren de jonge lezers op een zeer diep niveau. Wij bevelen dit boek aan voor kinderen van 6 tot 9 jaar oud, die zich willen onderdompelen in een vreugdevolle mix van avontuur en vriendschap.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Brikkie – Brikkie en de stoute kippen

Brikkie - Brikkie en de stoute kippen

Als fervente lezers en recensenten van kinderliteratuur zijn we altijd op zoek naar verhalen die niet alleen vermakelijk, maar ook educatief zijn. Over geen enkele auteur kunnen we dit met meer zekerheid zeggen dan over Carry Slee, een schrijfster die al generaties lang harten van kinderen verovert met haar boeiende personages en levendige verhalen. Haar recente meesterwerk, “Brikkie – Brikkie en de stoute kippen”, is daarop geen uitzondering. Het vertelt het verhaal van de kleine Pietje, haar vader, en natuurlijk Brikkie, het rode autootje tegen het onheilspellende plan van de buurvrouw. Een recensie over dit boek kan niet anders dan vol enthousiasme zijn. Laten we Carry Slee’s fascinerende wereld van avontuur, leren en pure kinderlijke vreugde verkennen.

Voordelen

 • Specifiek gericht op jonge kinderen, waardoor het taalgebruik toegankelijk is.
 • Biedt een uniek verhaal om voor te lezen dat kinderen aanspreekt en houdt ze betrokken.
 • De personages zijn herkenbaar en aanspreekbaar, wat kinderen helpt zich in te leven in het verhaal.

Nadelen

 • Het boek kan te kinderachtig zijn voor oudere kinderen en daarmee mogelijk niet aangepast aan de ontwikkelingsleeftijd van kinderen ouder dan kleuters.
 • Het is mogelijk dat sommige gebieden van de plot moeilijk te volgen zijn voor jonge lezers, wat mogelijk frustratie kan veroorzaken.
 • Zonder expliciete educatieve elementen, biedt het boek mogelijk niet dezelfde leermogelijkheden als andere kinderboeken.

Na een zorgvuldige beoordeling van “Brikkie – Brikkie en de stoute kippen”, bevelen wij dit boek ten zeerste aan voor ouders, grootouders, onderwijzers en iedereen die op zoek is naar een verrijkend, charmant en goed geschreven voorleesverhaal voor kleuters. Carry Slee heeft weer bewezen waarom zij als een van de beste kinderboekenauteurs wordt beschouwd. Het blijft een onmisbaar onderdeel van onze kinderliteratuur.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Megacool opkikkerboek van Britt en Masja

Megacool opkikkerboek van Britt en Masja

In onze zoektocht naar de beste boeken van Carry Slee, stuiten we op het ‘Megacool opkikkerboek van Britt en Masja’. Dit juweeltje helpt jonge lezers door dipjes heen en biedt een schat aan positiviteit, inclusief opkikkertips, positieve horoscopen en zelfs troostrecepten. De veelzijdige combinatie van spannende verhalen, vrolijke testjes en creatieve activiteiten maakt dit boek een uniek exemplaar in Slee’s indrukwekkende oeuvre. Laten we wat dieper duiken in dit boeiende boek en ontdekken wat het nog meer te bieden heeft.

Voordelen

 • Het boek bevat inspirerende en opbeurende inhoud, zoals positieve horoscopen, opkikkertips, die nuttig kunnen zijn tijdens moeilijke tijden of dipjes.
 • Het boek is entertaining en grappig, wat kan zorgen voor lichtvoetig vermaak en ontspanning.
 • Het boek biedt interactieve elementen zoals vrolijke testjes, kleurplaten en zelfs doe-het-zelf cadeau-ideeën, wat een meer betrokken en actieve leeservaring biedt.

Nadelen

 • De inhoud kan te licht of oppervlakkig zijn voor lezers die op zoek zijn naar diepgaande of intellectueel uitdagende literatuur.
 • Het boek gebruikt relatief modern en informeel taalgebruik, zoals “hunk”, “BFF”, “depri”, wat niet voor iedereen aantrekkelijk kan zijn.
 • Hoewel het boek veel doe-het-zelfactiviteiten bevat, kan het voor sommige lezers lastig zijn om al deze activiteiten te voltooien zonder externe hulp of aanvullende middelen.

Op basis van onze grondige evaluatie en opmerkingen van lezers concluderen wij dat het ‘Megacool opkikkerboek van Britt en Masja’ een unieke, entertainende en verrijkende leeservaring biedt. De humor, optimisme en diversiteit in inhoud maken dit boek aanbevelenswaardig voor zowel jonge lezers als ouders die op zoek zijn naar stimulerend en positief materiaal voor hun kinderen. Het is zonder twijfel een van de beste boeken van Carry Slee en we raden het van harte aan.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een uitgebreide verkenning van Carry Slee’s verbluffende oeuvre, kunnen wij concluderen dat haar vermogen om relevante, aangrijpende verhalen te creëren, nog altijd ongeëvenaard is in de wereld van de Nederlandse jeugdliteratuur. Haar werk is zowel vermakelijk als leerzaam, waardoor het bijdraagt aan de ontwikkeling en het plezier van lezen bij kinderen. Als liefhebbers van fantasierijke kinder- en jeugdliteratuur, kijken wij uit naar meer betoverende verhalen uit de pen van deze bijzondere schrijfster.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *