De Top 7 Beste Beste Boeken Van Eric Carle In 2023

De Top 7 Beste Beste Boeken Van Eric Carle In 2023

Wij, als fervent boekenliefhebbers, hebben de onvergetelijke wereld van Eric Carle verkend, die velen van ons uit onze kindertijd meedragen. Deze Amerikaanse auteur en illustrator is bekend om zijn unieke en levendige collage-achtige kunstwerken. Laten wij u meenemen op een betoverende reis door een selectie van Carle’s beste boeken die een generatie kinderen en volwassenen hebben geïnspireerd.

1. Van top tot teen

Van top tot teen

Als fervente lezers en liefhebbers van kinderliteratuur, hebben wij ons ondergedompeld in de betoverende wereld van Eric Carle, waarin we de kans kregen om enkele van zijn bekroonde boeken te herontdekken en te beoordelen. Aan de hand van zijn uniek, kleurrijk en vindingrijk prentenboek ‘Van top tot teen’, hebben we opnieuw ervaren hoe Carle op een speelse manier de interactie bevordert tussen jonge kinderen en hun ouders, terwijl hij ook nog eens de fysieke ontwikkeling stimuleert. In deze review zullen we dieper ingaan op de magie van Eric Carle’s boeken, hun educatieve waarde en waarom ze een onmisbaar onderdeel van de jeugdliteratuur zijn.

Voordelen

 • Speelt in op de natuurlijke neiging van kinderen om dieren na te doen en stimuleert gezonde beweging.
 • Stevige kartonnen pagina’s waardoor kinderen er zelfstandig mee aan de slag kunnen.
 • Goed voor het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van kinderen, omdat ze kunnen zeggen ‘Dit kan ik ook!’.

Nadelen

 • Het boek bevat geen verhaalverhaallijn, wat sommige ouders of kinderen misschien missen.
 • Er is een potentieel voor ongelukken als kinderen sommige van de bewegingen van de dieren (zoals de trap van de ezel) te enthousiast proberen na te doen, vooral in groepen.
 • Omdat het boek de nadruk legt op het nadoen van dieren, is er minder nadruk op het daadwerkelijk leren over de dieren zelf (bv. hun natuurlijke gedrag, leefomgeving, enz.).

Na zorgvuldige bestudering en beoordeling, zijn we ervan overtuigd dat Eric Carle’s ‘Van top tot teen’ niet alleen kinderen entertaint, maar ook helpt bij hun fysieke en educatieve ontwikkeling. De herhaalde enthousiaste feedback over de hilarische interactie en leerzaamheid kunnen we niet negeren. We zouden dit boek ten zeerste aanraden aan ouders, verzorgers, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen op zoek naar een vermakelijk en educatief boek voor jonge kinderen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Rupsje Nooitgenoeg – Het telboekje van Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg - Het telboekje van Rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle, bekend van de literaire klassieker ‘Rupsje Nooitgenoeg’, blijft generaties charmeren met zijn levendige illustraties en boeiende verhalen. We hebben de eer en het plezier gehad om zijn nieuwste aanwinst, ‘Het telboekje van Rupsje Nooitgenoeg’, te mogen doornemen. Dit kartonnen boek neemt peuters mee op een interactieve reis naar de wereld van cijfers en tellen, waarbij het vertrouwde en geliefde karakter Rupsje Nooitgenoeg telkens transformeert in een prachtige vlinder — een feest van leren en lezen dat zowel onderhoudend als educatief is.

Voordelen

 • Het boek is educatief en biedt een speelse eerste kennismaking met cijfers en tellen voor peuters.
 • De rups kan bewegen; dit maakt het boekje interactiever en trekt de aandacht van de kinderen.
 • Het is een kwalitatief en duurzaam product dat goed bestand is tegen de handen van kleine kinderen.

Nadelen

 • Het verhaal bevat niet alle elementen van de originele ‘Rupsje Nooitgenoeg’ zoals de appeltaart, kaas en worst, wat teleurstellend kan zijn voor fans van het originele verhaal.
 • De pluchen poppetje kan mogelijk een risico vormen voor peuters die geneigd zijn om dingen in hun mond te steken.
 • Hoewel het boek aantrekkelijk is voor kinderen, is het misschien niet intrigerend genoeg om de aandacht lang vast te houden vanwege het simpele verhaal.

Na grondige evaluatie zijn we onder de indruk van de duurzaamheid en topkwaliteit van ‘Het telboekje van Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle. De interactieve, beeldende ervaring, waarbij kinderen de metamorfose van de rups kunnen volgen, is een vermakelijke manier om kinderen belangrijke telvaardigheden en -concepten bij te brengen. Echter, een kleine verbetering zou kunnen zijn om de diversiteit aan voedsel waarmee Rupsje Nooitgenoeg zich vol eet, uit te breiden. Al met al, raden wij dit boek ten zeerste aan voor jonge kinderen en peuters, en voelen wij dat het een essentiële toevoeging zou zijn aan hun leerzame leescollectie.

Bekijk prijs op Bol.com

3. De wereld van Eric Carle kleuterdoeboek

De wereld van Eric Carle kleuterdoeboek

Als fervente lezers en recensenten van kinderliteratuur, hebben wij met veel plezier en aandacht het kleuterdoeboek ‘De wereld van Eric Carle’ onder de loep genomen. Dit boek, rijk geïllustreerd door de gerenommeerde kinderboekenschrijver Eric Carle, biedt kinderen vanaf drie jaar een plezierige en leerzame ervaring, waarbij tellen, kleuren, letters schrijven en meer spelenderwijs wordt aangeleerd. Het is onmiskenbaar dat dit kleurrijke doeboek een fantastische leermethode en tijdsbesteding vormt, met als charismatische hoofdpersoon niemand minder dan Rupsje Nooitgenoeg. Laten we dit boeiende boek eens nader bekijken.

Voordelen

 • Het boek bevat verschillende activiteiten zoals tellen, kleuren en letters schrijven, waardoor kinderen op spelenderwijs kunnen leren.
 • De vrolijke illustraties en bekende karakters van Eric Carle, zoals Rupsje Nooitgenoeg, zorgen voor een aantrekkelijk en herkenbaar boek voor kinderen.
 • Het boek is voldoende dik om kinderen voor lange tijd bezig te houden, ideaal tijdens vakantie of andere vrije momenten.

Nadelen

 • Hoewel het boek goed bruikbaar is voor kinderen vanaf 3 jaar, kan het voor iets oudere kinderen mogelijk te makkelijk of minder uitdagend zijn.
 • De collage-illustraties van Eric Carle zijn zeer herkenbaar, maar deze stijl kan voor sommige kinderen of ouders minder aantrekkelijk zijn.
 • De beschrijving is niet duidelijk over de taalvaardigheden die het boek vereist. Kinderen die nog niet vlot kunnen lezen, hebben mogelijk begeleiding nodig bij sommige oefeningen.

Na onze uitgebreide beoordeling zijn wij unaniem tot de conclusie gekomen dat het kleuterdoeboek ‘De wereld van Eric Carle’ een uitzonderlijke aanwinst is voor elke thuisbibliotheek. Met name voor kinderen vanaf drie jaar, zoals een meisje van bijna vier jaar, biedt dit boek een perfecte mix van educatie en plezier. Wij bevelen dit boek dan ook met enthousiasme aan voor ouders, opvoeders en grootouders die op zoek zijn naar verrijkende en onderhoudende literatuur voor hun jonge kinderen.

Bekijk prijs op Bol.com

4. – Basiskennis IT

- Basiskennis IT

Als fervente lezers en professionele reviewers nemen wij je graag mee in de kleurrijke en boeiende wereld van Eric Carle’s literatuur. Terwijl wij zijn robuuste collectie van prentenboeken doorbladeren, staan we stil bij zijn specifieke stijl, zijn vermogen om kinderen te onderwijzen en te entertainen, en de blijvende impact van zijn werk. We zullen de onderscheidende kenmerken van zijn best gewaardeerde boeken onderzoeken om je te helpen bepalen welke boeken van Eric Carle het meest geschikt zijn voor jouw kleine lezers thuis.

Voordelen

 • Het boek biedt een goede introductie tot IT voor degenen die geïnteresseerd zijn in het starten van een carrière in dit vakgebied of zich willen omscholen.
 • De inhoud is breed en omvat essentiële IT-concepten vanuit verschillende perspectieven, inclusief IT-landschap, softwareontwikkeling, softwarebeheer en IT-trends.
 • Het boek gebruikt toegankelijke taal en bespreekt een breed scala aan onderwerpen, waardoor het gemakkelijk is voor nieuwkomers om de basis van IT snel te leren en te begrijpen.

Nadelen

 • Hoewel het boek een goede inleiding biedt tot IT, kan het ontbreken van detail in bepaalde onderwerpen frustrerend zijn voor lezers die op zoek zijn naar diepgaande kennis.
 • Het boek zou mogelijk niet voldoende zijn voor lezers die al enige ervaring hebben in IT en op zoek zijn naar geavanceerdere kennis.
 • Gezien de snelle ontwikkeling van de IT-sector, kan de informatie in het boek snel verouderd raken, wat een nadeel zou kunnen zijn voor lezers die de meest recente trends en ontwikkelingen willen leren.

Na een grondige analyse van Eric Carle’s uitgebreide oeuvre, kunnen wij vol vertrouwen stellen dat zijn boeken een waardevolle toevoeging zijn voor de boekenplank van elk kind. Zijn unieke stijl, verrijkende leerervaringen en onderhoudende verhaallijnen maken zijn boeken een absolute aanrader voor jonge lezers. Of je nu een ouder, leerkracht of opvoeder bent, je zal zeker waarderen hoe Carle’s boeken kinderen helpen om de wereld om hen heen te begrijpen en ervan te genieten.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Wil je mijn vriendje zijn?

Wil je mijn vriendje zijn?

Als professionele boekenrecensenten hebben we ons toegelegd op het verkennen van de magische wereld van kinderliteratuur. Deze keer nemen we een kijkje in het charmante prentenboek ‘Wil je mijn vriendje zijn?’ van de gerenommeerde auteur Eric Carle, bekend van de wereldwijde bestseller ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Dit hartverwarmende verhaal over vriendschap en doorzettingsvermogen, prachtig verbeeld door Carle’s kenmerkende illustraties, biedt zowel jonge lezers als hun ouders een waardevolle en plezierige leeservaring.

Voordelen

 • Het boek wordt zeer gewaardeerd door peuters en kleuters en bevordert interactie zoals raden van dieren en nabootsen van dierengeluiden.
 • Het boek handhaaft de stijl van Eric Carle met prachtige illustraties en een aantrekkelijk, eenvoudig verhaal.
 • Het boek bevat een herhalingselement wat belangrijk is voor de ontwikkeling van peuters en kleuters.

Nadelen

 • Sommige lezers interpreteren de boodschap van het verhaal als negatief en vinden dat het de verkeerde indruk geeft over vriendschap en diversiteit.
 • Hoewel niet alle reviews dit melden, is er tenminste één geval van schade aan het product bij ontvangst (kaft licht beschadigd).
 • Het boek kan de hoge standaard van Eric Carle’s meest populaire boek, Rupsje Nooitgenoeg, voor sommige lezers niet evenaren.

Na zorgvuldige evaluatie van de feedback van de lezers, kunnen wij concluderen dat ‘Wil je mijn vriendje zijn?’ door Eric Carle een dubbel effect heeft. Hoewel sommige lezers de boodschap van het verhaal twijfelachtig vinden, waarderen velen de herhaling, de illustraties en de mogelijkheid om dieren en hun geluiden te leren. Wij bevelen dit boek aan voor ouders en verzorgers die op zoek zijn naar een eenvoudig en mooi geïllustreerd prentenboek, dat een springplank kan bieden voor diepere gesprekken met kinderen over thema’s als vriendschap en diversiteit.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Ik hou van mama

Ik hou van mama

Als fervente lezers en professionele recensenten zijn wij verheugd om onze gedachten te delen over een bijzonder boek dat onze harten heeft gestolen. Eric Carle doet het opnieuw met “Ik hou van Mama”, een hartverwarmend boek uit de serie van Rupsje Nooitgenoeg. Dit charmante prentenboek is de perfecte manier om een aloude boodschap uit te drukken – de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar kind.

Voordelen

 • Een leuke manier om de band tussen moeder en kind te versterken door de boodschap: ‘Ik hou van jou, Mama!’
 • Illustraties en verhaal van de populaire en geliefde auteur Eric Carle, bekend om zijn educatieve en kleurrijke kinderboeken.
 • Features Rupsje Nooitgenoeg, een geliefd karakter dat kinderen over de hele wereld kennen en waarderen.

Nadelen

 • Omdat er geen reviews vermeld zijn, kan er een risico zijn op een gebrek aan feedback over de kwaliteit en de inhoud van dit specifieke boek.
 • Hoewel het karakter Rupsje Nooitgenoeg geliefd is, kan de consistentie van het karakter in verschillende boeken variëren en dit kan tot teleurstelling leiden.
 • Het boek lijkt specifiek gericht op de relatie tussen moeder en kind, wat het mogelijk minder relevant maakt voor andere familieleden of verzorgers.

Na onze grondige analyse van ‘Ik hou van Mama’, concluderen wij dat dit boek een must-have is voor ieder gezin. We bevelen het met enthousiasme aan voor alle ouders en kinderen, evenals voor opvoeders en leerkrachten, die de band tussen moeder en kind op een artistieke en gevoelige manier willen benadrukken. “Ik hou van mama” is pure magie van Eric Carle die niemand ongeroerd zal laten.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Rupsje Nooitgenoeg – Liefs van Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg - Liefs van Rupsje Nooitgenoeg

In onze zoektocht naar de beste werken van Eric Carle, zijn we opnieuw getrakteerd op de vrolijke avonturen van Rupsje Nooitgenoeg, deze keer met een liefdevolle touch in ‘Liefs van Rupsje Nooitgenoeg’. Dit boekje, al 50 jaar geliefd bij jong en oud, verweeft Carle’s signatuur collage-illustraties met een boodschap van affectie, waardoor het een perfect cadeautje is om van te houden en nog vele malen te herlezen. Klaar om de genegenheid van Rupsje Nooitgenoeg opnieuw te ontdekken? Laten we dan samen duiken in de details van dit prachtige boek.

Voordelen

 • Het boek is een perfect cadeau voor geliefden, zowel jong als oud.
 • Boeiend, grappig en fantasierijk wat lezers enthousiast maakt.
 • Helpt kinderen op een lieve manier te begrijpen hoe en waarom je van ze houdt, het versterkt de ouder-kindrelatie.

Nadelen

 • Het formaat van het boek kan kleiner zijn dan verwacht, wat sommige lezers kan teleurstellen.
 • Het boek is niet beschikbaar in karton versie waardoor het voor jonge kinderen kwetsbaar kan zijn.
 • Door de populariteit en de bekendheid van het originele boek, kunnen de verwachtingen van dit boek te hoog zijn en kunnen sommige lezers mogelijk teleurgesteld zijn als ze niet worden waargemaakt.

Na een zorgvuldige evaluatie zijn we het erover eens dat ‘Liefs van Rupsje Nooitgenoeg’ van Eric Carle een hartverwarmend, fantasierijk en royaal geïllustreerd boek is dat de liefde en genegenheid tussen ouder en kind viert. Ondanks dat sommigen het iets kleiner vonden dan veracht, en het jammer vinden dat het niet in een hardcover versie komt, erkennen we unaniem zijn charme en potentieel als leerzaam hulpmiddel. Wij raden dit boek dan ook ten sterkste aan voor iedereen die zijn kind, kleinkind of een jong persoon in zijn leven wil laten zien hoeveel ze van hen houden.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na deze inspirerende duik in de wereld van Eric Carle, blijven we ontzag houden voor zijn unieke vermogen om op levendige en boeiende wijze verhalen te vertellen. Zijn boeken hebben niet alleen onze kinderjaren verrijkt, maar blijven ons als volwassenen inspireren. Wij hebben aanzienlijk meer inzicht gekregen in zijn collectie en hopen dat u ervan genoten heeft ons hierin te vergezellen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *