De Top 7 Beste Beste Boeken Van Paul Van Loon In 2023

De Top 7 Beste Beste Boeken Van Paul Van Loon In 2023

Wij zijn diep in de onheilspellende wereld van Paul van Loon gedoken om onze favoriete raadsels, mysteriën en ontmoetingen met de griezels te herontdekken. Van spookachtige suspense tot komische gruwelen, de meester van kinderhorror heeft ons meer dan een keer de rillingen gegeven. Hier zijn de boeken die, volgens ons, de beste zijn van Paul van Loon.

1. Raveleijn – Het bloed van de laatste draak

Raveleijn - Het bloed van de laatste draak

Als fervente liefhebbers van het magische en fantasieminnende werk van Paul van Loon, zijn we verheugd om het nieuwste avontuur binnen de Raveleijn-serie – ‘Het bloed van de laatste draak’ – te beoordelen. Deze derde aanvulling op de fantastische serie voert ons mee naar een spannende tocht over de Raveleijnsche Zee in de zoektocht naar een zeldzame remedie tegen een verwoestend virus. Dit standalone verhaal belooft ons opnieuw te imponeren met Paul van Loon’s keurmerk van rijke werelden, boeiende personages en intrigerende plotlijnen. Laten we de bladzijden omslaan en ons onderdompelen in dit maalstroom van fantasie en avontuur.

Voordelen

 • Derde boek in de populaire Raveleijn-serie van Paul van Loon wat continuïteit in het verhaal biedt.
 • Aangepast voor nieuwe lezers – het verhaal is nog steeds toegankelijk en te genieten, zelfs als je de eerdere boeken niet hebt gelezen.
 • Spannend en meeslepend plot over een virus en een tocht naar het eiland van een duizendjarige draak om een remedie te vinden.

Nadelen

 • Een mogelijke benodigde voorkennis van eerdere boeken om volledig van het verhaal te kunnen genieten, ondanks dat het los te lezen is.
 • Door de intensiteit van het verhaal kunnen sommige jongere kinderen het misschien te spannend vinden.
 • Het boek mist een review, waardoor gebruikerservaringen van andere lezers missen voor een breder perspectief op het boek.

Afsluitend kunnen we met vertrouwen zeggen dat ‘Het bloed van de laatste draak’ doet wat Paul van Loon het beste doet: ons meeslepen in een fantastisch avontuur. Zijn fascinerende personages en rijke, gedetailleerde werelden komen opnieuw tot leven en betrekken ons volledig in hun strijd. Wij raden ‘Het bloed van de laatste draak’ ten zeerste aan voor liefhebbers van fantasy, avontuur en natuurlijk, Paul van Loon’s eerdere werken. Verbeelding en avontuur wachten op u in deze boeiende pageturner.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Grote AVI-boeken – Het grote AVI boek van Paul van Loon

Grote AVI-boeken - Het grote AVI boek van Paul van Loon

Wij hebben ons verdiept in de wereld van de kinderliteratuur, specifiek gericht op de AVI-boeken van Paul van Loon. Zijn intrigerende verhaalbundel ‘Het grote AVI boek’ belicht een scala aan leesniveaus, variërend van Start tot M4, boeiend voor kinderen die leren lezen. Met een variëteit aan teksten, van strips tot verhalen, ondersteund door illustraties van gerenommeerde kunstenaars, trekt het boek niet alleen aan in diversiteit, maar promoot het ook plezierig leren lezen op een persoonlijke manier. Met dit in het achterhoofd, gaan we dieper in op deze schitterende creatie van Paul van Loon.

Voordelen

 • De verhalenbundel is educatief en helpt kinderen op een leuke manier lezen te verbeteren, waardoor het specifiek gunstig kan zijn voor kinderen met dyslexie.
 • De bundel bevat verschillende soorten teksten zoals strips, moppen en (korte) verhalen, wat zorgt voor variatie en plezier tijdens het lezen.
 • De illustraties door bekende illustratoren zoals Hugo van Look en Mark Janssen maken het boek aantrekkelijker en leuker voor kinderen.

Nadelen

 • Hoewel het boek nuttig is om nieuwe lezers te motiveren, biedt het mogelijk niet voldoende uitdaging voor meer ervaren jonge lezers.
 • De verhalen zijn kort, wat fijn kan zijn voor kinderen die moeite hebben met concentratie, maar kinderen die op zoek zijn naar langere, complexere verhalen kunnen zich onvoldaan voelen.
 • Ondanks de variatie aan teksten en genres, valt de inhoud mogelijk niet bij alle kinderen in de smaak, vooral als ze niet van monsterverhalen houden of geen fan zijn van de specifieke humorstijl van de auteur.

Na een uitgebreide beoordeling van het boek ‘Het grote AVI boek’ van Paul van Loon, concluderen wij dat dit boek succesvol meerdere leesniveaus aanspreekt, wat het bijzonder geschikt maakt voor beginnende lezers, inclusief kinderen met leesuitdagingen zoals dyslexie. De charmante mix van humor, aansprekende verhalen en gevarieerde illustraties resoneert eveneens met ouders, waardoor het zowel een functioneel als plezierig leermateriaal is. Wij raden dit boek vooral aan voor kinderen die beginnen met lezen en hun ouders, maar ook voor verzamelaars van Paul van Loon’s werken.

Bekijk prijs op Bol.com

3. AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos

AVI-lezen met Paul van Loon - feest in het bos

Als liefhebbers van de kinderliteratuur, hebben wij ons de afgelopen tijd verdiept in de schitterende werken van Paul van Loon. In het bijzonder trok “Feest in het bos”, een fascinerend samenleesboek uit de beroemde Dolfje Weerwolfje-serie, onze aandacht. Dit boek, geschikt voor zowel ervaren lezers als kleuters, nodigt uit tot interactief voorlezen en zelf lezen, terwijl het meeslepende verhaal van Dolfje en zijn vriendinnetje Noura je meeneemt naar het feest in het bos.

Voordelen

 • Dit boek is een geweldige manier om kinderen, met name kleuters, te stimuleren om te leren lezen. Het biedt de mogelijkheid voor kinderen om samen te lezen met een ouder of ervaren lezer.
 • Het boek is zowel grappig als leerzaam, waardoor het plezier en de betrokkenheid bij het leren lezen wordt verhoogd.
 • De combinatie van plaatjes met een lees- en voorleesgedeelte maakt dit boek ideaal voor beginnende lezers. De letters worden langzaam en duidelijk geïntroduceerd, waardoor het een uitstekende voorbereiding op “het echte werk” is.

Nadelen

 • Sommige kinderen kunnen het boek al snel saai vinden omdat dezelfde woorden herhaald worden. Dit gebrek aan variatie kan het lezen minder aantrekkelijk maken voor sommige kinderen.
 • Het is erg voorspelbaar, wat de leeservaring van sommige kinderen wellicht niet ten goede komt.
 • Hoewel de illustraties nuttig zijn voor het leerproces, zouden ze sommige kinderen juist kunnen afleiden van het leren herkennen en lezen van de woorden.

Na een grondige evaluatie van de verschillende meningen, kunnen wij bevestigen dat “AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos” absoluut een aanrader is voor beginnende lezers en hun ouders. De interactieve leesopzet bevordert de actieve leesbevordering en het verhaal zelf is boeiend en leuk. Zowel kleuters die hun eerste stappen in het lezen zetten, als volwassenen die hen daarbij willen ondersteunen, zullen waarde vinden in dit prachtige boek. Onmisbaar in elk boekenplank thuis.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Dolfje Weerwolfje 1 – Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje 1 - Dolfje Weerwolfje

Als fervente lezers en bewonderaars van kinderliteratuur, zullen wij vandaag de wereld van Dolfje Weerwolfje betreden. Het werk dat we onder de loep nemen is ontsproten uit de fantasierijke pen van de meerdere malen bekroonde auteur, Paul van Loon. We duiken diep in de nachtelijke avonturen van de zevenjarige Dolfje, die bij volle maan in een weerwolf verandert, en onderzoeken de aantrekkingskracht van dit spannende, grappige en rijk gelaagde verhaal dat lezers vanaf 8 jaar door heel het land heeft geboeid en geamuseerd.

Voordelen

 • Het boek is spannend en houdt de aandacht van kinderen vast. Zelfs kinderen die normaal niet van lezen houden of moeite hebben met lezen werden aangemoedigd om te lezen.
 • Dolfje Weerwolfje is een goed ontwikkeld personage dat kinderen gemakkelijk kunnen begrijpen en waarmee ze zich kunnen identificeren. Het verhaal heeft een krachtige boodschap over dapper zijn en het accepteren van wie je bent.
 • De taal en structuur van het boek zijn kindvriendelijk, waardoor het gemakkelijk te lezen is voor kinderen van verschillende leeftijden en leesniveaus.

Nadelen

 • Hoewel het boek kinderen aanzet tot lezen, kunnen sommige delen van het verhaal mogelijk te spannend zijn voor gevoelige kinderen.
 • Het boek wordt aangeraden voor leeftijden vanaf 8 jaar, maar het kan voor sommige jongere kinderen nog te moeilijk zijn om zelf te lezen.
 • Het boek is een serie, dus kinderen en ouders moeten mogelijk meer boeken aanschaffen om het volledige verhaal te volgen. Dit kan een financiële last zijn voor sommige gezinnen.

Samenvattend, zijn wij onder de indruk van de charme, eenvoud en betovering in ‘Dolfje Weerwolfje’. Paul van Loon heeft er het briljante talent voor om zowel jonge als oude lezers te betoveren en te inspireren, inclusief degenen die worstelen met dyslexie. We raden dit boek met enthousiasme aan voor kinderen vanaf 7 jaar, nieuwsgierige jonge lezers die op zoek zijn naar avontuur en ouders die verlangen naar boeiende voorleesmomenten met hun kinderen. Paul van Loon heeft met Dolfje Weerwolfje een tijdloos meesterwerk gecreëerd, dat in iedere kinderboekenkast een plaats verdient.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan

Dolfje Weerwolfje 2 - Volle maan

Als fervente literatuurliefhebbers nemen wij u mee in de intrigerende, humoristische en spannende wereld van Paul van Loon’s ‘Dolfje Weerwolfje – Volle maan’. In dit tweede deel van de bijzondere Dolfje Weerwolfje-serie, graaft Van Loon nog dieper in de geheimen van Dolfje; een weerwolfje dat zijn identiteit verborgen probeert te houden tijdens een schoolkamp. Met talloze prijzen op zijn naam, zoals de tien bekroningen van de Nederlandse Kinderjury, is Paul van Loon’s meesterlijke vertelling een avontuur dat lezers vanaf acht jaar zal boeien en betoveren.

Voordelen

 • De verhalen van Dolfje Weerwolfje zijn zowel entertainend voor kinderen als volwassenen – ze bieden genot bij het voorlezen en zelfstandig lezen.
 • De combinatie van humor en spanning in “Volle Maan” houdt kinderen geboeid en bevordert leesplezier en -vaardigheden. Het boek kan leiden tot een ‘leessprong’ voor beginnende lezers.
 • De serie van Dolfje Weerwolfje boeken biedt consistentie en continuïteit, wat bijdraagt aan de voortdurende interesse en het enthousiasme van kinderen. Characters worden herkenbaar en kinderen kijken uit naar volgende delen.

Nadelen

 • Hoewel de verhalen spannend zijn, kunnen ze voor sommige kinderen wellicht te eng zijn, vooral bij het lezen vlak voor het slapengaan.
 • Het inhoudelijke thema van het veranderen in een weerwolf kan leiden tot vragen of mogelijke verwarring bij jongere kinderen over het verschil tussen fictie en realiteit.
 • Er wordt gesuggereerd dat het handig is om bij het eerste boek te beginnen voor de continuïteit van het verhaal. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die dit boek als een standalone verhaal willen lezen.

Het gaat zonder meer op dat Paul van Loon’s ‘Dolfje Weerwolfje – Volle maan’ een overweldigende favoriet is onder zowel jonge lezers als volwassenen. Het boek houdt kinderen volop geboeid met zijn mix van spanning, humor en avontuur, terwijl het ook volwassenen charmeert die genieten van het voorlezen van deze meeslepende verhalen. Wij bevelen dit boek daarom van harte aan voor lezers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, evenals voor volwassenen die het plezier van het lezen met hun kinderen willen delen. Tenslotte is ‘Dolfje Weerwolfje – Volle maan’ een waardevolle aanvulling op elke jonge lezer’s boekencollectie.

Bekijk prijs op Bol.com

6. AVI-lezen met Paul van Loon – pak me dan!

AVI-lezen met Paul van Loon - pak me dan!

We hebben ons recentelijk ondergedompeld in de betoverende wereld van Paul van Loon’s boeken. Specifiek hebben we ons gericht op het boek “Pak me dan!” uit de AVI-lezen met Paul van Loon-reeks, speciaal ontworpen om jonge, beginnende lezers aan te moedigen. Dit boek, rijk aan spanning en avontuur, draait around de boeiende personages van Dolfje Weerwolfje en Noura Weerwolfje, die de lezers meeslepen in hun jacht op een vluchtige kip.

Voordelen

 • Leuk en spannend boek voor startende lezers. De verhalen van Dolfje Weerwolfje spreken aan bij de verbeelding en zijn grappig en spannend. Dit helpt kinderen te motiveren en uit te nodigen tot lezen.
 • Pedagogisch; het boek helpt de lezers bij een beter begrip door herhaling en de weergave van moeilijke woorden als pictogrammen.
 • Goede kwaliteit en publiek bewustzijn. De boeken zijn mooi uitgegeven met aantrekkelijke kleurenplaten. Daarnaast is Dolfje Weerwolfje een bekend karakter bij kinderen, wat hun interesse kan vergroten. De AVI-niveaus zijn ook duidelijk aangegeven om ouders of verzorgers te helpen het juiste boek voor hun kind te kiezen.

Nadelen

 • Sommige kinderen kunnen moeite hebben met het begrijpen van de pictogrammen die voor woorden staan. Dit kan ze mogelijk in verwarring brengen of hen ervan weerhouden de zin correct te lezen.
 • Er zijn geen meldingen van interactieve elementen of digitale functies die kinderen kunnen helpen bij hun leesontwikkeling. In het huidige, technologie gedreven tijdperk kunnen dergelijke functies een sterke meerwaarde zijn.
 • Hoewel het verhaal leuk en spannend kan zijn, biedt het boek mogelijk geen sterke educatieve inhoud buiten leesontwikkeling. Voor ouders die een sterke nadruk leggen op educatieve waarden, kan dit dan een nadeel zijn.

Na het bestuderen van verschillende recensies, kunnen we concluderen dat Paul van Loon’s “Pak me dan!” een waardevolle aanvulling is voor elke beginnende lezer. Het sprekende personage van Dolfje Weerwolfje, de levendige illustraties, en de geschakelde taal stimuleert kinderen om te leren lezen, waardoor het leesproces een spannend en plezierig avontuur wordt. We raden dit boek ten zeerste aan voor kinderen in de begin- tot middenfase van groep 3 die de wereld van lezen en verbeelding beginnen te ontdekken.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Raveleijn

Raveleijn

In deze review nemen wij een duik in de magische wereld van de succesvolle auteur Paul van Loon en richten ons op een van zijn meest spraakmakende werken: Raveleijn. Dit intrigerende jeugdboek, ontstaan uit de creatieve samenwerking tussen Van Loon en het iconische amusementspark de Efteling, voert ons mee naar een mysterieuze stad waar een jonge groep ruiters vecht tegen het kwaad. Doorbraken de kinderen barrières, ontdekten magische krachten en een prophecies lot, dit alles terwijl ze de stad Raveleijn proberen te bevrijden van de wrede overheerser; graaf Grafhart.

Voordelen

 • Het boek “Raveleijn” is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen, wat het een perfect voorleesboek maakt of een leuk boek om samen te lezen.
 • Het verhaal is spannend, fantasierijk en avontuurlijk, wat zorgt voor geweldige leesbeleving.
 • De illustraties in het boek zijn prachtig en dragen bij aan de sfeer van het verhaal.

Nadelen

 • Het verhaal kan wat ingewikkeld zijn voor sommige kinderen, waardoor het mogelijk niet geschikt is voor jongere lezers zonder begeleiding.
 • In tegenstelling tot andere boeken van Paul van Loon, is dit boek gebaseerd op een Efteling-attractie, wat de originaliteit van het verhaal enigszins kan beperken.
 • De plot van het verhaal kan voorspelbaar zijn, met name het klassieke ‘kwade tiran verslaan’-thema.

Wij concluderen dat “Raveleijn” van Paul van Loon een boeiend en meeslepend boek is dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Het boek is rijkelijk geïllustreerd wat bijdraagt aan de magische sfeer van het verhaal. Of je nu op zoek bent naar een boeiende avonturenroman om zelf te lezen of voor te lezen aan je kinderen, of gewoonweg een fan bent van de Efteling en sprookjesachtige verhalen, wij raden dit boek ten zeerste aan.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na deze duistere duik in Paul van Loon’s wereld, is het duidelijk dat zijn unieke mix van griezel, mysterie en humor ons blijft fascineren. Zijn boeken bieden zowel jong als oud een onvergetelijke en opwindende leeservaring. Wij durven te stellen: Paul van Loon is onbetwist de grootmeester van kinderhorror en zijn werk blijft ons kippenvel bezorgen, keer op keer.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *