De Top 10 Beste Boeken Over Astrologie In 2023 (in Het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over astrologie In 2023 (in het Nederlands)

Als liefhebbers van astrologie weten we dat de sterrenverhalen niet alleen in de nachtelijke hemel zijn geschreven. Er is een overvloed aan literatuur die je kan helpen om deze complexe taal te ontcijferen. Hier nemen we een duik in de wonderen van het universum door de bladzijden van de beste boeken over astrologie die er momenteel op de markt zijn.

1. Leven met astrologie – Leven met de maan

Leven met astrologie - Leven met de maan

Als fervente boekenrecensenten, hebben wij de diepe schoonheid en kracht ontdekt in Yasmin Boland’s ‘Leven met de maan’. Boland onthult niet alleen hoe de maancyclus invloed kan hebben op onze gezondheid, relaties, gemoed en werk, maar zij biedt ook praktische richtlijnen over hoe je deze energie kunt benutten en gebruiken om je leven op alle fronten te verbeteren. Aan de hand van haar uitgebreide oefeningen, voorbeelden en overvloed aan informatie, worden wij ondersteund op onze weg om krachtige ‘maanmanifestanten’ te worden. Maak je klaar om je te verdiepen in deze intrigerende wereld van de astrologie in onze uitgebreide recensie van ‘Leven met de maan’.

Voordelen

 • Gedetailleerde en uitgebreide informatie over de maan, haar cycli en de dierenriemtekens.
 • Informatief en makkelijk leesbaar, geschikt als naslagwerk en werkboek.
 • Zorgvuldig samengestelde oefeningen, rituelen en uitleg dat geschikt is voor manifestatiewerk en werken met maanenergie.

Nadelen

 • Het boek kan overweldigend zijn voor beginners omdat het veel diepgaande informatie bevat.
 • De inhoud van het boek is mogelijk te simplistisch of materialistisch voor lezers die een meer spirituele of subtiele benadering van het onderwerp verwachten.
 • De toon van het boek kan als te ‘zweverig’ worden ervaren, wat sommige lezers kan afschrikken.

Na zorgvuldige analyse en overweging van de diverse meningen in deze recensies, raden we “Leven met de Maan” van Yasmin Boland aan voor mensen die diepgaand geïnteresseerd zijn in astrologie en zich willen verdiepen in de invloed van de maan op hun leven. Dit werk leent zich uitstekend als naslagwerk en is bijzonder behulpzaam voor hen die de maanenergie op een praktische manier willen integreren in hun leven. Echter, het boek kan complex zijn voor beginners en een zekere mate van spirituele toewijding vereisen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Het mysterie van je geboortedag

Het mysterie van je geboortedag

In onze review richten we ons op het boek ‘Het mysterie van je geboortedag’ van Gary Goldschneider. We exploreren de vernuftige combinatie van astrologie, psychologie en geschiedenis die is toegepast in dit unieke personologie-systeem. We duiken ook in de geboortedag specifieke meditaties en evalueren hoe deze bijdragen aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit boek belooft haar lezers een dieper inzicht in hun unieke eigenschappen en talenten, en wij zijn hier om te bekijken hoe dit astrologische meesterwerk dat waarmaakt.

Voordelen

 • Het boek biedt inzicht in een uniek systeem dat elementen van astrologie, psychologie en geschiedenis combineert, wat lezers mogelijk helpt bij persoonlijke ontwikkeling en verbeterde zelfkennis.
 • Veel lezers vinden dat het boek opmerkelijk nauwkeurige en gedetailleerde informatie biedt op basis van iemands geboortedatum, wat het zowel vermakelijk als leerzaam maakt.
 • Het boek bevat ook leesbare en toegankelijke taal met vlotte schrijfstijl, waardoor het een makkelijk naslagwerk of cadeau kan zijn.

Nadelen

 • De Engelstalige versie van het boek bevat mogelijk meer informatie, zoals bekende personen die dezelfde geboortedatum hebben, tarotcorrespondenties en numerologie, wat enkele lezers als een gemis kunnen ervaren.
 • Het boek vereist dat je het in de juiste volgorde leest, zoals aangegeven in de inleiding, om het volledig te begrijpen. Dit kan het lezen enigszins beperken voor degenen die liever direct naar relevante secties gaan.
 • Hoewel veel gebruikers vinden dat beschrijvingen overeenkomen met de werkelijkheid, kan de effectiviteit van het boek afhangen van iemands persoonlijke overtuigingen en mate van openheid voor astrologie en spiritualiteit. Niet iedereen gelooft in of identificeert zich met deze concepten.

Na zorgvuldige overweging raden wij ‘Het mysterie van je geboortedag’ ten zeerste aan voor iedereen die zichzelf en anderen beter wil begrijpen. Of je nu spiritueel bent of niet, de inzichten in dit boek zijn verbazingwekkend accuraat en bieden waardevolle reflecties op onszelf en de mensen om ons heen. Voor professionals op het gebied van coaching en psychologie is dit boek een nuttige toevoeging aan hun studiemateriaal, maar ook de gewone lezer zal plezier en inzicht halen uit de beschrijvingen van de geboortedagprofielen. Het is zowel een fascinerende leeservaring als een nuttig naslagwerk.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Astrologie voor beginners

Astrologie voor beginners

Bij ons ligt een boek ter review, getiteld “Astrologie voor beginners”, een toegankelijk gids die de complexe wereld van astrologie ontsluit voor nieuwkomers. We zullen de diepte ingaan en onderzoeken hoe effectief dit boek de tekens van de dierenriem, de planeten en de huizen introduceert, evenals zijn vermogen om lezers te leren hoe ze hun eigen horoscoop kunnen duiden. Hierbij letten we specifiek op de toegankelijkheid en eenvoud waar het boek zich door onderscheidt. In deze review evalueren we tevens de algehele waarde van het boek als een gedegen naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over astrologie.

Voordelen

 • Dit boek is geschreven in een begrijpelijke taal waardoor het toegankelijk is voor beginners.
 • Het behandelt alle belangrijke aspecten van astrologie, zoals dierenriemtekens, planeten, huizen, kruizen, elementen en maansknopen.
 • Het boek dient als een uitstekend naslagwerk en kan keer op keer worden gebruikt.

Nadelen

 • Sommige gedeeltes van het boek, zoals de positie van de verschillende huizen of planeten, kunnen meer diepgang en uitbreiding gebruiken.
 • Hoewel het boek over het algemeen makkelijk te begrijpen is, kunnen bepaalde concepten voor sommige lezers ingewikkeld zijn.
 • Hoewel dit boek geschikt is voor het leren van de basis van astrologie, kunnen lezers die op zoek zijn naar geavanceerdere informatie mogelijk niet vinden wat ze zoeken.

Concluderend is “Astrologie voor beginners” een wezenlijk naslagwerk voor zowel totale nieuwkomers als iemand met een beginnende interesse in astrologie. Hoewel het echter niet alle aspecten van astrologie tot in detail uitploegt, biedt het toch een heldere en begrijpelijk uitleg van de basisbegrippen. Wij raden dit boek met name aan voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige en praktische introductie tot deze fascinerende discipline.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Maanjournal

Maanjournal

Als fervente lezers en astrale ontdekkingsreizigers hebben we ons verdiept in ‘Het Maanjournal’ van Josie Boog, een fascinerende gids die de kracht van de maan en de invloeden van de dierenriem onderzoekt om ons te helpen een meer gebalanceerd en gelukkig leven te leiden. Dit unieke invulboek richt zich op persoonlijke zelfreflectie, maanrituelen en de subtiele connectie tussen onze innerlijke wereld en het grotere kosmische landschap. Wij delen onze ervaringen na het navigeren door de sterke kanten, dromen, verlangens en angsten die dit boek met zijn verhelderende inzichten en praktische oefeningen aan het licht brengt.

Voordelen

 • Het boek is mooi ontworpen, met een stevige kaft en van hoge kwaliteit papier – wat het uitnodigend en duurzaam maakt voor journaling activiteiten.
 • Het is educatief en informatief. Het geeft veel uitleg over sterrenbeelden en maanstanden en de toepassingen ervan in het dagelijks leven. Daarnaast worden verschillende rituelen bij de nieuwe en volle maan uitgelicht.
 • De schrijfstijl en inhoud zijn toegankelijk, wat het een geschikt boek maakt voor zowel beginners als gevorderden in astrologie. Er is ook veel ruimte voor persoonlijke reflectie wat het een interactief en persoonlijk boek maakt.

Nadelen

 • De benodigde tijd voor journaling en het uitvoeren van de rituelen wordt mogelijk niet door iedereen op prijs gesteld of past niet in elk schema. Het boek vereist een bepaalde mate van toewijding.
 • Sommige mensen kunnen de inhoud als te spiritueel of pseudowetenschappelijk beschouwen, dit kan afhangend van je persoonlijke overtuigingen en interesse in astrologie een nadeel zijn.
 • Aangezien de beschrijving en reviews geen negatieve aspecten noemen, zou een theoretisch nadeel kunnen zijn dat het boek mogelijk niet diepgaand genoeg is voor gevorderden in astrologie – hoewel reviews ook vermelden dat het geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Na het onderzoeken, lezen en ervaren van ‘Het Maanjournal’, concluderen we dat het een uitzonderlijk boek is voor zowel beginners als gevorderden in astrologie en zelfreflectie. Zijn schitterende ontwerp, grondige en toegankelijke informatie, praktische rituelen en ruimte voor persoonlijke introspectie hebben ons verdiept in de invloed van de maan en de dierenriem. Daarnaast maakt het boek een geweldig cadeau en een waardevolle aanvulling op iedere spirituele reis, waarbij het stimuleert tot zelfreflectie en journaling. Dit is een boek dat we met vreugde aanraden aan elke astrale ontdekkingsreiziger en spirituele zoeker.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Grimoire 1 – Magus Leer & Ritueel

Grimoire 1 - Magus Leer & Ritueel

Wij hebben de unieke kans gehad om ons onder te dompelen in de boeiende wereld van astrologie en magie, door de pagina’s van ‘Magus – Leer en Ritueel’. Het is niet zomaar een boek; het is een rijk geïllustreerd werk met een diepgaande uitleg over historische en praktische aspecten van magie, hekserij en diverse occulte praktijken. Dit boek, geschreven door ervaren esotericus Benjamin Adamah, belooft de sluier op te lichten van deze vaak verkeerd begrepen aspecten van onze geschiedenis en cultuur, en ons een stap dichter bij het begrijpen en beoefenen van deze oude kunsten te brengen.

Voordelen

 • Het boek is een uitgebreide en duidelijke gids, vol met praktische methodes die meteen kunnen worden toegepast op een breed gebied van astrologie en magie.
 • Het is geschreven door een erkende expert met meer dan 35 jaar ervaring op het veld van esoterie en magie. Dit levert een diepe esoterische kennis op die zowel toegankelijk als eenvoudig wordt uitgelegd.
 • De illustraties en zegels in het boek dienen aantrekkelijk visueel materiaal dat aanzet tot inspiratie en begrip van de technieken die worden uitgelegd.

Nadelen

 • Sommige reviewers merken op dat voor ervaren magiërs het boek wellicht te elementair kan zijn, waardoor het aan diepte en uitdaging voor de meer gevorderde beoefenaar ontbreekt.
 • Door de focus op praktische technieken en methoden kan het zijn dat sommige lezers het boek te technisch vinden en mogelijk de diepere betekenissen of filosofieën achter de magische praktijk missen.
 • Er worden zorgen geuit over het ontbreken van een duidelijke waarschuwing of context over de mogelijke gevolgen van het toepassen van sommige technieken, zoals de wet van drie, waarbij de gevolgen van je handelen drievoudig terugkomen.

Wij bevelen ‘Magus – Leer en Ritueel’ ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in de fascinerende wereld van magie en astrologie. Of je nu een beginner bent of een ervaren beoefenaar, dit boek biedt inzicht, kennis, en praktische toepassingen waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Dit is geen boek over zogenaamde ‘zwarte magie’, maar over persoonlijke groei, zelfrealisatie en inzicht in de diepere, verborgen aspecten van ons bestaan.

Bekijk prijs op Bol.com

6. In harmonie met de maan

In harmonie met de maan

Wij hebben ons gebogen over het fascinerende boek ‘In harmonie met de maan’ van Johanna Paungger en Thomas Poppe, een inspirerende gids die de invloed van de maan op ons dagelijks leven blootlegt. Dit boek belooft een diepgaand inzicht in de manier waarop maankrachten onze ervaringen op uiteenlopende gebieden, van tuin- en landbouw tot gezondheid en relaties, vormgeven. Met gedetailleerde maankalenders die lopen tot 2029, biedt het niet alleen theorie, maar ook praktische tips en adviezen over hoe we de maancycli kunnen begrijpen en er het beste uit kunnen halen. Laten we erin duiken en ontdekken wat dit boek ons te bieden heeft.

Voordelen

 • Leerzaam en informatief boek over de invloed van de maan op verschillende levensaspecten, zoals gezondheid, voeding en relaties.
 • Biedt praktische tips en adviezen, bijvoorbeeld over het verzamelen van kruiden en het schoonmaken van het huis.
 • Bevat overzichtelijke maankalenders van 2022 tot en met 2029 voor extra gemak en planning.

Nadelen

 • Sommige lezers kunnen vinden dat het boek te ver gaat in zijn interpretaties van de invloed van de maan op alledaagse taken en leven.
 • De inhoud en advies kan minder relevant zijn voor mensen die niet geloven in astrologie of de invloed van de maan.
 • Hoewel het boek gedetailleerd en informatief is, kan het complex of overweldigend zijn voor lezers die nieuw zijn in dit onderwerp.

Na zorgvuldige evaluatie concluderen wij dat ‘In harmonie met de maan’ een ongetwijfeld informatief werk is, maar mogelijk door sommigen als over gedetailleerd kan worden ervaren. Het biedt echter verhelderend inzicht in de invloed van maankrachten, waar men in de westerse cultuur wellicht minder bekend mee is. Wij bevelen dit boek aan voor diegenen die geïnteresseerd zijn in astrologie en bereid zijn hun begrip van de unieke verbinding tussen mens en maan te verdiepen.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Bevrijdende astrologie

Bevrijdende astrologie

In onze zoektocht naar diepgaande, vernieuwende en bevrijdende inzichten op het gebied van astrologie, hebben we ons ondergedompeld in het boek ‘Bevrijdende Astrologie’ van Christiane Beerlandt. Door haar unieke benadering, waarbij zij astrologie en dieptepsychologie naadloos combineert, biedt zij lezers de mogelijkheid om astrologie te zien als een spiegel naar hun innerlijke belemmeringen én de gids voor persoonlijke bevrijding. Wij delen onze gedetailleerde indrukken en inzichten van dit revolutionaire werk met u, waarbij we geen enkel aspect onbehandeld laten.

Voordelen

 • Biedt unieke inzichten in astrologie en de onderliggende symboliek van de dierenriemtekens, wat dieper begrip van uzelf en anderen kan bevorderen.
 • Geen sprake van fatalisme of toekomstvoorspelling. Het richt zich op het begrijpen van het heden en het werken naar een positieve verandering.
 • De stijl en inhoud van het boek worden als verhelderend en krachtig ervaren, waardoor persoonlijke groei en zelfbewustzijn kan worden gestimuleerd.

Nadelen

 • Het boek kan als intens worden ervaren. Het confronteren met de schaduwkant van onszelf kan ongemakkelijk zijn en tijd vereisen om volledig te verwerken.
 • Mogelijk te complex of diepgaand voor iemand die nieuw is met astrologie of persoonlijke ontwikkeling.
 • Hoewel niet expliciet vermeld in de review, zou de inhoud van het boek als subjectief kunnen worden geïnterpreteerd omdat het gebaseerd is op de overtuigingen en interpretaties van de auteur. Dit kan mogelijk niet aansluiten bij iedere lezer.

Na een grondige bestudering van het boek ‘Bevrijdende Astrologie’ van Christiane Beerlandt, kunnen wij met klem bevestigen dat dit werkelijk een revolutionair werk is binnen het veld van astrologie. Het biedt een heldere en indringende kijk op de verborgen aspecten van onze astrologische blauwdruk aan de hand van dieptepsychologie. Het boek is een absolute aanrader voor eenieder die zichzelf en anderen beter wilt begrijpen en niet schuwt voor zelfconfrontatie. Na het lezen is er een ervaring van meer innerlijke rust en ruimte.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Planisfeer voor Nederland en Belgie

Planisfeer voor Nederland en Belgie

In onze zoektocht naar helderheid in de nachtelijke sterrenhemel, zijn wij gestuit op de Nederlandse standaard Planisfeer voor Nederland en België; een nauwkeurig instrument dat ontworpen is voor 52º NB, maar tevens uitermate geschikt is voor elk gebied tussen 47º en 57º NB. Het bijzondere aan deze planisfeer is dat het specifiek ontworpen is voor de lengtecoördinaat 5° OL, wat betekent dat het in de Benelux nooit hoeft te worden aangepast aan de waarneemplek. Deze ronde planisfeer met een diameter van 25cm, begeleid door een gebruiksaanwijzing en nuttige tips op de achterzijde, brengt de sterrenhemel binnen handbereik, of je nu in Noord-Amerika, Midden-Europa of Centraal-Azië bent.

Voordelen

 • De planisfeer is zeer gedetailleerd en toont diverse hemellichamen zoals sterren, sterrenstelsels en nevels, waardoor het een handig hulpmiddel is voor zowel beginnende als ervaren astronomen.
 • Specifiek ontworpen voor Nederland en België. Dit betekent dat het geen aanpassingen vereist op basis van waarneemplek binnen de Benelux.
 • Het product bevat handige instructies en tips op de achterkant, wat nuttig kan zijn voor gebruikers die nieuw zijn in de astrologie.

Nadelen

 • Het product is specifiek ontworpen voor 52º NB, dus het kan minder nauwkeurig zijn voor gebieden buiten dit bereik.
 • Een rood lampje is vereist om de planisfeer correct te gebruiken, wat een extra kostenpost kan zijn, aangezien dit niet bij het product is inbegrepen.
 • De planisfeer is mogelijk niet even aantrekkelijk of nuttig voor mensen die geen specifieke interesse hebben in astrologie.

Na een grondige evaluatie, concluderen wij dat de Planisfeer voor Nederland en België een onmisbaar hulpmiddel is voor zowel beginnende als gevorderde sterrenkijkers. De hoge gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid maken het geschikt voor snelle referenties bij de telescoop. We adviseren wel om een rood lampje te gebruiken bij het bekijken om de zichtbaarheid te maximaliseren. Wij bevelen dit product dan ook ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in sterrenobservatie en astronomie. Het kan plezier en leerzaamheid vergroten in de sterrenkunde.

Bekijk prijs op Bol.com

9. De astrologie in ons

De astrologie in ons

In onze nieuwste review duiken we in de sterren en planeten met ‘De astrologie in ons’, een prachtig vormgegeven en toegankelijk handboek voor aspirant-astrologen van dé astro-influencer van Nederland, Josie Boog. Dit boek valt niet alleen op door haar stijlvolle uiterlijk, maar ook door de unieke combinatie van basisinformatie over astrologie, verfrissende invalshoeken, inspirerende gedichten en prachtige foto’s. We verkennen hoe Boog, bekend om haar unieke mix van spiritualiteit en humor, astrologie toegankelijk maakt voor de lezer en biedt inzicht in diverse thema’s zoals vriendschap, succes en geluk.

Voordelen

 • Dit boek dient als een uitstekend basisboek voor astrologie, aangevuld met prachtige foto’s, gedichten en unieke invalshoeken.
 • Het is geschreven door een gerespecteerde auteur en astroloog, Josie Boog, die haar eigen informele en humoristische draai aan het onderwerp geeft.
 • Handzaam formaat dat gemakkelijk door te bladeren en te lezen is, maar toch voldoende aantrekkelijk is om als koffietafelboek te dienen.

Nadelen

 • Hoewel het boek basisinformatie bevat, kunnen gevorderde lezers op zoek naar meer inzicht en complexiteit teleurgesteld zijn.
 • Ondanks de aantrekkelijke esthetiek, kan de inhoud van het boek te zwaar leunen op de persoonlijke stijl en interpretaties van Josie Boog, wat misschien niet voor iedereen aanspreekt.
 • Het grote aantal onderwerpen dat in het boek wordt behandeld (planetenn, huizen, tekens, en diverse thema’s zoals vriendschap, succes, geluk), kan soms overweldigend zijn voor lezers die nieuw zijn in astrologie.

Na zorgvuldige evaluatie van ‘De astrologie in ons’ kunnen we met zekerheid zeggen dat het boek een fantastische aanvulling is voor elke boekenplank. We raden dit exemplaar aan voor een breed publiek; van astrologie-liefhebbers tot degenen die nieuwsgierig zijn naar het onderwerp. Het biedt een uniek, laagdrempelig en helder inzicht in de wonderen van de astrologie alsook praktische toepassingen voor het dagelijks leven.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Leven met astrologie – Leven met de sterren

Leven met astrologie - Leven met de sterren

Wij, als doorgewinterde boekenrecensenten, zijn verheugd om onze inzichten te delen over “Leven met de Sterren”, het nieuwste werk van de wereldberoemde astrologe Yasmin Boland. Deze verrijkende gids daagt ons uit om astrologie op een dieper en persoonlijker niveau te verkennen, waarbij Boland ons leidt naar een beter begrip van onszelf en onze relaties, door middel van de fascinerende lens van onze geboortehoroscoop. Bereid je voor op een verhelderende reis door het universum, waar astrologie wordt geopenbaard als een krachtig instrument om de samenhang van het leven te doorgronden en er betekenis aan te geven.

Voordelen

 • Het boek biedt gedetailleerde en stapsgewijze uitleg, waardoor zowel beginners als gevorderden in astrologie voordeel kunnen halen uit dit boek.
 • Extra materiaal zoals een link naar een gratis online geboortehoroscoop zorgt voor een interactieve leerervaring.
 • Het boek is niet alleen gericht op zelf-ontdekking, maar helpt ook om de mensen om je heen beter te begrijpen.

Nadelen

 • Het boek biedt zoveel informatie dat het in het begin overweldigend kan lijken, vooral voor beginners.
 • Het vereist actieve betrokkenheid van de lezer, zoals het maken van aantekeningen op je eigen uitgeprinte geboortehoroscoop, wat niet voor iedereen aantrekkelijk kan zijn.
 • Het is mogelijk dat niet alle uitleg overeenkomt met alle lezers, waardoor sommige interpretaties van astrologische tekens en invloeden kunnen variëren.

Na uitgebreid onderzoek en het verdiepen in de recensies, raden we het boek “Leven met de Sterren” van Yasmin Boland van harte aan voor zowel beginners als gevorderden in astrologie. Het boek biedt diepgaande, gemakkelijk te begrijpen inzichten in astrologie en heeft waardevolle handvatten geboden voor een breed scala aan lezers. Dus als je jezelf beter wilt leren kennen, je relaties wilt verdiepen en de universele krachten om ons heen beter wilt begrijpen, dan is dit boek zeker de moeite waard om te lezen.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na het grondig onderzoeken van de huidige astrologie literatuur, zijn wij ervan overtuigd dat de hier genoemde boeken de deur tot de sterrenhemel op de meest informatieve en begrijpelijke manier openen. De sterrenbeelden en hun verhalen zijn niet langer een mysterie, maar een taal die we leren lezen en begrijpen. We zijn enthousiast over deze reis door het universum die ons verrijkt met kennis en inzicht dankzij deze voortreffelijke collectie astrologieboeken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *