De Top 10 Beste BOEKEN OVER BEVALLEN In 2023 (in het Nederlands)

De Top 10 Beste BOEKEN OVER BEVALLEN In 2023 (in het Nederlands)

Als ervaren onderzoekers en fervente lezers, hebben wij ons ondergedompeld in stapels literatuur, gedreven door één doel: het vinden van de beste boeken over bevallen. We hebben deze pagina’s met bloed, zweet, en tranen omgedraaid, zodat we de favorieten kunnen delen die ons de meest waardevolle inzichten, geruststelling en advies hebben gebracht. Laten we diep duiken in deze zee van wijsheid om de angst van het onbekende te vervangen door kennis en rust.

1. Positief over bevallen

Positief over bevallen

Terwijl wij ons verdiepen in de herziene editie van Milli Hills ‘Positief over bevallen’, wordt ons duidelijk dat dit boek een essentiële handleiding is voor het bevallen die de negatieve perspectieven doorbreekt en elke lezer in staat stelt een bewuste en opgeleide keuze te maken voor hun eigen bevallingservaring. Dit boek, bol met praktische informatie en echt menselijke verhalen, herdefinieert de betekenis van bevallen en biedt een reeks aan mogelijkheden, van thuisbevallingen tot geplande keizersnedes. Het stelt ons in staat om de impact van de omgeving, onze mindset en verwachtingen op het bevallingsproces te verkennen.

Voordelen

 • Het boek is positief, informatief en makkelijk te lezen en kan zwangere vrouwen helpen zich op hun gemak te voelen bij de naderende bevalling.
 • Het boek bevordert keuzevrijheid en zelfregie tijdens de bevalling door het aanreiken van correcte informatie en het aangeven van de mogelijkheden en rechten van de aanstaande moeder.
 • Het boek biedt een breed scala aan informatie over bevallingen – van de fysieke en mentale voorbereiding, tot aan de fases van de bevalling, tot aan het eerste contact na de bevalling.

Nadelen

 • Het boek kan hoge verwachtingen scheppen doordat het de indruk kan wekken dat bevallingservaringen volledig maakbaar zijn, wat stress kan veroorzaken indien de bevalling niet verloopt zoals de vrouw in spé zich dat had voorgesteld.
 • Volgens sommige lezers kan de auteur te negatief zijn over de medische wereld en de indruk wekken dat deze niet meedenkt met zwangere en barende vrouwen. Dit kan zorgverleners in een negatief daglicht stellen en angst of wantrouwen bij aanstaande ouders aanwakkeren.
 • Het boek lijkt minder geschikt te zijn voor vrouwen die te maken krijgen met complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling, omdat het voornamelijk de focus legt op een ‘normale’ bevalling.

Op basis van de vele positieve reacties, raden we “Positief over bevallen” van harte aan. Vooral voor zwangeren en hun partners die een diepgravend, informatief en tegelijkertijd vrolijk boek zoeken om zich op alle mogelijke scenariën van de bevalling voor te bereiden. Ook doula’s en anderen die professioneel betrokken zijn bij bevallingen zullen dit boek ongetwijfeld als waardevol ervaren. Ongeacht de verwachtingen of ervaringen van de lezer is de boodschap van het boek duidelijk: de manier waarop je bevalt, doet ertoe en elke vrouw heeft het recht op een geweldige bevalervaring.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Als bevallen spannend is

Als bevallen spannend is

In onze zoektocht naar gedetailleerde en verhelderende literatuur over de bevalling, hebben wij het boek “Als bevallen spannend is” van verloskundige Lilian Wirken onder de loep genomen. Dit boek, dat met name geschikt is voor aanstaande ouders die de bevalling spannend vinden, benadert de geboorte als een emotionele en ingrijpende gebeurtenis en biedt een praktische en mentale voorbereiding op deze ervaring. Wij gaan de inhoud, de bruikbaarheid en de relevantie van dit unieke werk uitdiepen en evalueren.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische en mentale voorbereiding, wat vooral nuttig kan zijn voor vrouwen die zich zorgen maken over de bevalling.
 • De auteur is een ervaren verloskundige met achtergrond in mindfulness, wat waarde aan de inhoud van het boek toevoegt.
 • Elk hoofdstuk bevat een ‘denken en doen’ sectie met downloadbare oefeningen, wat de lezer in staat stelt om wat ze hebben geleerd in de praktijk te brengen.

Nadelen

 • Het boek is vooral nuttig voor mensen die bang zijn voor de bevalling, wat betekent dat het mogelijk niet voor iedereen relevant is.
 • De zwart-wittekeningen van de modellen, schema’s en oefeningen zijn misschien niet zo visueel aantrekkelijk of informatief als foto’s zouden zijn.
 • Het boek lijkt gericht te zijn op de traditionele bevalervaring waarbij partners betrokken zijn, wat minder nuttig kan zijn voor alleenstaande moeders of vrouwen die andere arrangementen hebben voor hun bevalling.

Na uitgebreide overweging raden we het boek “Als bevallen spannend is” ten zeerste aan voor aanstaande ouders, vooral diegenen die bezorgd zijn over de bevalling. Het biedt praktische en emotionele voorbereidingen die de ervaring van geboorte helpen beheren. Daarnaast beschouwen wij dit boek als een waardevolle bron voor zorgverleners die met aanstaande ouders werken.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Mom in Balance – Fit na de bevalling!

Mom in Balance -  Fit na de bevalling!

In onze zoektocht naar het beste hersteladvies voor nieuwe moeders, hebben we het boek “Mom in Balance – Fit na de bevalling!” van Esther van Diepen grondig onder de loep genomen. Dit boek belooft een vat vol waardevolle informatie te zijn, met inbegrip van praktische workoutschema’s, weekplanningen, voedingsrichtlijnen en zelfs tips voor ontspanning. Wij zijn nieuwsgierig te ontdekken of dit handboek daadwerkelijk de claim kan waarmaken om pas bevallen vrouwen zowel snel, als ook effectief, terug op het pad naar vitaliteit en fitness te begeleiden.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische en realistische fitnessregimes voor na de bevalling, wat helpt om snel weer in vorm te komen.
 • Naast fitness bevat het boek ook nuttige tips en informatie over gezonde voeding en ontspanningstechnieken, waardoor het een uitgebreide gids is voor het herstel na de bevalling.
 • De vier verschillende fasen van herstel en aanpassing na de bevalling zijn goed beschreven, inclusief ervaringsverhalen van anderen, wat zowel informatief als geruststellend is.

Nadelen

 • Hoewel het boek voeding en ontspanning omvat, ligt de nadruk op fysieke fitness, wat mogelijk niet ieders prioriteit is in de periode na de bevalling.
 • Het boek gaat mogelijk niet genoeg in op de emotionele aspecten van het herstel na de bevalling, wat sommige lezers als een gemis kunnen ervaren.
 • De ervaringsverhalen van anderen zijn weliswaar informatief, maar ze kunnen mogelijk ook druk veroorzaken als lezers zichzelf daarmee gaan vergelijken en het gevoel krijgen dat ze niet snel genoeg vooruitgang boeken.

Wij concluderen dat ‘Mom in Balance – Fit na de bevalling!’ een echte aanrader is voor pas bevallen vrouwen die streeft naar een snelle en effectieve weg naar herstel. Het boek is realistisch, motiverend en biedt duidelijke, haalbare oefeningen en handvatten voor de periode na de bevalling. Wij geloven dat dit boek enorm nuttig kan zijn voor nieuwe moeders die naast de zorg voor hun baby, ook aandacht willen geven aan hun eigen gezondheid en welzijn.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Een hele bevalling

Een hele bevalling

In onze zoektocht om inzicht te krijgen in de wereld van geboortezorg, zijn we bij ‘Een hele bevalling’ van Leah Hazard beland. In dit meeslepende boek neemt Hazard, een voormalige Harvard-student en televisieproducent die nu werkzaam is als verloskundige, ons mee op een ontroerende, grappige en vaak verrassende reis door de hoogte- en dieptepunten van de bevallingskamer. Met levendige, hartverwarmende en ontroerende geboorteverhalen houdt ze ons vanaf de eerste pagina geboeid. Laten we ons verdiepen in deze ‘liefdesbrief’ aan verloskundigen overal, die de kraamafdeling tot leven brengt in al zijn rauwe, humoristische en ontroerende glorie.

Voordelen

 • De auteur, Leah Hazard, deelt haar persoonlijke ervaringen als verloskundige, die een unieke en intrigerende blik bieden op het beroep. Dit kan lezers inzicht geven in de uitdagingen en hoogtepunten van de geboortezorg.
 • De schrijfstijl wordt gezien als boeiend en ontroerend, met een mix van humor en ernst. Hierdoor zorgt het boek voor een vermakelijke en tegelijkertijd leerrijke leeservaring.
 • Het boek belicht verschillende geboorteverhalen, die hartverwarmend en inspirerend kunnen zijn voor aanstaande ouders of voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geboortezorg.

Nadelen

 • De inhoud van het boek kan mogelijk te intens zijn voor sommige lezers, vooral voor degenen die moeite hebben met grafische details over de geboorte of bijbehorende medische procedures.
 • Ondanks dat het persoonlijke aspect van de verhalen verrijkend is, kan een mogelijk nadeel zijn dat de ervaringen en meningen van de auteur niet universeel vertegenwoordigd zijn.
 • Het boek lijkt zich te richten op de positieve aspecten van de geboortezorg, terwijl de negatieve aspecten wellicht niet evenredig worden belicht. Dit kan mogelijk een vertekend beeld geven van de realiteiten die gepaard gaan met het beroep en het bevallingsproces.

Na intensieve analyse van het boek ‘Een hele bevalling’ zijn we ervan overtuigd dat dit een buitengewoon verrijkende en ontroerende leeservaring is. De intrigerende verhalen en menselijke ervaringen maken het een aanrader voor zowel toekomstige ouders die zich voorbereiden op deze levensveranderende gebeurtenis, als voor zorgverleners die een dieper inzicht willen in de realiteit van de bevallingskamer. Dit boek is een respectvolle eerbetoon aan zowel verloskundigen als aan het wonder van de geboorte. Wij raden het ten zeerste aan.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen?

Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen?

Wij hebben de eer gehad om een duik te nemen in ‘Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen?’, een nogal onorthodox boek geschreven door de gerenommeerde auteur John Green. In plaats van zijn gebruikelijke fictie, begint Green zorgvuldig de wereld om ons heen te recenseren, variërend van alledaagse objecten tot complexe wereldwijde gebeurtenissen. Dit meesterwerk, dat bol staat van Greens kenmerkende humor en diepgaande inzichten, dwingt ons op een creatieve manier onze mensgerichte planeet in ogenschouw te nemen.

Voordelen

 • De veelzijdigheid van onderwerpen (van cholera tot tetris) biedt een gevarieerde en boeiende leeservaring.
 • Door de unieke beoordelingsschaal van een tot vijf sterren biedt het boek een interessante kijk op de wereld en onze menselijkheid.
 • Als werk van bestsellerauteur John Green profiteert het boek van zijn kenmerkende humor en inzicht, wat zorgt voor een vermakelijk en leerzaam boek.

Nadelen

 • De inhoud van het boek is voornamelijk gebaseerd op de perspectieven van de auteur, wat misschien niet bij iedereen in de smaak valt en mogelijk een beperkte blik op de menselijke ervaring kan geven.
 • Voor degenen die niet bekend zijn met de podcast waarop het boek is gebaseerd, kan het concept even wennen zijn.
 • Hoewel de onderwerpen gevarieerd zijn, zou er te weinig diepte kunnen zijn in de behandeling van elk ervan, gezien de breedte van de gebieden die worden behandeld.

Na zorgvuldige overweging en analyse raden we ‘Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen?’ ten zeerste aan voor lezers met een scala aan interesses, van amateur-ecologen tot liefhebbers van wetenschappelijke literatuur. Dit boek zal zeker een beroep doen op degenen die zich verdiept hebben in het milieu en op zoek zijn naar nieuwe, humoristische inzichten. Kortom, het is een boek dat zowel het bewustzijn verhoogt als aangenaam leest.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Boek Natuurlijk Bevallen

Boek Natuurlijk Bevallen

Als fervente boekenrecensenten, hebben wij ons ondergedompeld in de wereld van de natuurlijke geboorte, specifiek door het lezen van ‘Natuurlijk Bevallen’ door Rieneke de Kroon. In deze bespiegeling zullen wij deze informatieve gids grondig onder de loep nemen, die ervoor wil zorgen dat aanstaande moeders hun innerlijke kracht vinden, controle houden en vertrouwen tijdens de geboorte, aangevuld met waardevolle tips, houdingen en ontspanningsoefeningen. Wordt u ook al nieuwsgierig naar hoe dit boek bijdraagt aan het meest oeroude en natuurlijke proces van het leven? Laten we dan samen op verkenning gaan in de wereld van ‘Natuurlijk Bevallen’.

Voordelen

 • Het boek biedt waardevolle informatie en nuttige tips voor het natuurlijk bevallen, waardoor aanstaande moeders zich beter voorbereid kunnen voelen.
 • De lezers worden aangemoedigd om te vertrouwen op en te luisteren naar hun eigen lichaam tijdens de bevalling.
 • Het boek bevat praktische oefeningen, zoals ontspanningsoefeningen, en adviezen over de beste houdingen voor een comfortabelere bevalling.

Nadelen

 • Hoewel het boek veel nuttige informatie geeft, kan het de ervaringen van vrouwen die een medische interventie nodig hadden tijdens hun bevalling minimaliseren of zelfs negeren.
 • Het boek richt zich voornamelijk op natuurlijke bevalling, waardoor er wellicht onvoldoende informatie is voor vrouwen die een geplande keizersnede hebben of andere medische hulp nodig hebben tijdens hun bevalling.
 • Ervaringen en adviezen in dit boek werken niet per se voor elke vrouw, omdat elke bevalling uniek is. Dit kan leiden tot onrealistische verwachtingen of teleurstelling.

Na een grondige beoordeling van ‘Natuurlijk Bevallen’, raden wij dit boek vol overtuiging aan aan aankomende moeders die de voorkeur geven aan een natuurlijke geboorte of nieuwsgierig zijn naar dit proces. De toegankelijke schrijfstijl, waardevolle tips en inzichtelijke oefeningen die in het boek aan bod komen, bieden zowel praktische als emotionele steun. Dit is echt een must-read voor iedereen die op het punt staat om deze prachtige en natuurlijke mijlpaal in het leven te ervaren.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Veilig bevallen

Veilig bevallen

Wij hebben ons verdiept in de herziene editie van de Veilig-serie door Beatrijs Smulders, een absoluut classic in de wereld van zwangerschapsliteratuur. Deze reeks biedt een betrouwbaar, actueel, praktisch en herkenbaar inzicht in het proces van bevallen – een must-read voor elke aanstaande moeder, zeker in deze tijd waarin ziekenhuisbevallingen en pijnbestrijding steeds meer geaccepteerd zijn. Volg ons terwijl we de vitale aspecten van deze veelgeprezen serie uitlichten en de bruikbaarheid ervan in de moderne bevallingswereld evalueren.

Voordelen

 • Biedt uitgebreide informatieve en praktische inhoud over het bevallingsproces, wat veel lezers als nuttig en geruststellend hebben ervaren.
 • Geschreven op een toegankelijke en eenvoudige manier, waardoor het boek ook handig kan zijn voor zwangerschapsyogadocenten en studenten vroedkunde.
 • Nauwkeurig en up-to-date, gemaakt door een ervaren en betrouwbare professional in het veld.

Nadelen

 • Hoewel het boek een gedetailleerd verslag geeft van de ‘normale’ bevalling, wordt er te weinig aandacht besteed aan andere mogelijke bevallingsscenario’s zoals een keizersnede, wat voor sommige lezers frustrerend en teleurstellend kan zijn.
 • Er is een kans dat de lezer onrealistische verwachtingen krijgt over de bevalling, wat kan leiden tot teleurstelling als de realiteit anders is.
 • Het boek richt zich voornamelijk op de Nederlandse context, dus vrouwen uit andere landen kunnen het minder relevant vinden voor hen, vooral als de praktijken in hun eigen land aanzienlijk verschillen van die in Nederland.

Al met al, waarderen wij de gedetailleerde en verhelderende informatie die het boek ‘Veilig bevallen’ biedt aan aanstaande moeders. De praktische tips en persoonlijke verwerking maken het een waardevolle gids voor de bevalling. Echter, gezien de ervaringen van sommige lezers adviseren wij dit boek vooral aan vrouwen die een natuurlijke of een thuisbevalling overwegen, aangezien het minder aandacht besteedt aan scenario’s zoals keizersnedes.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Positief over bevallen Kaartenset

Positief over bevallen Kaartenset

Als literaire professionals hebben wij de eer gehad om talloze boeken te lezen en te beoordelen, en dit heeft ons deskundig en bewust gemaakt van de kracht én de noodzaak van goede voorlichting over bevallingen. Het is dus met groot enthousiasme dat we onze ervaringen delen over het meest recentelijke leesmateriaal dat onze weg kruiste – de Positief over bevallen Kaartenset. Dit unieke hulpstuk navigeert lezers door een reeks inzichten en kennis over bevallingen, waarbij de nadruk ligt op een positieve perceptie en bewuste voorbereiding op het wonder van geboorte.

Ik begrijp dat ik dit moet doen, maar u heeft geen beschrijving van het product of recensies gegeven waarmee ik kan werken om de voordelen en nadelen te bepalen. Zou u me meer informatie kunnen geven?

Na onze uitgebreide recensie concluderen we dat de Positief over bevallen Kaartenset een absolute aanrader is voor aanstaande ouders die op zoek zijn naar een weloverwogen en positieve voorbereiding op de geboorte van hun kind. Dit product biedt niet alleen essentiële kennis, maar benadrukt ook het belang van een optimistische houding ten aanzien van het geboorteproces. Met zijn toegankelijke en praktische benadering maakt het navigeren door de complexiteit van bevallen behapbaarder, waardoor we het aanraden voor iedereen die zich wil verdiepen in dit wonderlijke aspect van het leven.

Bekijk prijs op Bol.com

9. IK BEVAL – IN VERTROUWEN

IK BEVAL - IN VERTROUWEN

In onze recensie duiken we in ‘IK BEVAL – IN VERTROUWEN’, een verhelderend boek dat zwangere vrouwen begeleidt op hun unieke reis door zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Dit boek belicht de cruciale rol van hormonen en emoties, en leert ons om ons te concentreren op onze innerlijke kracht en zelfrespect, met als ultieme doel een positieve bevalervaring. Met aanmoediging om open te communiceren over individuele bevallingsvoorkeuren, ondersteunt dit boek vrouwen bij hun streven naar een bevalling zonder negatieve ervaringen of geboortetrauma’s, terwijl ze optimaal gebruik maken van hun natuurlijke processen en capaciteiten.

Voordelen

 • Het boek biedt unieke inzichten en educatie over de werking van het moederlichaam, gericht op het ondersteunen van het natuurlijke bevallingsproces.
 • Het boek benadrukt het belang van emotioneel werk en zelfbewustzijn tijdens de zwangerschap, hetgeen kan bijdragen aan positieve geboorte-ervaringen.
 • Het boek biedt hulpmiddelen en begeleiding om je eigen wensen en behoeften tijdens het bevallingsproces op een effectieve manier te communiceren.

Nadelen

 • Het boek kan voor sommige lezers te veel focussen op de natuurlijke aspecten van geboorte, waardoor medische interventies negatief kunnen worden bekeken of onvoldoende worden besproken.
 • Het concept van het zelf schrijven van je eigen boek tijdens het lezen kan voor sommige lezers verwarrend of overweldigend zijn.
 • Het boek kan mogelijk de realiteit van onvoorziene omstandigheden en complicaties die kunnen rijzen tijdens zwangerschap en bevalling minimaliseren.

Na een grondige beoordeling van ‘IK BEVAL – IN VERTROUWEN’, concluderen we dat dit boek een onmisbaar hulpmiddel is voor elke zwangere vrouw die zich wil verdiepen in het bevallingsproces. Het biedt unieke inzichten en empowerment, waardoor vrouwen met vertrouwen en kennis hun bevalling tegemoet kunnen treden. We raden dit boek dan ook van harte aan voor zowel aanstaande moeders als zorgverleners in de geboortezorg.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Bevallen op eigen kracht

Bevallen op eigen kracht

Wij van [Bedrijfsnaam] duiken vandaag de wereld in van een andere kijk op het bevallingsproces, verkend door Wendy Schouten in haar pionierswerk, “Bevallen Op Eigen Kracht”. Dit boek, het geesteskind van een moeder van vier, breekt met stereotypen en paternalisme binnen de geboortezorg en moedigt vrouwen aan hun innerlijke kracht te omarmen tijdens het bevallingsproces. Bizarrely neglected by childbirth care for two centuries, we’ll uncover how this power not only enhances safety and comfort during birth but transforms it into a unique and enriching experience that can be fondly remembered.

Voordelen

 • Dit boek biedt inzicht in de eigen kracht en autonomie van vrouwen tijdens de bevalling en betwist de dominante rol van medische professionals.
 • De schrijfster, Wendy Schouten, gebruikt een toegankelijke en humoristische schrijfstijl, die de lezer intrigeert en verbindt met haar verhaal.
 • Naast persoonlijke verhalen, bevat het boek ook nuttige en praktische tips voor het bevallingsproces.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden het boek te zweverig en missen wetenschappelijk onderbouwde feiten.
 • Schoutens veralgemenisering en kritiek op medische professionals kan voor sommige lezers als negatief en ongebalanceerd worden ervaren.
 • Terwijl sommige lezers de persoonlijke anekdotes waarderen, voelen anderen dat de herhaling ervan het boek langer maakt dan nodig en de kernboodschap erdoor vervuild wordt.

Na een diepgaande beoordeling van “Bevallen op Eigen Kracht” vinden wij van [Bedrijfsnaam] het een essentieel onderdeel van elke bevallingsvoorbereiding. Dit boek is een must-read voor aanstaande moeders op zoek naar empowerment en een persoonlijke manier om te bevallen en voor professionals in de geboortezorg die streven naar een empathischer en vrouwvriendelijker beleid. Tegelijkertijd raden we lezers aan om kritisch te blijven en persoonlijke ervaringen te toetsen aan de soms zwart-witte uitspraken van de auteur.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na het beoordelen van talloze boeken en doorgronden van diverse perspectieven, zijn we erin geslaagd om een selectie samen te stellen die zowel inzichten als geruststelling biedt voor toekomstige ouders. Door het delen van deze bronnen hopen we de angst voor onbekendheid te verlichten en toekomstige ouders uit te rusten met bruikbare kennis en inzicht. We nodigen iedereen uit om zich te verdiepen in deze bronnen en de rust te vinden die wij hebben gevonden in deze zee van wijsheid.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *