De top 10 Beste Boeken over financien In 2023 (in het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over financien In 2023 (in het Nederlands)

We hebben de breedte en diepte van literatuur over financiën verkend om u de meest inzichtelijke en inspirerende werken te kunnen bieden. Van old-school klassiekers tot moderne must-reads, we presenteren je een verscheidenheid aan boeken die je financiële inzicht zullen verrijken. In deze beoordeling nemen we een duik in de beste boeken over financiën die je kan lezen om je financiële kennis te verdiepen en te verbreden.

1. Rijke pa arme pa

Rijke pa arme pa

Als financiële professionals, hebben wij de nieuwste uitgave van 2018 van “Rijke pa, arme pa” onder de loep genomen. Een boek dat zich heeft ontwikkeld tot een zeer gedetailleerd studieboek over financiën, compleet met vraagstukken en definities aan het eind van elk hoofdstuk. De herziene editie belicht de essentiële principes van vermogensopbouw met opmerkelijke inzichten over hoe je geld voor jou kan laten werken, hierbij worden ook lang bestaande overtuigingen over rijkdom en bezit ingenieus betwist.

Voordelen

 • Het boek is een effectieve gids voor persoonlijke financiële groei, met praktische en actiegerichte inzichten om de financiële gezondheid te verbeteren.
 • De schrijf- en vertelstijl van het boek maakt het gemakkelijk te lezen en te begrijpen, zelfs voor lezers zonder voorkennis van financiële onderwerpen.
 • Het boek kan werken als een eye-opener en biedt een andere invalshoek over geld, inkomsten, bezittingen en schulden dan traditioneel onderwijs doet.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden de toevoegingen van de Nederlandse uitgever storend en zien deze als een afleiding van de hoofdmotieven van het boek.
 • Het boek kan duurder zijn dan zijn originele Amerikaanse versie, wat een belemmering kan vormen voor potentiële kopers.
 • Hoewel het boek waardevolle lessen bevat, zijn veel van de voorbeelden gedateerd en kan het zijn dat niet alle adviezen relevant of toepasbaar zijn in de huidige tijdsgeest en economische klimaat.

In conclusie, “Rijke pa, arme pa” is een verrijkend boek dat wij ten zeerste aanbevelen aan iedereen die financiële onafhankelijkheid en groei nastreeft. Het biedt essentiële inzichten en praktische vaardigheden in financieel beheer die ons leven kunnen transformeren. Dit boek zou onmisbaar moeten zijn voor studenten, professionals en iedereen die graag controle heeft over zijn of haar financiële toekomst. Het is zonder twijfel een absolute aanrader voor de geïnteresseerden in persoonlijke financiële groei.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Je bent het waard

Je bent het waard

Als recensenten met een verbazingwekkende passie voor een breed scala aan boeken, hebben we onze handen gezet op ‘Je bent het waard’ van Merel van der Wouden, een empowering boek gericht op het versterken van vrouwen op de werkvloer en daarbuiten. Het boek staat vol met praktische tips van een ervaren onderhandelcoach die je helpt om je eigenwaarde te vergroten. Met het doel om zelftwijfel te overwinnen, nodigt dit boek je uit voor een transformatieve reis naar zelfwaardering en persoonlijke groei. Laten we samen een duik nemen in de dieptes van dit verhelderende werk.

Voordelen

 • Dit boek kan dienen als een gids voor persoonlijke ontwikkeling en voor capaciteit opbouwen. Tips en advies van Merel van der Wouden kunnen vrouwen helpen om sterker te staan in zowel hun professionele leven als hun privéleven.
 • ‘Je bent het waard’ bevat praktische tools en oefeningen die gemakkelijk toegepast kunnen worden. Het is niet alleen een inspirerend verhaal, maar biedt hands-on tools en stappen voor zelfverbetering.
 • De aanbevelingen van andere succesvolle vrouwen, auteurs en coaches versterken het idee dat dit boek waardevol en effectief zou kunnen zijn in het helpen bereiken van persoonlijke groei en het overwinnen van zelftwijfel.

Nadelen

 • Ondanks dat het boek praktisch is, kan het zijn dat sommige lezers moeite hebben met het daadwerkelijk toepassen van wat zij hebben geleerd. Het vergt discipline en vastberadenheid om de nodige veranderingen door te voeren.
 • De boodschap van het boek is zeer krachtig gericht op het vrouwelijk publiek. Hoewel dit een voordeel kan zijn voor vrouwen, kan het mannen minder aanspreken en hen uitsluiten van het gebruik van de goede adviezen die in dit boek worden gegeven.
 • Ondanks dat het boek hogelijk wordt gewaardeerd door verschillende succesvolle auteurs en coaches, zijn er geen professionele boek recensies beschikbaar. Dit kan een beperking zijn bij het objectief evalueren van de kwaliteit van het boek.

Na een grondige analyse en overweging bevelen we ‘Je bent het waard’ ten zeerste aan voor elke vrouw die op zoek is naar manieren om haar zelfvertrouwen te verbeteren en persoonlijke groei te stimuleren. Met waardevolle tools en inzichten, wordt dit boek een onmisbaar hulpmiddel voor alle ambitieuze vrouwen die bereid zijn op te staan, te schitteren en hun ware potentieel te omarmen. Dit beschrijft hoe waardevol de ervaring kan zijn, en wij geloven dat je er profijt van zult hebben.

Bekijk prijs op Bol.com

3. De intelligente belegger

De intelligente belegger

In onze zoektocht naar deskundige financiële literatuur, is ‘De Intelligente Belegger’ van Benjamin Graham een boek dat ruimschoots onze aandacht verdient. Al meer dan 70 jaar geprezen als hét handboek voor beleggers, biedt dit werk ons niet alleen tijdloze strategieën om kostbare fouten te vermijden, maar ook waardevol inzicht in succesvolle langetermijn beleggingsstrategieën. Het feit dat het door Warren Buffet wordt bestempeld als ‘verreweg het beste boek ooit geschreven over beleggen’, spreekt boekdelen over de relevantie en de blijvende impact ervan in de financiële wereld.

Voordelen

 • Het boek wordt beschouwd als de bijbel van het beleggen en heeft na 70 jaar nog steeds een hoge relevantie.
 • Het biedt een uitgebreid inzicht in het denken en handelen bij beleggen, wat vooral waardevol is voor serieuze beleggers.
 • Het maakt een onderscheid tussen verschillende soorten beleggen en biedt waardevolle adviezen voor beide groepen.

Nadelen

 • Hoewel de theorieën in het boek stevig zijn, zijn de voorbeelden verouderd en misschien niet meer even relatable in de moderne tijd.
 • Er zijn opmerkingen over de vertaling naar het Nederlands die de consistentie en dus het begrip van de inhoud beïnvloedt.
 • Er wordt een basiskennis van beleggen en financiële producten verwacht, wat het niet ideaal maakt voor beginnende beleggers.

Na een uitgebreide overweging van diverse meningen, concluderen wij dat ‘De Intelligente Belegger’ een must-read is voor wie zich serieus in beleggen wil verdiepen en daarbij waarde hecht aan tijdloze inzichten en strategieën. Hoewel het boek enigszins gedateerde voorbeelden biedt en enige voorkennis vereist, biedt het een sterke basis en essentiële inzichten die nog steeds erg relevant zijn. We raden het vooral aan voor meer ervaren beleggers en voor diegenen die bereid zijn tussen de regels van de oudere context door te lezen en de lessen toe te passen op de huidige financiële markt.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Financieel vrij

Financieel vrij

Wij hebben ons ondergedompeld in de wereld van financiële onafhankelijkheid en beleggingswijsheden met Janneke van den Brink’s boek “Financieel vrij”. Dit boek, een verslag van haar persoonlijke reis naar financiële autonomie, biedt lezers een toegankelijke handleiding over het veranderen van je moneymindset, het begrijpen van verschillende beleggingsvormen en het nemen van controle over je financiën. Het boek daagt conventionele ideeën uit over “leven om te werken” en bevordert in plaats daarvan het idee van “geld laten werken voor jezelf”. Laten we de diepte induiken om te zien hoe dit boek kan dienen als een sprongplank naar jouw eigen financiële vrijheid.

Voordelen

 • Het boek biedt veel praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen van de auteur die inspireren en tot actie aanzetten.
 • Het boek is zeer informatief en biedt een breed scala aan investeringsmogelijkheden en beleggingsvormen die gedetailleerd worden uitgelegd.
 • Naast financiële adviezen richt het boek zich ook op het veranderen van de mindset rondom geld en zingeving in het leven, wat kan bijdragen aan het behalen van financiële vrijheid.

Nadelen

 • Sommige lezers kunnen de manier van schrijven op sommige punten als opdringerig ervaren.
 • Hoewel het boek veel verschillende beleggingsvormen bespreekt, zou het meer concrete beleggingsstrategieën kunnen bevatten volgens sommige lezers.
 • Het boek schopt tegen standaardnormen en -waarden in, wat misschien niet door iedereen wordt gewaardeerd of als controversieel kan worden ervaren.

Wij zijn van mening dat het boek “Financieel Vrij” van Janneke niet alleen inzichten geeft in verschillende beleggingsstrategieën, maar ook een persoonlijk en inspirerend reis beschrijft naar financiële autonomie. Het biedt een evenwichtige mix van theorie en praktijk met betrekking tot vele aspecten van persoonlijke financiën. Hoewel er enige kritiek is op opdringerige schrijfplekken, raden we dit boek sterk aan voor iedereen die op zoek is naar een holistische benadering van financiële vrijheid en klaar is om de regie over hun eigen financiën te nemen.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Over geld praat je wel

Over geld praat je wel

Terwijl we ons allemaal bezig houden met de cruciale kwesties van persoonlijke financiën, nemen we vandaag een duik in de wereld van geldmanagement met onze review van ‘Over geld praat je wel’. Deze handleiding, geschreven door de nu zelfverklaarde ‘tonnair’ Vincent Kouters, belooft helderheid te verschaffen over geldzaken, van eenvoudig sparen en uitgeven tot complexere onderwerpen als beleggen en pensioenplanning. Laten we eens kijken of, en hoe, dit boek de belofte waarmaakt om ons, lezers, te helpen onze financiële doelen te bereiken en tegelijkertijd de angsten rond onze persoonlijke financiën te verzachten.

Voordelen

 • Het boek maakt geldzaken toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen, ongeacht hun financiële achtergrond of kennisniveau.
 • Het biedt praktische tips en strategieën om geld te beheren, te besparen en te investeren, waardoor lezers mogelijk hun financiële doelen kunnen bereiken.
 • Het is geschreven in een ongecompliceerde, makkelijk te volgen stijl en taalgebruik, waardoor het een aangename leeservaring biedt.

Nadelen

 • Het boek kan te simplistisch en oppervlakkig zijn voor sommige lezers die meer gedetailleerde en diepgaande informatie over financiën zoeken.
 • De succesverhalen en strategieën die in het boek zijn opgenomen, kunnen vanwege de hoge maandelijkse bijdragen en geërfde fondsen, niet haalbaar zijn voor de gemiddelde persoon.
 • Hoewel het boeiend is voor beginners, biedt het mogelijk niet voldoende toegevoegde waarde of nieuwe inzichten voor lezers die al enige kennis van financiële zaken hebben.

Na het lezen van diverse recensies, zijn wij ervan overtuigd dat ‘Over geld praat je wel’ een waardevolle gids is voor hen die worstelen met persoonlijke financiën en toch willen beleggen. Hoewel het boek een wat simplistische benadering kan hebben, waarderen velen juist de toegankelijkheid en de duidelijkheid in taalgebruik. We bevelen het boek vooral aan voor beginners op het gebied van geldbeheer die op zoek zijn naar praktische tips en eenvoudige maar effectieve manieren om geld te besparen en intelligente financiële beslissingen te nemen. Ook voor mensen met een bescheiden inkomen, blijkt dit boek een effectief hulpmiddel te zijn om uiteindelijk toch vermogen op te bouwen.

Bekijk prijs op Bol.com

6. De psychologie van geld

De psychologie van geld

Bij onze doorlopende zoektocht naar waardevolle financiële lectuur, hebben we ons recentelijk ondergedompeld in “De psychologie van geld” – een verlichtend werk van voormalig The Wall Street Journal columnist, Morgan Housel. Dit boek belicht de complexiteit van onze relatie met geld, die vaak meer draait om emotionele besluiten dan de koude, harde logica van balansen en spreadsheets. Met behulp van een reeks korte verhalen, trekt Housel treffende parallellen tussen rijkdom, hebzucht en geluk, waardoor wij als lezers worden uitgedaagd om onze ingesleten geldgewoonten onder de loep te nemen.

Voordelen

 • Biedt nieuwe inzichten in financiën en de psychologie van de mens.
 • Bevat interessante verhalen over succesvolle mensen en hun omgang met geld.
 • Helpt bij het veranderen en ontwikkelen van een betere mindset over geld.

Nadelen

 • Er zit een taalkundige fout in de vertaling.
 • Er was een probleem met de fysieke kwaliteit van het boek (beschadigde kaft).
 • Niet alle informatie kan van toepassing zijn op elke lezer, gezien geld beheer en beslissingen vaak gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden en ervaringen.

Na het lezen van “De psychologie van geld”, zijn we ervan overtuigd dat dit een goudmijn is voor hen die hun visie op financiën willen bijstellen. Ondanks enkele vertaalfouten en een kans op lichte fysieke beschadiging, wordt dit boek ten zeerste aanbevolen. Het biedt nieuwe, frisse inzichten en stimuleert een verandering in de mindset over geld. Dit boek is vooral nuttig voor diegenen die een diepgaande verandering in hun financiële gewoonten nastreven.

Bekijk prijs op Bol.com

7. I Will Teach You To Be Rich

I Will Teach You To Be Rich

Wij hebben ons verdiept in de grensverleggende bestseller ‘I Will Teach You To Be Rich’ van personal finance-expert Ramit Sethi. In dit boek, dat nu ook als Netflix-serie ‘How To Get Rich’ te zien is, ontrafelt Sethi op een no-nonsense manier de geheimen van financiële vrijheid en begeleidt hij je in slechts zes weken naar een rijker leven. Het is een essentiële gids die strategieën belicht variërend van schuldenvermindering en slim beleggen tot onderhandelen over salarisverhogingen en het sparen voor je pensioen. Laten we eens nader bekijken wat Sethi ons te bieden heeft.

Voordelen

 • Het boek biedt een eenvoudig te volgen programma dat daadwerkelijk resultaten belooft.
 • Ramit Sethi’s no-nonsense aanpak kan de lezer inspireren om actief met hun financiën aan de slag te gaan.
 • Het helpt bij het ontwikkelen van een beter begrip en bewustwording van persoonlijke financiën.

Nadelen

 • Als een Amerikaanse auteur kan Sethi’s advies in sommige gebieden minder relevant zijn voor internationale lezers, in het bijzonder waar financiële regelgeving verschilt.
 • De claim van resultaten in slechts 6 weken kan voor sommige mensen als een overdreven belofte overkomen, wat twijfel zaait over de haalbaarheid van de methoden.
 • Gezien de breedte van de onderwerpen die het boek behandelt, kan het zijn dat sommige onderwerpen niet zo diepgaand worden besproken als sommige lezers zouden willen.

Na een grondige evaluatie van ‘I Will Teach You To Be Rich’, kunnen we met zekerheid stellen dat dit boek een ware schat aan inzichten en handige tips biedt. Het breekt complexe financiële concepten af in begrijpelijke taal, waardoor het de perfecte gids is voor zowel beginners als mensen met enige kennis van persoonlijke financiën. We raden dit boek ten zeerste aan iedereen aan die toegewijd is aan financiële groei en het bereiken van rijkdom op lange termijn.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Cashflow kwadrant

Cashflow kwadrant

In onze zoektocht naar financiële literatuur hebben we onlangs het pad van Robert Kiyosaki bewandeld en zijn boek “Rijke pa’s Cashflow Kwadrant” doorgenomen. Dit invloedrijke boek belooft te onthullen hoe je minder kunt werken en toch meer kunt verdienen, maar verkent het ook de transitie van het industriële naar het informatietijdperk en de impact daarvan op onze financiën? Wij zijn dit boek ingedoken om de antwoorden op deze vragen te vinden en te begrijpen hoe Kiyosaki’s filosofieën ons kunnen helpen controle over onze financiële toekomst te nemen.

Voordelen

 • Het boek biedt concrete tips en voorbeelden om je te helpen jouw financiële doelen te bereiken.
 • Het boek inspireert en motiveert tot ondernemerschap en financiële vrijheid.
 • Het boek deelt een waardevolle leeslijst met aanbevolen literatuur voor verdere financiële groei en ontwikkeling.

Nadelen

 • Het boek bevat veel herhalingen, wat sommige lezers als saai kunnen ervaren.
 • Hoewel het boek aanmoedigt en inspireert, biedt het mogelijk niet genoeg concrete stappen of details over hoe je je financiële doelen kunt bereiken.
 • De schrijfstijl is vrij eenvoudig en kan voor sommige lezers te basis of ‘kinderlijk’ overkomen.

Na zorgvuldige bestudering van “Rijke pa’s Cashflow Kwadrant” van Robert Kiyosaki, concluderen wij dat dit boek een waardevol hulpmiddel kan zijn voor iedereen die streeft naar financiële vrijheid. Het doet meer dan alleen retorische beloftes; het levert concrete, praktische inzichten en inspireert tot het uitwerken van een persoonlijk stappenplan. Ondanks zijn repetitieve aard, raden wij dit boek aan voor elke ondernemer, investeerder en werknemer die zijn financiële horizon willen verbreden. Het is vooral geschikt voor degenen die genoten van Kiyosaki’s vorige werk en nu klaar zijn om actie te ondernemen.

Bekijk prijs op Bol.com

9. De Duivel te slim af zijn

De Duivel te slim af zijn

Wij hebben ons verdiept in het fascinerende boek ‘De Duivel te slim af zijn’, een recent herontdekte opvolger van Napoleon Hill’s bestseller ‘Think and Grow Rich’. Dit magnifieke werk, dat zowel controversieel als uiterst actueel is, biedt lezers inzicht in de mindset die cruciaal is voor financieel succes, verlicht door Hill’s ervaringen tijdens gebeurtenissen als de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren ’30. Het legt de sluwe strategieën van de Duivel bloot – angst, woede, uitstelgedrag en afgunst – en nodigt ons uit om onze persoonlijke zwakheden en angsten te overwinnen, met het doel om onze diepste dromen te realiseren.

Voordelen

 • Het boek is erg informatief en leert lezers hoe hun mindset kan bijdragen aan financieel succes.
 • Het boek is niet alleen theoretisch, maar deelt ook de worstelingen en ervaringen van de auteur, waardoor het relevanter en aantrekkelijker kan zijn voor de lezer.
 • De levering van het product is snel, wat voor de klant een aangename ervaring is.

Nadelen

 • Het taalgebruik kan voor sommige mensen misschien een beetje gedateerd aanvoelen omdat het boek voor de Tweede Wereldoorlog is geschreven.
 • Gezien het feit dat het boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur, kan het zijn dat de inzichten niet op iedereen van toepassing zijn; immers, iedereen heeft verschillende levenservaringen en perspectieven.
 • De thema’s van angst, woede, uitstelgedrag en afgunst die in het boek worden behandeld kunnen voor sommige lezers zwaar zijn en misschien wat oncomfortabel om mee om te gaan.

Na grondige bestudering concluderen wij dat ‘De Duivel te slim af zijn’ een rijk en verrijkend boek is, een verplichte lectuur voor iedereen die hunkert naar financieel succes. We raden dit boek met klem aan bij iedereen die hun angsten en innerlijke weerstanden willen overwinnen en streven naar persoonlijke en financiële groei. De waardevolle inzichten en relevante onderwerpen die dit boek aansnijdt, maken het een onmisbaar naslagwerk in iedere boekenkast.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Kun je een rups leren vliegen?

Kun je een rups leren vliegen?

In onze zoektocht naar de meest verhelderende financiële literatuur, zijn we gestuit op een opmerkelijk boek; ‘Kun je een rups leren vliegen?’. Dit boek daagt de conventionele manieren van denken uit en neemt ons mee op een transformatieve reis van zelfinzicht, en wijst op het belang van paradigmaverschuiving bij het kijken naar onze financiële mogelijkheden. Wij, als team van ervaren financiële experts, zijn klaar om de diepte in te duiken met dit baanbrekende werk en onze bevindingen te delen met onze lezers. Laten we samen deze spannende reis van financiële transformatie beginnen.

Voordelen

 • Inspirerend en motiverend: Veel lezers vonden het boek inspirerend en voelden zich gemotiveerd om hun eigen persoonlijke groei en transformatie aan te pakken.
 • Toegankelijk en begrijpelijk: Het boek wordt geprezen om zijn heldere taal en manier van schrijven, waardoor de inhoud gemakkelijk te begrijpen en te volgen is voor een breed publiek.
 • Biedt praktische inzichten: Lezers merken op dat ze nuttige inzichten en praktische adviezen uit het boek hebben gehaald die ze konden toepassen in hun dagelijks leven.

Nadelen

 • Geen aangeboden oplossingen: Hoewel er veel inspiratie en motivatie wordt aangereikt, worden er geen concrete oplossingen of stappenplannen aangeboden om de voorgestelde transformaties te realiseren.
 • Mogelijk te filosofisch voor sommige lezers: Met inzichten vanuit de kwantumfysica en spirituele referenties, kan het boek voor sommige lezers te filosofisch of abstract zijn.
 • Verandering vereist inzet: Het boek benadrukt dat transformatie niet gebeurt zonder moeite – mensen moeten bereid zijn om hun overtuigingen los te laten en hard te werken aan hun groei. Dit vergt aanzienlijke persoonlijke inzet en kan als een nadeel worden gezien voor mensen die op zoek zijn naar “quick fix”-oplossingen.

Na zorgvuldige bestudering van ‘Kun je een rups leren vliegen?’, zijn we ervan overtuigd dat dit boek waardevolle en praktische inzichten biedt voor zowel de beginnende als de doorgewinterde financiële liefhebber. Het aansprekende karakter, de diepgaande inhoud en het hanteren van een heldere taal zijn slechts enkele hoogtepunten die van dit boek een must-have maken. We raden het met name aan voor diegenen die op zoek zijn naar creatieve en alternatieve manieren om hun financiële situatie te transformeren en daarbij openstaan voor nieuwe perspectieven.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na het grondig onderzoeken en beoordelen van een verscheidenheid aan literatuur over financiën, kunnen we concluderen dat er een overvloed aan nuttige bronnen beschikbaar is. Deze boeken variëren van old-school klassiekers tot moderne must-reads en dragen allemaal bij aan het verdiepen en verbreden van uw financiële kennis. We hopen dat ons overzicht u zal helpen om de juiste keuze te maken voor uw volgende leesplezier, terwijl u uw inzichten in de financiële wereld blijft uitbreiden.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *