De Top 7 Beste Boeken Over Honden Voor 2024

De Top 7 Beste Boeken Over Honden Voor 2024

Als liefhebbers van onze trouwe viervoeters zijn wij continu op zoek naar manieren om onze band met hen te versterken en hun welzijn te bevorderen. Gelukkig zijn er talloze schrijvers die onze passie delen en hun kennis en ervaringen hebben gebundeld in leerzame en ontroerende boeken. Wij hebben ons ondergedompeld in de literaire wereld van hondengerelateerde werken en de allerbeste boeken voor jullie geselecteerd. Of je nu op zoek bent naar praktische gidsen, inspirerende verhalen of inzichten in het gedrag van honden, deze boeken zijn onmisbaar op de boekenplank van elke hondenliefhebber. Duik met ons mee in de pagina’s die niet alleen onze kennis verrijken, maar ook ons hart verwarmen.

1. Dog Man 11 – Alle honds aan dek

Dog Man 11 - Alle honds aan dek

Wij duiken vol enthousiasme in de bruisende golven van “Dog Man 11 – Alle honds aan dek”, waar onze geliefde held Dog Man samen met zijn trouwe metgezellen weer nieuwe avonturen trotseert. Met de ontsnapping van aartsschurk Biggie en zijn vliegende duikboot als decor, belooft dit elfde deel een amusante mix van spanning, humor en verrassende wendingen. Bereid je voor op een verhaal dat schitterend tot leven komt dankzij de meesterlijke vertaling van Tjibbe Veldkamp, versierd met boeiende verhaallijnen en creatieve tekentips die de fans ongetwijfeld zullen betoveren.

Voordelen

 • Levendige verhaallijnen en humor: Het boek biedt een mix van spannende verhaallijnen en hilarische momenten, wat zorgt voor een vermakelijke leeservaring voor jonge lezers.
 • Inspirerende tekentips: Naast het verhaal stimuleert “Dog Man 11 – Alle honds aan dek” creativiteit bij kinderen door inspirerende tekentips op te nemen, wat een leuke toevoeging is aan het lezen.
 • Kwaliteitsvertaling door Tjibbe Veldkamp: De vertaling speelt een grote rol in hoe het verhaal overkomt bij de Nederlandstalige lezers, en het is positief dat het boek een fantastische vertaling heeft gekregen door een ervaren vertaler.

Nadelen

 • Kan voorspelbaar zijn voor oudere lezers: Kinderboeken zoals deze kunnen soms voorspelbare plots hebben voor de oudere lezers, zoals tieners of volwassenen, die mogelijk op zoek zijn naar meer complexiteit of diepte in verhaalstructuren.
 • Reader burnout: Voor sommige fans kan het elfde deel in een serie aanvoelen als te veel van hetzelfde, waardoor lezers mogelijk minder enthousiast worden over nog een vervolg.
 • Specifieke doelgroep: “Dog Man 11 – Alle honds aan dek” is voornamelijk gericht op kinderen, wat betekent dat de inhoud minder aantrekkelijk kan zijn voor jongvolwassenen en volwassenen die buiten de primaire doelgroep vallen.

Na een zorgvuldige bestudering van “Dog Man 11 – Alle honds aan dek” zijn wij zeer onder de indruk van de doordachte balans tussen vermaak en onderliggende moraal, die keer op keer de creativiteit van jonge lezers stimuleert. Wij bevelen dit boek met overtuiging aan voor kinderen vanaf zeven jaar die van superheldenverhalen houden en ouders of opvoeders die op zoek zijn naar leesmateriaal dat zowel vermakelijk als educatief is. “Dog Man 11” is niet alleen een avontuurlijk feestje voor het jonge publiek, maar ook een bron van inspiratie om creatief aan de slag te gaan met lezen en tekenen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Voorleesboek voor honden 1 – Kom bij ‘t baasje

Voorleesboek voor honden 1 - Kom bij 't baasje

Als liefhebbers van literatuur en viervoeters staan wij aan de vooravond van een prachtige samensmelting van twee werelden met de verschijning van ‘Kom bij ’t Baasje’, het eerste hondenvoorleesboek. Wij zijn geïntrigeerd door de unieke verzameling van veertien verhalen, geschreven door Hans Melissen en verrijkt met illustraties van Marijke Klompmaker, die ons niet alleen uitnodigen om de band met onze trouwe huisgenoten te verdiepen, maar ook een laatste stukje natuur binnenshuis te brengen via woord en beeld. Het is ons een genoegen om dit innovatieve concept, waarin de ongekende gezelligheid van het voorlezen aan onze honden centraal staat, aan een kritische beschouwing te onderwerpen.

Voordelen

 • Origineel concept: een voorleesboek speciaal ontwikkeld voor honden, wat zorgt voor een unieke manier om de band tussen huisdier en eigenaar te versterken.
 • Opvoedkundige waarde: de verhalen zijn verweven met subtiel opvoedkundige lessen voor zowel de hond als de eigenaar, wat een educatief aspect toevoegt aan het leesplezier.
 • Kwalitatieve illustraties: het boek is voorzien van illustraties door de gerenommeerde Marijke Klompmaker, wat bijdraagt aan de esthetische waarde en het verhaal visueel ondersteunt.

Nadelen

 • Beperkte doelgroep: aangezien het boek specifiek is geschreven voor honden en hun baasjes, is de potentiële doelgroep kleiner dan bij algemene boeken.
 • Prijs: met een winkelprijs van €19,95 kan het boek misschien aan de dure kant zijn voor sommigen, vooral als het wordt gezien als een leuk extraatje in plaats van een noodzaak.
 • Praktische toepasbaarheid: hoewel het voorlezen aan honden een positief effect kan hebben, is het nog steeds relatief ongewoon, en mogelijk ziet niet elke hondeneigenaar de waarde in van een speciaal voorleesboek voor hun huisdier.

Na een zorgvuldige evaluatie van ‘Kom bij ’t Baasje’ bevelen wij dit hartverwarmende voorleesboek ten zeerste aan voor iedere hondenbezitter die hun affectie voor hun trouwe viervoeter wil versterken op een ludieke en educatieve wijze. We zijn onder de indruk van de manier waarop de verhalen verrijkt zijn met opvoedkundige elementen zonder het vermaak uit het oog te verliezen. Dankzij de uitstekende schrijfstijl en de sfeervolle illustraties wordt dit werk een genot om samen met je hond te ontdekken. Dit boek is een absolute aanwinst voor de boekenplank van dierenliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en interactieve leeservaring.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Waar ben je? – Hondje, waar ben je?

Waar ben je? - Hondje, waar ben je?

Als fervente liefhebbers van kinderboeken hebben we het plezier gehad om ons te verdiepen in “Hondje, waar ben je?”, het charmante vijfde deel van de ‘Waar ben je?’ serie van Ingela P Arrhenius. Dit boek is een ware schat voor zowel peuters als designminnende ouders, waarbij onder zachte, stevige vilten flapjes een wereld van huisdieren wacht om ontdekt te worden. Met haar onweerstaanbare illustraties biedt Arrhenius een verfijnde zoek-en-vind ervaring die bekroond wordt met een spiegelverrassing, gegarandeerd plezier voor de allerkleinsten en hun ouders.

Voordelen

 • Interactieve elementen zoals flapjes van vilt en bewegende onderdelen stimuleren de motorische vaardigheden en houden de aandacht van jonge kinderen vast.
 • Het boekje is duurzaam en stevig; het houdt goed stand bij intensief gebruik door peuters, waarbij kleuren en onderdelen niet snel beschadigen.
 • Positieve impact op de ouder-kind interactie; ouders en kinderen beleven samen plezier aan het boek, wat bijdraagt aan een gezamenlijk leermoment en de band kan versterken.

Nadelen

 • De populariteit bij kinderen kan leiden tot een constante vraag om interactie met het boek, wat sommige ouders als overweldigend kunnen ervaren in termen van tijd en aandacht.
 • Hoewel de kwaliteit over het algemeen wordt geprezen, blijkt uit een review dat sommige bewegende onderdelen kwetsbaar kunnen zijn en kunnen breken bij onvoorzichtig gebruik.
 • De verhoogde interactie met de bewegende elementen vereist supervisie van de ouders om te voorkomen dat jonge kinderen stukjes lostrekken en mogelijk in hun mond stoppen, wat kan leiden tot een potentieel verstikkingsgevaar.

Wij bevelen zonder enige twijfel de ‘Waar ben je?’ serie van Ingela P Arrhenius aan voor ouders en verzorgers die op zoek zijn naar een interactieve en visueel stimulerende leeservaring voor hun peuters. Deze boekjes zijn niet alleen robuust en duurzaam, maar ze bieden ook eindeloos vermaak, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor nieuwsgierige en actieve kleintjes. Het spiegeltje aan het einde van “Hondje, waar ben je?” is een absolute hit en de serie is keer op keer een succesvol kraamcadeau gebleken. Desondanks, wees voorbereid op het feit dat deze boekjes een vaste plaats in het dagelijks leven van je kind kunnen innemen, dus ook in het jouwe.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Dog Man 7 – De bal is hond

Dog Man 7 - De bal is hond

Wij duiken vol enthousiasme in het zevende avontuur van de onverschrokken Dog Man, waarin hij geconfronteerd wordt met zijn grootste uitdaging tot nu toe: zijn instinctieve liefde voor ballen. Onder de inventieve pen van Dav Pilkey en vakkundig vertaald door Tjibbe Veldkamp, belooft ‘Dog Man 7 – De bal is hond’ een verhaal vol humor en spanning waarbij onze held zijn diepgewortelde angsten moet trotseren om de stad te redden van een ronde en meedogenloze schurk. In deze review nemen wij de rol aan van zowel criticus als fan om na te gaan of Dog Man wederom weet te triumpheren in dit avontuur dat beladen is met chaos, kameraadschap en natuurlijk, tekentips.

Voordelen

 • Stimuleert creativiteit en tekenvaardigheid door de inbegrepen tekentips.
 • Toegankelijk en boeiend voor kinderen met korte tekstblokken en humoristische illustraties, wat leesplezier bevordert ook bij kinderen die lezen lastig vinden.
 • Bevat positieve boodschappen en levenslessen, zoals het belang van daden boven enkel goede bedoelingen.

Nadelen

 • Voor sommige lezers kan de ‘omsla-no-scoop’ techniek of de daarmee samenhangende interactiviteit als een afleiding worden ervaren tijdens het lezen.
 • Ouders of verzorgers die de voorkeur geven aan meer traditionele of minder humoristische kinderboeken vinden de stijl misschien te grillig of onconventioneel.
 • Ondanks dat de boeken op zichzelf staand gelezen kunnen worden, kan het soms voorkomen dat verwijzingen naar eerdere delen in de serie verwarrend zijn voor wie niet bekend is met de Dog Man-serie.

Na ons verdiepende avontuur met ‘Dog Man 7 – De bal is hond’ raden wij dit boek warm aan voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, hoewel het ongetwijfeld lezers van alle leeftijden zal charmeren. De gelaagdheid van het verhaal, gecombineerd met de levendige illustraties en de interactieve elementen, maken dit boek tot een ware schat voor jonge lezers die naast het genieten van een humoristisch en spannend verhaal, ook aangemoedigd worden om hun creatieve skills te ontwikkelen. Dit boek bewijst dat kinderliteratuur zowel plezierig als verrijkend kan zijn, en we nodigen iedereen uit die houdt van verhalen met een hart en ziel om samen met Dog Man en zijn vrienden dit boeiende avontuur te beleven.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Door de ogen van de hond

Door de ogen van de hond

Als liefhebbers van onze trouwe viervoeters hebben we ons vaak afgevraagd hoe we een brug kunnen slaan tussen menselijk inzicht en hondengedrag. Met “Door de ogen van de hond” van Jos Oosting diepen we de geheimen van de hondentaal uit en verkrijgen we de sleutels tot het oplossen van een breed spectrum aan gedragsproblemen zonder straf of dwang. In onze review ontvouwen we hoe deze gedetailleerde gids ons gidst naar een perfecte samenwerking met onze honden, gebruikmakend van de packleader-methode, en waarom dit werk niet alleen onmisbaar is voor hen die uitdagingen ervaren maar ook voor iedereen die op professioneel niveau zijn of haar hond wil begrijpen en trainen.

Voordelen

 • Verbetert communicatie en begrip: Het boek biedt diepgaande inzichten in hoe honden communiceren en interactie hebben, wat leidt tot beter begrip en een effectievere aanpak van probleemgedrag.
 • Praktische handvatten en trainingen: Met stap-voor-stap trainingen en handvatten worden lezers in staat gesteld om zelfstandig gedragsproblemen bij honden te verhelpen.
 • Brede toepasbaarheid: Geschikt voor een breed publiek van hondenbezitters, zowel amateurs, liefhebbers als professionals, en is waardevol ook voor honden zonder gedragsproblemen voor het optimaliseren van hun motivatie en gedrag.

Nadelen

 • Mogelijke verouderde theorieën: Sommige reviewers ervaren dat het boek gebaseerd kan zijn op verouderde dominantietheorieën die niet overeenkomen met hedendaagse inzichten in hondengedrag.
 • Tekort aan moderne trainingsmethoden: Er kan een gemis zijn aan moderne, positieve trainingsmethoden die focussen op wat de hond nodig heeft en hoe overprikkeling te voorkomen is.
 • Te veel nadruk op dominantie: Er is een kans dat de packleader-methode als te dominant kan worden ervaren, wat niet voor iedere hondenbezitter als de juiste aanpak zal voelen.

Wij concluderen dat “Door de ogen van de hond” van Jos Oosting een waardevolle bron van kennis vormt voor elke hondenbezitter die dieper inzicht wenst te verkrijgen in de communicatie en het gedrag van honden. De stap-voor-stap beschrijvingen van trainingen bieden praktische handvaten om gedragsproblemen aan te pakken, en de illustratieve foto’s verhogen het begrip van hondentaal. Alhoewel sommige lezers kritische noten kraken over de toepassing van de dominantietheorie, zien wij in de veelheid aan positieve ervaringen en de verduidelijking van miscommunicatie tussen mens en hond, voldoende reden om dit boek aan te raden aan zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters die hun leiderschapsvaardigheden willen versterken en hun relatie met hun hond willen verbeteren.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Easy Peasy Puppy Opvoeding

Easy Peasy Puppy Opvoeding

Wij als hondenliefhebbers en professionals in de wereld van huisdieropvoeding zijn continu op zoek naar methoden en technieken om de band met onze viervoeters te versterken en hun ontwikkeling optimaal te begeleiden. Met ‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ biedt Steve Mann, een gerenommeerd hondentrainer en gedragstherapeut, een internationale bestseller aan die belooft ons te voorzien van een heldere, humoristische en wetenschappelijk onderlegde handleiding om dit doel te bereiken. Zijn meer dan 30 jaar ervaring en de immense populariteit van het boek in het Verenigd Koninkrijk spreken boekdelen: dit is een essentiële gids die belooft elke hondenbezitter te transformeren in de trainer die zijn of haar pup verdient.

Voordelen

 • Inzichtelijke en praktische trainingsmethoden die de positieve opvoeding van een puppy bevorderen.
 • Humorvol en entertainend geschreven, waardoor het boek niet alleen educatief is, maar ook een plezier om te lezen.
 • Bruikbaar als naslagwerk met vele tips en technieken, ook toepasbaar voor bestaande hondenbezitters die hun relatie met hun hond willen verbeteren.

Nadelen

 • Boek bevat geen illustraties, wat voor sommige lezers een visuele hulp kan zijn bij het begrijpen van de trainingsoefeningen.
 • Focus op beloning met lekkernijen kan een beperking zijn voor hondeneigenaren wiens honden niet gemotiveerd worden door snacks of met specifieke dieetbeperkingen.
 • De vertaling van de Britse humor kan voor sommige lezers in het Nederlands minder goed overkomen, wat de leeservaring kan beïnvloeden.

Wij concluderen dat ‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann een verrijking is voor onze boekenkast, met name voor wie begint aan het avontuur van een puppy. De toegankelijke schrijfstijl, doorspekt met Britse humor, maakt het zowel een genot om te lezen als een effectief naslagwerk. Hoewel de vertaling voor sommigen wat te wensen overliet, blijven de praktische tips en empathische opvoedmethodes onscherp en waardevol. Wij bevelen dit boek ten zeerste aan bij nieuwe hondenbezitters, maar ook ervaren hondenliefhebbers zullen er ongetwijfeld nieuwe inzichten en technieken in ontdekken om hun trouwe viervoeter op een liefdevolle wijze te begeleiden.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Ik wou dat ik twee hondjes was

Ik wou dat ik twee hondjes was

In onze nieuwste recensie verkennen we de diepe emotionele lagen van “Ik wou dat ik twee hondjes was” door Aranka Reeuwijk-Willems. Deze indringende autobiografie, vervlochten met de verhalen van acht lotgenoten, belicht een zelden besproken trauma: het prenatale verlies van een tweelingbroer of -zus. De lezer wordt meegenomen op een ontroerende zoektocht naar heelheid, terwijl het tweede deel van het boek fungeert als een praktisch werkboek, met achtergrondinformatie en oefeningen voor degenen die dit unieke verlies zelf hebben ervaren.

Voordelen

 • Biedt diepe persoonlijke inzichten en herkenning voor alleengeboren tweelingen en nabestaanden.
 • Functioneert als praktisch werkboek met achtergrondinformatie en oefeningen voor zelfontwikkeling.
 • Breed gedragen erkenning in de recensies als een hulpmiddel voor professionals zoals coaches en trainers.

Nadelen

 • Kan emotioneel zware kost zijn voor lezers die directe persoonlijke ervaringen hebben met het onderwerp.
 • De specifieke niche van het boek maakt het wellicht minder toegankelijk voor een algemeen publiek.
 • Er kan een risico zijn van een beperkt wetenschappelijk perspectief als het boek voornamelijk op persoonlijke verhalen en ervaringen leunt.

Na zorgvuldige overweging van de diverse reacties en persoonlijke verhalen die “Ik wou dat ik twee hondjes was” ons heeft gebracht, voelen wij ons geroepen om dit boek een warm hart toe te dragen. Het biedt niet alleen diepgaande inzichten en herkenning voor diegenen die te maken hebben met het verlies van een tweelingbroer of -zus, maar dient ook als een onmisbaar hulpmiddel voor professionals in de coaching- en therapeutische wereld. Aranka Reeuwijk-Willems heeft met dit boek een brug geslagen tussen persoonlijke emotie en professionele toepasbaarheid, waardoor wij het van harte aanbevelen aan iedereen die met deze thematiek in aanraking komt.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een zorgvuldige verkenning van diverse literaire bronnen, kunnen wij stellen dat deze boekenselectie essentieel is voor iedere hondenliefhebber die het beste voor heeft met zijn of haar viervoetige metgezel. De bestudeerde werken bieden zowel praktische handvatten als emotionele verhalen die onze relatie met onze honden verdiepen en ons inzicht in hun wereld verbreden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze boeken niet alleen een verrijking zijn voor onze kennis, maar ook een versterking van de band die wij met onze honden hebben. Laten we de liefde en het respect voor onze trouwe vrienden blijven voeden met de wijsheid die deze auteurs zo genereus delen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *