De Top 7 Beste Boeken Over Inmaken In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Inmaken In 2023 (in het Nederlands)

Als fervente thuiskoks en voedselliefhebbers, hebben we ons de afgelopen tijd helemaal verniept in een rijke wereld van conserveertechnieken. We zijn op zoek gegaan naar de beste boeken over inmaken, het oude ambacht wat precies zo fascinerend is als het klinkt. Hiermee willen we jullie meenemen op een nostalgische reis vol van smaakexplosies en bewaarbare culinaire hoogtepunten. Laten we samen de kunst van het inmaken ontdekken.

1. Kookbijbels 30 – Inmaak- en fermenteerbijbel

Kookbijbels 30 - Inmaak- en fermenteerbijbel

Wij hebben ons verdiept in de wereld van inmaken en fermenteren via een reeks boeken, met als ultiem naslagwerk ‘De Inmaak- en Fermenteerbijbel’ van Simone van Thull. Dit werk heeft onze blik op deze eeuwenoude conserveringstechnieken aanzienlijk verbreed, met informatie variërend van het inmaken van augurken tot het maken van kombucha. Deze review zal ons oordeel en inzichten delen over de waarde van deze boeken voor iedereen die zijn eetcultuur wilt verrijken met deze levende en smaakvolle tradities.

Voordelen

 • Het boek fungeert als een uitgebreid naslagwerk over inmaken en fermenteren, wat het geschikt maakt voor zowel beginners als gevorderden op dit gebied.
 • Er wordt een breed scala aan recepten en technieken behandeld van verschillende ingemaakte en gefermenteerde producten, waardoor er voldoende diversiteit en keus is voor de lezer.
 • Het boek legt ook de waarde van inmaken en fermenteren als oude technieken uit, waardoor het niet alleen recepten biedt, maar ook educatieve inzichten.

Nadelen

 • Ondanks dat het een bijbel voor inmaken en fermenteren wordt genoemd, zijn er mogelijk technieken of recepten die niet in het boek staan. Dit maakt het misschien niet volledig uitputtend.
 • Het boek legt de nadruk op oude technieken, wat betekent dat het misschien niet de nieuwste of modernste methoden van inmaken en fermenteren behandelt.
 • De aanwezigheid van ‘levende bacteriën’ die in ons dieet horen, kan sommige lezers afschrikken, vooral zij die niet bekend zijn met het concept van fermentatie en de voordelen ervan. De manier waarop deze informatie wordt gecommuniceerd, kan dus een nadeel zijn als het niet goed wordt uitgelegd.

Als ware culinaire avonturiers raden wij “De Inmaak- en Fermenteerbijbel” van harte aan voor zowel de beginnende hobbykok als de ervaren chef. Met zijn uitgebreide en diverse recepten opent dit boek een wereld waarin het conserveren, inmaken en fermenteren centraal staat. Het spreekt zowel tot de nieuwsgierigheid als tot de culinaire fantasie, beladen met kennis die generaties overspant om ons hedendaagse kookrepertoire te verbreden en te verrijken.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Wecken – Het handboek voor het inmaken van fruit, groenten en meer…

Wecken - Het handboek voor het inmaken van fruit, groenten en meer…

Als fervente liefhebbers van culinaire creativiteit, hebben we ons gewend tot de wereld van het inmaken, waar een bepaald boek, ‘Wecken – Het handboek voor het inmaken van fruit, groenten en meer,’ onze aandacht trok. Dit handboek beweert het proces van wecken – een traditionele methode van conservering – te versimpelen door middel van een scala aan recepten en tips, met als doel het hele jaar door te kunnen genieten van seizoensfruit en -groenten. Ga met ons mee op deze ontdekkingsreis, terwijl we de eenvoud, de veelzijdigheid en de esthetische aantrekkingskracht van dit kookboek onder de loep nemen.

Voordelen

 • Het boek biedt zowel heldere instructies voor beginners als een verscheidenheid aan zowel traditionele als innovatieve recepten. Dat maakt het een waardevolle bron voor mensen van alle vaardigheidsniveaus in het wecken.
 • Dit handboek gaat ook in op duurzaamheid, en helpt lezers om voedselverspilling tegen te gaan door overvloedige seizoensproducten te bewaren.
 • Het boek heeft niet alleen recepten voor traditioneel geweckte producten zoals fruit en groenten, maar omvat ook recepten voor brood en cakes, dressings, oliën en zelfs dranken.

Nadelen

 • De term “wecken” kan als ouderwets worden beschouwd, wat mensen kan afschrikken die op zoek zijn naar moderne voedselconserveringsmethoden.
 • Omdat er zoveel verschillende soorten recepten zijn, kan het boek overweldigend zijn voor complete beginners die misschien een meer gespecialiseerde of beperkte aanpak prefereren.
 • Het boek lijkt sterk gericht te zijn op esthetiek, met vermelding van “sierlijke weckglazen” en “kleurrijke inhoud”. Hoewel dit voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, kan het voor anderen minder relevant zijn die meer geïnteresseerd zijn in de praktische kanten van het inmaken.

Na zorgvuldige overweging en analyse raden we ‘Wecken – Het handboek voor het inmaken van fruit, groenten en meer’ ten zeerste aan. Hoewel de titel ouderwets kan klinken, bevat dit boek een overvloed aan innovatieve recepten die een genot zijn voor elke culinaire liefhebber. We geloven dat dit handboek zowel beginners als gevorderden in het inmaken zal plezieren en inspireren ivm de veelzijdigheid en het gebruiksgemak.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Inmaken

Inmaken

Als fervente liefhebbers van zelfgemaakte lekkernijen, kwamen we het boek “Inmaken” van Jonah Freud en Noni Kooiman tegen, een literair juweeltje met meer dan driehonderd recepten voor het inmaken van verscheidenheid aan ingrediënten, variërend van fruit en groenten tot vlees en vis. Deze gids biedt een complete onderdompeling in de kunst van het bewaren, met unieke en creatieve recepten zoals kwetsenchutney, aardbeienjam, ingelegde ansjovis en zelfs een onverwachte watermeloenschilpickle. Wij zijn ervan overtuigd dat “Inmaken” zowel een must-have is voor beginners die hun culinaire horizon willen verbreden, als voor ervaren inmakers op zoek naar nieuwe en spannende uitdagingen.

Voordelen

 • Uitgebreide selectie aan recepten: Het boek omvat meer dan 300 recepten voor het inmaken van verschillende soorten voedsel, variërend van fruit en groenten tot vlees en vis.
 • Nuttig en duidelijk naslagwerk: Volgens gebruikersrecensies is het boek zeer compleet, overzichtelijk en een geweldig naslagwerk dat voor altijd van pas zal komen.
 • Toegankelijk: De instructies zijn makkelijk te volgen, waardoor het boek toegankelijk is voor zowel beginnende als meer ervaren thuiskoks.

Nadelen

 • Gebrek aan beeldmateriaal: Hoewel het boek volgens sommige gebruikers mooie beelden bevat, merkt een andere gebruiker op dat er naar zijn/haar mening te weinig foto’s zijn. Dit kan het moeilijk maken om een idee te krijgen van hoe het eindproduct eruit zou moeten zien.
 • Kan intimiderend zijn: Voor sommige gebruikers die niet gewend zijn aan het lezen van uitgebreide kookboeken, kan de hoeveelheid informatie overweldigend overkomen. Recensenten suggereren dat diegenen die hier moeite mee hebben, mogelijk beter af zijn met meer simpele receptenboeken of e-books.
 • Eventuele veiligheidsrisico’s bij inmaken: Hoewel het boek duidelijkheid biedt over de risico’s van het inmaken van voedsel, met name vlees, is dit een aspect om rekening mee te houden. Een onjuiste techniek kan tot voedselvergiftiging leiden, wat ernstige gezondheidseffecten kan hebben.

Na een zorgvuldige analyse zijn wij tot de conclusie gekomen dat het boek “Inmaken” een uitmuntend naslagwerk is voor zowel beginnende als ervaren liefhebbers van conservering. De overvloed aan unieke recepten, heldere instructies en overzichtelijke indeling maken dit boek een onmisbaar instrument in elke culinaire bibliotheek. Een mogelijke verbeterpunt zou het toevoegen van meer foto’s kunnen zijn om visuele begeleiding te bieden. Desalniettemin raden wij dit boek sterk aan voor iedereen met een volkstuin, een passie voor koken of gewoonweg de wens om het ambacht van het inmaken te leren.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Inmaken & fermenteren

Inmaken & fermenteren

Als fervente liefhebbers van zelfgemaakte conserven, kijken we altijd uit naar nieuwe bronnen van inspiratie en wijsheid in deze oude culinaire kunst. Van ingemaakte komkommers tot gefermenteerde kool en kimchi, de wereld van het inmaken is divers en rijk aan verbluffende smaakprofielen. Nu nemen we een diepe duik in de kleurrijke wereld van het inmaken en fermenteren door verschillende boeken te beoordelen die dit vakgebied behandelen. Elk boek biedt waardevolle inzichten, tips en trucs, evenals basiskennis bijgebracht op een toegankelijke manier. Daarbij gaan we in op de seizoensgebonden aspecten van deze kunst, om de versheid en hoogwaardige kwaliteit van de ingrediënten bij deze bereidingswijze te verzekeren.

Voordelen

 • Inmaken & fermenteren levert een breed scala aan recepten om mee te experimenteren.
 • Het boek biedt stap-voor-stap uitleg en nuttige tips, wat het zeer toegankelijk en gemakkelijk te volgen maakt, zelfs voor beginners.
 • Dit boek dient als een geweldig hulpmiddel voor het maken van duurzaam, biologisch, veganistisch voedsel.

Nadelen

 • Dit boek mist mogelijk specifieke instructies of informatie over koolhydraatarm fermenteren.
 • Hoewel dit boek is omschreven als een geweldig hulpmiddel voor het maken van biologisch veganistisch voedsel, kunnen sommige recepten mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met specifieke dieetbeperkingen.
 • Hoewel het boek overzichtelijk en toegankelijk is, kunnen sommige lezers het misschien nog steeds enigszins overweldigend vinden, vooral als ze nieuw zijn in het inmaken en fermenteren.

We concluderen dat de verzameling boeken over inmaken en fermenteren bruikbare en diverse recepten biedt, uiteengezet in een duidelijke, overzichtelijke taal. Ze zullen zeer nuttig zijn voor iedereen die de technieken wil leren en de duurzame, biologische en veganistische voedselbereiding wil verkennen. Echter, voor diegenen die specifiek geïnteresseerd zijn in koolhydraatarme fermentatie, kunnen deze boeken mogelijk tegenvallen. Over het geheel genomen raden wij deze boeken zeker aan voor zowel beginners als ervaren culinaire enthousiastelingen.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Inmaken / Inmaken / Druk Heruitgave

Inmaken / Inmaken / Druk Heruitgave

Als fervente liefhebbers en kenners van het culinaire ambacht, worden we altijd enthousiast wanneer we een boek tegenkomen dat oude tradities, zoals inmaken, nieuw leven inblaast. Dit specifieke boek, rijk aan recepten voor heerlijke zelfgemaakte confituren, geleien, chutneys en andere ingelegde zaligheden, belooft de lezer op een toegankelijke manier te introduceren in de kunst van het inmaken. Zoals we altijd doen, zullen we de sappige inhoud, de helderheid van de instructies en de bruikbaarheid voor zowel beginners als doorgewinterde inmakers onder de loep nemen.

Voordelen

 • Bevat een breed scala aan recepten, waardoor het een veelzijdig boek is voor zowel zoete als pikante liefhebbers.
 • Gedetailleerde recepten, met uitvoerige en duidelijke instructies. Hierdoor is het boek geschikt voor beginners en ontariëring voor de meer ervaren inmakers.
 • Moedigt het maken van zelfgemaakte conserven aan, wat niet alleen lekkerder is, maar ook gezonder en milieuvriendelijker.

Nadelen

 • Zonder enige visuele begeleiding (foto’s of afbeeldingen) kunnen beginners moeite hebben om de recepten perfect na te maken.
 • Afhankelijk van de beschikbaarheid en het seizoen van het fruit, kunnen sommige recepten niet altijd haalbaar zijn.
 • Omdat de receptbeschrijvingen uitvoerig zijn, kan dit voor sommige lezers langdradig zijn en de toegankelijkheid van het boek verminderen.

Samengevat, is Inmaken / Inmaken / Druk Heruitgave een excellente handleiding die wij zonder twijfel aanraden voor zowel beginners als ervaren culinaire hobbyisten die hun inmaakvaardigheden willen verbeteren. De veelzijdigheid aan recepten en de moeiteloze instructies maken dit boek een onmisbaar naslagwerk in elke keuken waar het ambacht van inmaken tot leven komt. Of je nu een novice bent of een doorgewinterde inmaker, dit boek is een echte aanwinst in jouw culinaire bibliotheek.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Inmaken en Bewaren

Inmaken en Bewaren

Als ervaren culinaire recensenten hebben we ons verdiept in de vergeten kunst van het inmaken en bewaren met behulp van diverse boeken over dit onderwerp. Boeiende recepten, heldere instructies en het plezier in het creëren van zelfgemaakte jam, marmelade, gelei en chutney zijn wat deze literatuur ons biedt. Volg ons, terwijl we de beste boeken doornemen die je kunnen begeleiden bij jouw uitdagingen en successen in de wereld van het thuis inmaken.

Voordelen

 • Het boek biedt algemene informatie en handige tips voor het inmaken en bewaren van voedsel, wat nuttig kan zijn voor beginners.
 • De recepten in het boek zijn divers en actueel, ondanks de ouderwetse uitstraling van het boek.
 • Het boek bevat ook recepten voor het maken van jam, marmelade, gelei, en chutney, plus bijdragen voor creatieve projecten.

Nadelen

 • Volgens sommige gebruikers is het boek beperkt en biedt het geen basisrecepten met verdere variaties, wat nuttig kan zijn voor beginners.
 • Ondanks de variatie in de recepten, vinden sommige gebruikers de variatie te beperkt en had er meer in het boek kunnen staan.
 • Het boek heeft een ouderwetse uitstraling. Hoewel dit de aantrekkelijkheid van het boek niet noodzakelijk ondermijnt, voor sommige gebruikers kan dit een minpunt zijn.

Na een grondige beoordeling concluderen wij dat deze boeken over inmaken en bewaren gemengde reacties oproepen. Hoewel sommige lezers de algemene informatie over het inmaken en bewaren waarderen, merken anderen op dat de aangeboden recepten beperkt zijn. Voor beginners kan het gebrek aan basisrecepten en variaties daarop een uitdaging zijn. Wij raden deze literatuur aan voor degenen die reeds basisinformatie over inmaken in huis hebben en open staan voor de ouderwetse charme van deze publicaties.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Ingemaakt

Ingemaakt

Welkom bij onze review over een unieke toevoeging aan de culinaire wereld; Ingemaakt – een boek dat op innovatieve wijze de kunst van inmaken nieuw leven inblaast. Hierin komen traditie en trendy samensmelten in unieke recepten voor chutneys, pickles en andere aantrekkelijke smaakmakers. Geschreven door de creatieve zusjes Debremaeker, staat dit boek bol van zowel klassieke als experimentele inmaakideeën, variërend van traditioneel Belgische mosterd tot exotische Japanse gember.

Voordelen

 • Omvat een rijke verscheidenheid aan recepten – van traditioneel naar exotisch, aantrekkelijk voor een breed publiek.
 • De tutoren zijn ervaren en geïnspireerd – de zusjes Debremaeker hebben culinaire en fotografische vaardigheden en dit komt tot uiting in het boek.
 • Voordelige en duurzame keuze – volgens de beoordelingen is het boek prijsbewust en promoot het duurzaamheid door het inmaken en daarmee het verlengen van de levensduur van voedsel.

Nadelen

 • De voorkennis van sommige ingrediënten kan vereist zijn – enkele van de recepten kunnen exotische ingrediënten bevatten die misschien niet gemakkelijk verkrijgbaar of bekend zijn voor een gemiddelde gebruiker.
 • Geen dieetopties aangegeven – het boek bevat geen specifieke informatie over of de recepten geschikt zijn voor bepaalde diëten (bijv. vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, etc.).
 • De hoeveelheid recepten kan overweldigend zijn – met zoveel recepten om uit te kiezen, kan een beginner in het inmaken zich overweldigd voelen en niet weten waar te beginnen.

Na het doorlezen en analyse van verschillende reviews, kunnen wij met vertrouwen stellen dat Ingemaakt, geprezen om haar voordelige prijs en duurzaamheid, een echte aanrader is voor zowel de creatieve thuiskok als de doorgewinterde culinaire avonturier. De ongebruikelijke en diverse recepten hebben ons verrast en geïnspireerd. Kortom, dit boek is een must-have voor iedereen die graag experimenteert met traditionele en innovatieve manieren van inmaken.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een gedetailleerde ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van het inmaken, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit oude ambacht een essentiële en fascinerende rol speelt in de keuken. Door het lezen van de aangeraden boeken, kunnen toekomstige generaties kennismaken met de kunst van het conserveren en kunnen ze de culinaire hoogtepunten van vroeger tot leven brengen. Laten we de vaardigheid van het inmaken blijven koesteren en blijven genieten van deze tijdloze smaakexplosies.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *