De top 10 Beste Boeken over mindfulness In 2023 (in het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over mindfulness In 2023 (in het Nederlands)

In onze zoektocht naar een evenwichtiger en vrediger leven, richten we ons vaak tot de fascinerende wereld van mindfulness. Van het begrijpen van de kunst van het opmerkzaam zijn tot het leren hoe je geraffineerd kan mediteren, het is een reis die veel te bieden heeft. In dit artikel duiken we in de rijke collectie van boeken die ons kunnen begeleiden op ons pad naar mindfulness en sereniteit. Grijp een warm kopje thee, nestel je in je favoriete stoel, en laten we samen de beste boeken over mindfulness ontdekken.

1. Master Your Mindset

Master Your Mindset

Wij gaan duiken in de wereld van mindfulness, waarbij we de diepte in gaan met ‘Master Your Mindset’, een uniek boek dat zowel persoonlijke als spirituele groei combineert met zakelijk succes. Geschreven door Michael Pilarczyk, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, moedigt dit boek aan tot reflectie op cruciale levensvragen, en biedt het manieren om belemmerende gedachten te doorbreken en de kwaliteit van je leven te verbeteren. In de context van de enorme populariteit van dit boek, beoordeeld als Boek van het Jaar 2022 en het behaalde Gouden Boek-status, kijken we met een kritische blik naar de inhoud, het effect en het nut van de inzichten aangeboden in dit baanbrekend boek.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische tools voor persoonlijke ontwikkeling en motivatie.
 • Veel lezers hebben aangegeven hun levensdoelen en passies duidelijker te zien en hebben positieve veranderingen in hun leven ervaren na het lezen van het boek.
 • De schrijfstijl van de auteur wordt als gemakkelijk te begrijpen en niet zweverig beschreven, waardoor de inhoud toegankelijk is voor een breed publiek.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden dat het boek teveel focust op het succesverhaal van de auteur zelf, in plaats van concrete stappen en strategieën voor levensverbetering.
 • Het boek bevat een aantal herhalingen en verwijzingen naar andere werken die als overbodig worden beschouwd.
 • Bepaalde lezers hebben opgemerkt dat de boodschap van het boek teveel gericht is op materieel succes en rijkdom, en dat het te weinig aandacht besteedt aan andere aspecten van persoonlijke groei en welzijn.

Op basis van de gevonden recensies raden wij ‘Master Your Mindset’ ten zeerste aan voor zowel mensen in herstel als ook degenen die worstelen met negatieve levenspatronen of gedrag. We vinden dit boek ook zeer nuttig voor diegenen die streven naar succes en welvaart op alle gebieden van het leven, maar het zou minder geschikt zijn voor lezers die op zoek zijn naar een fundamenteel nieuwe benadering, aangezien sommige herzieningen enige overeenkomsten met andere populaire zelfhulpboeken suggereren.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Omringd door idioten

Omringd door idioten

Terwijl we ons verdiepen in de wereld van mindfulness-boeken, hebben we onze aandacht gericht op de wereldwijd bekende titel “Omringd door Idioten” door Thomas Erikson. Dit baanbrekende werk biedt praktisch inzicht in vier verschillende persoonlijkheidstypes middels een kleurcodesysteem, met als doel het bevorderen van effectieve communicatie en onderling begrip. We gaan de bruikbaarheid van dit boek in diverse contexten evalueren en bekijken in hoeverre het kan bijdragen aan het verbeteren van je inzicht in jezelf en de mensen die je dagelijks tegenkomt.

Voordelen

 • Het boek geeft inzicht in het gedrag van anderen en jezelf, wat kan helpen om beter te communiceren.
 • Leest gemakkelijk en is op een onderhoudende en humoristische manier geschreven.
 • Het boek kan toegepast worden in een zakelijke context, wat bijdraagt aan betere teamdynamiek en samenwerking.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden dat het boek mensen te veel in hokjes plaatst en situaties te zwart-wit presenteert.
 • De positieve en negatieve eigenschappen van verschillende ‘kleuren’ zijn niet evenwichtig behandeld, waarbij bepaalde eigenschappen (bijvoorbeeld die van ‘rode mensen’) overwegend negatief worden beschreven.
 • Hoewel de inhoud van het boek gaat over verschillende ‘kleuren’ persoonlijkheden, zijn alle afbeeldingen en illustraties in het boek in zwart-wit, waardoor mogelijk een deel van de visuele impact en het begrip verloren gaat.

Na zorgvuldige evaluatie van diverse recensies, concluderen we dat “Omringd door Idioten” een leerzaam boek is dat diepgaande inzichten biedt in persoonlijkheidstypen en hun interacties. Echter, sommigen voelen zich beperkt door de ‘zwart-witte’ kleurcode aanduidingen en het lijkt voornamelijk gericht op zakelijk gebied. We raden dit boek ten zeerste aan voor mensen die op zoek zijn naar gereedschappen voor persoonlijke ontwikkeling en efficiënte communicatie, maar adviseren lezers wel om de kleurcode interpretaties met een open geest te benaderen.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Patronen doorbreken

Patronen doorbreken

In onze zoektocht naar de beste boeken over mindfulness, kwamen we uit bij “Patronen doorbreken” van Hannie van Genderen, Gitta Jacob en Laura Seebauer. Dit boek, gebaseerd op schematherapie, biedt ons een diep inzicht in de oorsprong van onze gedragspatronen en hoe we deze kunnen veranderen om beter voor onszelf te zorgen. Naast de heldere theorie biedt het boek tal van praktijkvoorbeelden en online beschikbare invuloefeningen, waardoor het een essentiële gids wordt voor degenen die vastzitten in schadelijke gedragspatronen en op zoek zijn naar een manier om deze te doorbreken.

Voordelen

 • Het boek is geschreven in heldere en toegankelijke taal, wat het begrijpen van complexe psychologische concepten vergemakkelijkt.
 • Het levert praktische en toepasbare oefeningen op, wat de lezers helpt daadwerkelijke verandering in hun gedrag te maken.
 • De lezers waarderen dat het boek overzichtelijk is en dat het boek vergrote inzichten geeft in de oorsprong van gedragspatronen dus de lezers helpen hun eigen gedrag beter te begrijpen.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden dat sommige stukken in het boek uitgebreider mogen zijn wat het inzicht in de besproken thema’s kan verbreden.
 • Het boek is niet bedoeld om in één keer te lezen, wat het minder geschikt maakt voor mensen die een snelle oplossing zoeken.
 • De toepassing van de inzichten en technieken uit het boek vraagt om doorzettingsvermogen en discipline van de lezer wat sommige lezers als een obstakel kunnen ervaren.

Samenvattend ervaren wij “Patronen Doorbreken” als een inzichtgevend, duidelijk en uitnodigend boek, met een grote potentie om mensen te helpen in hun persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Of je nu therapeut, cliënt, of gewoonweg geïnteresseerd bent in zelfontwikkeling, dit boek biedt waardevolle informatie en concrete gereedschappen om ongewenst gedrag te veranderen. Wij raden dit boek dus van harte aan aan iedereen die gemotiveerd is om aan zelfontplooiing en gedragsverandering te werken. Echter, de noodzaak van doorzettingsvermogen en discipline voor het succesvol toepassen van de inzichten mag niet onderschat worden.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Can’t Hurt Me

Can't Hurt Me

In onze zoektocht naar literatuur die de menselijke geest verder verfijnt, stuiten we op ‘Can’t Hurt Me’, een inspirerend verhaal van zelfontwikkeling en mentale weerbaarheid, geschreven door voormalig Navy SEAL David Goggins. Dit boek, een New York Times bestseller, biedt een inkijk in Goggins’ transformerende reis van een getraumatiseerde, depressieve jongeman naar een onbreekbaar icoon van de Amerikaanse strijdkrachten en één van ‘s werelds beste duursporters. Wij, als professionele recensenten, nemen je mee naar de kern van dit boek om alle onderdelen van persoonlijke groei, het overwinnen van obstakels en het verleggen van grenzen te verkennen die Goggins met ons deelt.

Voordelen

 • Can’t Hurt Me presenteert een echte, meeslepende en krachtige persoonlijke transformatie, die zeer inspirerend kan zijn voor lezers.
 • David Goggins deelt bruikbare technieken over het vergroten van mentale en fysieke veerkracht, die toegepast kunnen worden in verschillende gebieden van het leven.
 • Het boek is enorm motiverend, uitdagend en biedt een uniek perspectief op persoonlijke groei en het overwinnen van obstakels.

Nadelen

 • De taal en toon van het boek kunnen voor sommige lezers te agressief of confronterend zijn – Goggins staat bekend als ‘The toughest motherf*cker on planet earth’.
 • Sommige lezers kunnen moeite hebben zich te identificeren met Goggins’ achtergronden of de extreme scenario’s die hij onder ogen heeft gezien. Dit kan de boodschap soms minder toepasbaar maken op het alledaagse leven.
 • Hoewel Goggins’ methode voor het opbouwen van mentale en fysieke veerkracht inspirerend kan zijn, kan het ook leiden tot een ongezond gevoel van competitie of dwang om te presteren. Niet elke lezer zal geïnspireerd raken om buiten hun grenzen te pushen op de manier waarop Goggins het beschrijft; sommigen kunnen dit interpreteren als gevaarlijk of onverantwoord.

Na een uitgebreide analyse van ‘Can’t Hurt Me’, trekken wij de conclusie dat dit boek een krachtige bron van inspiratie en motivatie is. De ontwikkeling van Goggins’ persoonlijke groei en overwinningskracht maken het een must-read. Wij raden dit boek ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in self-improvement, mentale weerbaarheid en het verleggen van persoonlijke grenzen. Zijn verhaal zal je zeker inspireren om je eigen potentieel te ontdekken en te overstijgen.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Think and Grow Rich

Think and Grow Rich

In onze zoektocht naar boeken die een transformatieve impact hebben op de lezer, stuiten we op de herziene editie van de eeuwenoude klassieker ‘Think and Grow Rich’ van Invictus Publishing. Het boek, dat al de basis heeft gelegd voor onmetelijke successen sinds het voor het eerst werd gepubliceerd in 1937, bevat universele principes om een rijk en succesvol leven te leiden. Dit zijn principes die het potentieel hebben om zowel de mindset als het pad van elke harde werker naar rijkdom te veranderen, nu opnieuw bewerkt in een toegankelijke taal door de succesvolle auteur Michael Pilarczyk.

Voordelen

 • Het boek biedt concrete principes en een stappenplan om persoonlijke doelen te bereiken.
 • De teksten zijn op een toegankelijke manier geschreven, waardoor de lezer de inzichten gemakkelijk kan begrijpen en toepassen.
 • Dit boek is een herziene editie door Michael Pilarzyck, een gerespecteerde auteur op het gebied van mindset en persoonlijk succes.

Nadelen

 • Het boek werd oorspronkelijk geschreven in een andere tijd, waar de focus op financieel succes verwoven werd met persoonlijk geluk. Dit kan voor sommige lezers in strijd zijn met de modernere inzichten over geluk en welzijn die niet noodzakelijkerwijs gekoppeld hoeven te zijn aan financiële welvaart.
 • Het boek kan voor sommige lezers dogmatisch overkomen, met zijn ‘universele’ principes die als absolute waarheden worden gepresenteerd.
 • Hoewel de inzichten waardevol kunnen zijn, melden sommige lezers dat ze voorzichtig moeten worden toegepast. Misinterpretatie kan mogelijk leiden tot gefrustreerd streven naar succes of burn-outs.

Na het doornemen van de diverse beoordelingen, kunnen we concluderen dat het boek ‘Think and Grow Rich’ door de meerderheid wordt geprezen als een nuttig hulpmiddel voor zowel persoonlijke als professionele groei. Het wordt hoog gewaardeerd voor zijn inzichten, bruikbare principes en de inspirerende manier waarop het lezers aanzet tot actie. Echter, enkele kritische stemmen waarschuwen voor het feit dat het boek voornamelijk gericht is op financieel succes, en dat het weliswaar de principes van succes belicht, maar minder de mogelijke nadelen van deze aanpak. We bevelen dit boek aan voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke, professionele en wereldwijde groei, maar stimuleren ook kritisch denken en het in overweging nemen van de mogelijke keerzijden van deze benadering van succes.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Doorbreek de cirkel

Doorbreek de cirkel

In onze zoektocht naar verrijkende literatuur over mindfulness en bewust ouderschap, zijn we gestuit op het boek ‘Doorbreek de cirkel’ van Miloe van Beek. Dit boek belicht op een openhartige manier de dynamieken binnen gezins- en familiebanden en hoe deze onze opvoedingsstijlen kunnen beïnvloeden. Het nodigt ons uit een diepgaandere blik te werpen op ons eigen familiesysteem, het patroon van onbewuste herhaling te erkennen en biedt ons handvatten om deze keten te doorbreken. Laten we samen duiken in deze verhelderende literaire reis om een beter inzicht te krijgen in het belang van bewust en empathisch ouderschap.

Voordelen

 • Doorbreek de Cirkel biedt waardevolle inzichten in de dynamiek van gezinssystemen, waardoor lezers de kans krijgen om patronen in hun eigen leven beter te begrijpen en mogelijk te doorbreken.
 • Het boek bevat een balans tussen persoonlijke ervaringen van de auteur en deskundig advies, wat zorgt voor een veelzijdig en diep begrip van het thema.
 • Naast de educatieve waarde, wordt het boek geprezen om zijn toegankelijkheid en aangename schrijfstijl, waardoor het gemakkelijk en plezierig is om te lezen.

Nadelen

 • Omdat het boek grotendeels gebaseerd is op de persoonlijke ervaringen van de auteur, kunnen sommige lezers het minder relevant of nuttig vinden als hun opvoedingssituaties sterk verschillen van die van de auteur.
 • Doorbreek de Cirkel kan voor sommige lezers als confronterend worden ervaren, vooral voor degenen die moeite hebben met zelfreflectie of het herkennen van oncomfortabele waarheden over hun eigen gezinsdynamieken.
 • Ondanks dat er deskundige inzichten worden gedeeld, biedt het boek geen kant-en-klare oplossingen of stappenplannen voor complexe opvoedingsvraagstukken. Dit kan frustrerend zijn voor lezers die op zoek zijn naar concrete handleidingen.

Na het bestuderen van diverse meningen, kunnen we concluderen dat ‘Doorbreek de cirkel’ van Miloe van Beek een must-read is voor iedere ouder of iemand die met kinderen werkt. De combinatie van persoonlijke ervaringen, inzichten van deskundigen en een open en eerlijke toon maakt dit boek zowel herkenbaar als inspirerend. Het moedigt zelfreflectie aan en biedt een waardevolle inzage in de invloed van ons eigen familiesysteem op onze opvoedstijlen. Of je nu al ouder bent of van plan bent om er een te worden, dit boek zal je verrijken met nieuwe inzichten en handvatten voor een meer bewuste en empathische benadering van het ouderschap.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Jouw krachtige brein

Jouw krachtige brein

In onze voortdurende zoektocht naar innerlijke rust en balans, duiken wij in het fascinerende boek “Jouw Krachtige Brein”. Geschreven door bestsellerauteur Charlotte, nodigt dit boek ons uit op een reis van bewustwording en zelfontdekking – van onze gedachten, emoties tot spirituele energie. Aan de hand van Charlotte’s persoonlijke verhalen en waardevolle oefeningen krijgen wij inzicht in hoe we de connectie tussen ons hoofd en hart kunnen versterken en ten volle kunnen leven vanuit onze eigen kracht.

Voordelen

 • Het boek is vlot en prettig geschreven en bevat persoonlijke verhalen die worden afgewisseld met praktische oefeningen.
 • Het boek bevat inzichten en kennis over het verbinden van het hart met het brein, wat kan bijdragen aan persoonlijke groei en het vergroten van zelfbewustzijn.
 • Lezers kunnen op hun eigen tempo en op hun eigen manier het materiaal tot zich nemen. Ze moeten niets, maar kunnen uit het boek halen wat voor hen werkt.

Nadelen

 • Het feit dat het boek een combinatie is van persoonlijke verhalen en theorieën kan sommige lezers afschrikken die liever een strikt feiten-gebaseerd, wetenschappelijk boek zouden willen.
 • Hoewel het boek inzichten biedt in het verbinden van hoofd en hart, mag er niet van uit worden gegaan dat deze connectie voor iedereen op dezelfde manier zal werken. Dit kan leiden tot frustratie bij lezers die moeite hebben de inzichten in hun eigen leven toe te passen.
 • Gezien de diepgaande en abstracte thema’s van het boek, zou het voor sommige lezers te complex of overweldigend kunnen zijn.

Wij zijn enorm gecharmeerd van ‘Jouw Krachtige Brein’. De combinatie van persoonlijke ervaringen, praktische oefeningen en toegankelijke wetenschappelijke informatie maakt het boek niet alleen boeiend, maar ook bijzonder behulpzaam. Voor iedereen die streeft naar meer bewustzijn, balans en verbinding tussen hoofd, hart en ziel, is dit boek absoluut de moeite waard. Charlotte’s openhartige verhaal en aanpak creëren een krachtige, maar toegankelijke route naar mindfulness.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Atomic Habits

Atomic Habits

Bij ons streven naar voortdurende groei en verbetering, hebben we ons ondergedompeld in het meeslepende werk van James Clear, “Atomic Habits”. Dit allesomvattende handboek belooft ons de route naar het afbouwen van schadelijke gewoontes, en het cultiveren van gezonde routines – een uitdaging die voor velen van ons welbekend is. Gebaseerd op een breed scala aan wetenschappelijk onderzoek, biedt dit boek oplossingen die de basis leggen voor ons dagelijks gedragsveranderingsproces. Laten we samen de diepte van deze revolutionaire aanpak verkennen.

Voordelen

 • Het boek biedt duidelijke en praktische tips voor het aanpassen van gewoontes.
 • De inhoud is gebaseerd op grondig onderzoek en nieuwe inzichten uit verschillende wetenschappelijke domeinen.
 • Het leest vlot en heeft een duidelijke en logische opbouw.

Nadelen

 • Zelfs met goede tips en begeleiding, kunnen gewoontes moeilijk te veranderen zijn en dit boek biedt geen “quick fix”.
 • Het boek kan als te theoretisch of wetenschappelijk worden ervaren door sommige lezers.
 • Wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet te werken voor de ander; de effectiviteit van de tips kan dus variëren per individu.

In onze ervaring is “Atomic Habits” een onmisbaar toevluchtsoord voor iedereen die het pad van mindful zelfontplooiing bewandelt. Het functioneert niet alleen als inspirerend werk, maar ook als daadwerkelijk bruikbare gids voor het creëren en in stand houden van positieve gewoonten. Duidelijk, vlot leesbaar en barstensvol praktische tips en voorbeelden; wij raden dit boek ten zeerste aan voor zowel individuen op zoek naar persoonlijke groei als professionals in de psychologie en coaching velden.

Bekijk prijs op Bol.com

9. De jongen, de mol, de vos en het paard

De jongen, de mol, de vos en het paard

In onze reis door de wondere wereld van boeken over mindfulness, willen wij vandaag graag onze aandacht vestigen op ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, prachtig vertaald door Arthur Japin. Dit moderne fabel van Charlie Mackesy trakteert ons op een ontroerende en leerzame vriendschap, verweven met poëtische teksten en adembenemende illustraties, waarin de krachtige levenslessen zowel voor jong als oud resoneren. In deze review duiken we dieper in dit meesterwerk dat zowel de goedkeuring van Oprah Winfrey als van Elizabeth Gilbert geniet. Laten we samen ontdekken hoe dit boek ons perspectief op leven kan veranderen.

Voordelen

 • Universele levenslessen: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ biedt waardevolle levenslessen die jongeren en volwassenen kunnen waarderen, waardoor het een veelzijdig geschenk is voor iedereen.
 • Hoogwaardige afwerking: Het boek heeft een stevige binding, dikke pagina’s en een luxe uitstraling.
 • Prachtig geïllustreerd: Het boek bevat 100 illustraties, zowel in kleur als in zwart-wit, wat bijdraagt aan de emotionele impact van het verhaal en de esthetische waarde van het boek verhoogt.

Nadelen

 • Niet geschikt voor e-readers: Aangezien de tekst en afbeeldingen van het boek niet goed passen op het scherm van een e-reader, kunnen liefhebbers van elektronische boeken problemen ondervinden.
 • Gewicht: Door het gebruik van dik papier en een harde kaft kan het boek in sommige gevallen als zwaar worden ervaren, wat voor sommige mensen een minpunt kan zijn.
 • Nostalgie: Hoewel veel lezers de sentimentele en nostalgische toon van het boek waarderen, kan dit voor anderen mogelijk minder aantrekkelijk zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een praktisch of actiegericht boek over mindfulness.

Na ons ingrijpend avontuur in de wonderlijke wereld van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, zijn we ontroerd en geïnspireerd door de warme levenslessen die dit boek belichaamt. De ontwapenend eenvoudige woorden genesteld in liefdevolle illustraties raakten ons op een diep en persoonlijk niveau, en veroorzaakten zowel tranen als lachen. Dit boek is een kostbaar geschenk voor zowel het jonge als het volwassen hart en nodigt u uit om uw perspectief op leven te heroverwegen. We bevelen dit boek ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar troost, inspiratie en een nieuwe kijk op de eenvoudige wijsheid van het leven.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Nu of nooit

Nu of nooit

Als boekenliefhebbers en recensenten duiken wij met grote interesse in het brede scala aan literatuur over mindfulness en mentale kracht, om zo de beste titels aan onze lezers aan te bevelen. Deze week richten wij onze aandacht op “Nu of nooit” van Dai Carter, een voormalig lid van het Korps Commandotroepen. Dit intrigerende boek biedt waardevolle lessen uit de Special Forces en belooft onze lezers inzicht te geven in hoe ze, zoals de meest elite militairen, hun mentale kracht in hun dagelijkse leven kunnen versterken.

Voordelen

 • Het boek combineert persoonlijke ervaringen van een commando met strategieën voor mentale versterking, wat het zowel boeiend als informatief maakt.
 • Het biedt praktische tips en oefeningen die de lezer kan toepassen in het dagelijks leven. Hierdoor is het niet alleen inspirerend, maar ook erg praktisch.
 • De schrijfstijl is vloeiend en gemakkelijk te lezen, waardoor het boek toegankelijk is voor een breed publiek, niet alleen voor mensen met een militaire achtergrond.

Nadelen

 • Hoewel het verhaal en de inzichten alom geprezen zijn, biedt het boek wellicht onvoldoende diepgang voor personen die al bekend zijn met mindfulness en mentale veerkracht.
 • De koppeling tussen de ervaringen van de auteur in het leger en de toepasbaarheid ervan in alledaagse, minder extreme omstandigheden kan te groot zijn voor sommige lezers.
 • Het gebrek aan negatieve reviews maakt het lastig om een volledig beeld te krijgen van mogelijke nadelen van dit boek.

Wij zijn enorm onder de indruk van “Nu of nooit” door Dai Carter. Zijn eerlijke en toegankelijke schrijfstijl combineert autobiografische elementen met waardevolle lessen, waardoor het boek relevant en bruikbaar is voor zowel militairen als niet-militairen. We raden dit boek sterk aan bij iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei en ontwikkeling, mentale kracht en leiderschap. We geloven dat “Nu of nooit” niet alleen een fascinerend boek om te lezen is, maar ook een tool is die je kan helpen om de beste versie van jezelf te worden in je dagelijks leven.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na de eerste stappen te hebben gezet in de wereld van mindfulness met behulp van deze boeken, hopen we dat je meer inzicht hebt gekregen in de weg naar innerlijke vrede en evenwicht. De voorgestelde literatuur biedt zowel voor beginners als voor de meer ervaren lezers een rijke bron van kennis en praktijken. We zijn ervan overtuigd dat elke lezer, met behulp van deze boeken, hun pad naar mindfulness en sereniteit met meer vertrouwen en gratie kan bewandelen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *