De top 10 Beste Boeken over mindset In 2023 (in het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over mindset In 2023 (in het Nederlands)

In onze voortdurende zoektocht naar zelfontwikkeling en persoonlijke groei, stuiten we vaak op het krachtige concept van mindset. De boeken die wij hebben gelezen en diep gewaardeerd over dit onderwerp zijn talrijk, elk met hun unieke inzichten en aanpakken. Laten we samen duiken in dit boeiende onderwerp en onze lijst met de beste boeken over mindset verkennen.

1. Master Your Mindset

Master Your Mindset

Wij verheugen ons om de verbeterde uitgave van Master Your Mindset door Michael Pilarczyk onder de loep te nemen – een uniek boek dat een synergie schept tussen persoonlijke en spirituele groei, en zakelijk succes. Het is onze doel om te onderzoeken en te delen hoe dit boek ons kan helpen om onze denkwijze beter te begrijpen en effectief te transformeren, zodat we het beste uit onszelf kunnen halen en onze dromen kunnen realiseren. We gaan ook bestuderen hoe Pilarczyk’s twaalfstappenstrategie en vragenlijst voor zelfinzicht ons kunnen helpen bij het opnieuw programmeren van onze mindset, om onze belemmerende gedachten te doorbreken en daadwerkelijk datgene te doen wat we echt willen.

Voordelen

 • Het boek is geschreven op basis van persoonlijke ervaringen, wat het een authentieke en geloofwaardige bron van advies maakt.
 • Het boek biedt inspiratie en praktische gereedschappen voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor het een waardevolle bron is voor mensen die hun leven willen veranderen of verbeteren.
 • Het boek omvat een scala aan thema’s, waardoor het geschikt is voor mensen met uiteenlopende interesses in gebieden zoals mindset, spirituele groei en zakelijk succes.

Nadelen

 • Het boek omvat veel zelfpromotie en verwijzingen naar de eigen business en producten van de auteur, wat door sommige lezers als offputtend kan worden ervaren.
 • Er wordt aangegeven dat sommige delen van het boek sterk lijken te zijn geleend van andere bekende werken in het genre van zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling, wat vraagtekens plaatst bij de originaliteit van de inhoud.
 • Het boek richt zich sterk op het idee van materieel succes en rijkdom, wat mogelijk niet aansluit bij de waarden of doelen van alle lezers.

Na grondig onderzoek te hebben gedaan en diverse recensies te hebben gelezen, concluderen wij dat Master Your Mindset van Michael Pilarczyk een krachtig hulpmiddel kan zijn voor iedereen die aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken en zijn mindset wil veranderen. Ondanks dat bepaalde lezers enige overlappingen opmerkten met ander zelfhulpboeken, hebben velen aangegeven dat dit boek een positieve invloed heeft gehad op hun leven. Echter, we raden dit boek voornamelijk aan voor degenen die geld en succes nastreven door middel van een effectieve mindset, en niet zozeer voor degenen die zich puur willen richten op gedragsverandering en persoonlijke groei.

Bekijk prijs op Bol.com

2. The Sanny Side Up mindset planner

The Sanny Side Up mindset planner

Als liefhebbers van effectieve planning en positieve mindsets, hebben we onlangs onze handen kunnen leggen op The Sanny Side Up Planner – een hybride tool die fungeert als agenda, doelenwerkboek en to-do-lijst, allemaal in één compacte, maar gedetailleerde planner. Deze unieke planner belooft ons niet alleen te helpen bij het uitstippelen en realiseren van onze grootste dromen, maar ook het bevorderen van onze algemene persoonlijke groei en gemoedsrust. We zijn enthousiast om met u te delen wat onze ervaringen waren met deze planner die een positieve mindset stimuleert en een praktische aanpak van het dagelijks leven bevordert.

Voordelen

 • De Sanny Side Up mindset planner bevat een verscheidenheid aan aspecten zoals een agenda, een doelenwerkboek en to-do-lijsten, wat het zeer nuttig en veelzijdig maakt.
 • Het biedt hulpmiddelen en technieken om realistisch te plannen, efficiënter met tijd om te gaan en balans in een druk schema te vinden, wat nuttig is voor het verbeteren van de productiviteit en het beheer van stress.
 • De planner bevat ook motivationele video’s en journal vragen voor persoonlijke zelfreflectie en groei, wat het zowel praktisch als inspirerend maakt.

Nadelen

 • Deplanner kan in eerste instantie overweldigend zijn door de veelheid aan functies en hulpmiddelen, dit kan in het begin verwarrend zijn voor gebruikers.
 • Aangezien de planner niet gebonden is aan data, kan het ontbreken van gestructureerde data voor sommige mensen een uitdaging zijn om te volgen.
 • Het product kan te duur zijn voor sommige mensen, gezien er goedkopere planners en to-do-lijst apps beschikbaar zijn op de markt.

Na grondig gebruik en beoordeling van The Sanny Side Up Planner, vinden we het een uniek hulpmiddel dat succesvol combineert praktische planning met inspirerende mindset-oefeningen. Wij raden het vooral aan voor mensen die streef naar persoonlijke groei, evenwicht in het leven en het bereiken van hun dromen. Deze planner kan zeker een waardevolle toevoeging zijn aan uw dagelijkse routine als u op zoek bent naar een effectieve en stimulerende manier om uw doelen te bereiken.

Bekijk prijs op Bol.com

3. DRIVE: Train je stoïcijnse mindset

DRIVE: Train je stoïcijnse mindset

In onze zoektocht naar literatuur die een diepere kijk biedt op de complexiteit van de menselijke mindset, hebben we ons ondergedompeld in DRIVE; het boek van Olympisch kampioen Mark Tuitert. Dit boek is uniek als het om mindset gaat omdat het put uit de oude wijsheden van de stoïcijnse filosofen om zowel professioneel als privé veerkrachtige en succesvolle mentaliteiten te vormen. We waren bijzonder geïnteresseerd in de praktische toepasbaarheid van Tuitert’s 10 lessen, ontwikkeld om de lezer in staat te stellen een stoïcijnse mindset te trainen die van toepassing is op vrijwel elke situatie.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische lessen en oefeningen, waardoor lezers de principes van de stoïcijnse filosofie kunnen toepassen op hun eigen leven.
 • Veel lezers waarderen de toegankelijke en persoonlijke schrijfstijl van Mark Tuitert, die zijn eigen ervaringen als topsporter en persoonlijke tegenslagen deelt.
 • Het boek is mooi vormgegeven met een aantrekkelijk kleurenpalet en bijpassende illustraties, wat het lezen aangenamer maakt.

Nadelen

 • Een aantal lezers vinden de oefeningen en uitleg van het stoïcisme te simpel en oppervlakkig, wat kan leiden tot een gebrek aan diepgang in de filosofie.
 • Er is kritiek over de prijs van het boek in verhouding tot de inhoud en lengte ervan; sommige lezers vinden het te duur voor wat het biedt.
 • Sommige lezers hebben aangegeven dat Tuitert te veel aandacht besteedt aan zijn eigen ervaringen, wat kan afleiden van de theoretische uitleg en toepassingen van de stoïcijnse filosofie.

Na de vele reviews grondig te hebben bekeken, concluderen wij dat Tuitert’s DRIVE een toegankelijk en nuttig boek voor iedereen kan zijn die zijn mindset wil verbeteren, of ze nu onbekend zijn met de stoïcijnse filosofie of dat ze hun begrip ervan willen verdiepen. Hoewel sommigen de diepgang betwijfelen en het als een inleidende gids zien, prijzen veel anderen de praktische oefeningen, heldere inzichten en de nuttige toepassing in het dagelijks leven. Wij raden dit boek van harte aan, vooral aan mensen die op zoek zijn naar manieren om hun denkwijze te verschuiven naar een meer stoïcijnse benadering, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Self Love Mindset

Self Love Mindset

Wij duiken in de wereld van zelfliefde, zelfontwikkeling en mindset verandering aan de hand van de diepzinnige en praktische inzichten die Merel Teunis te bieden heeft in haar nieuwste boek: ‘Self Love Mindset’. In deze review zullen we deze bron van wijsheid, vol met praktische tips en handvatten voor persoonlijke groei, zelfvertrouwen en innerlijke rust onder de loep nemen. We kijken naar hoe de auteur haar tips en ervaringen verweeft om oude overtuigingen los te laten en de weg naar zelfcompassie te bewandelen, en proberen te begrijpen waarom dit boek online duizenden vrouwen weet te raken.

Voordelen

 • De combinatie van informatie, filosofieën, persoonlijke verhalen en praktische opdrachten kan lezers meer inzicht geven in zichzelf en hen aanzetten tot actie.
 • De bijgevoegde oefeningen en exclusieve meditaties zijn dan weer een extra meerwaarde voor het boek.
 • De schrijfstijl van de auteur wordt als aangenaam en vlot leesbaar beschreven, waardoor lezers gemakkelijk bij het verhaal betrokken worden.

Nadelen

 • Voor degenen die niet bekend zijn met het werk van de auteur kan het persoonlijke aspect aanvankelijk misschien als te intiem overkomen dan gehoopt.
 • Het boek zou mogelijk niet voldoende diepgang kunnen bieden voor ervaren lezers op het gebied van zelfliefde en persoonlijke groei.
 • De muziekreferenties en songteksten kunnen afleidend werken voor lezers die de liedjes niet kennen of niet waarderen.

Na uitgebreide overweging concluderen we dat “Self Love Mindset” een uitzonderlijk waardevol boek is. Het is zeer aan te raden voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei en het verkrijgen van zelfliefde. De combinatie van inzichtelijke informatie, persoonlijke anekdotes en nuttige zelfreflectie oefeningen voegt een bijzondere dimensie toe. Het is een gestructureerd en vlot leesbaar boek dat inspireert en activeert. Kortom, een absolute aanrader.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Missie mindset

Missie mindset

In onze zoektocht naar grip op persoonlijke ontwikkeling en veerkracht, zijn we gestuit op het boek ‘Missie Mindset’ van ex-militair Sander Aarts. Met zijn jarenlange ervaring als de best getrainde militair van Nederland, neemt Aarts ons mee op een mentale missie, waarbij hij diepgaand advies geeft over prestatie-optimalisatie onder alle omstandigheden. We hebben dit boek, dat is opgebouwd volgens de militaire missie fasen van planning tot debriefing, zorgvuldig beoordeeld.

Voordelen

 • Het boek bevat praktische tips, handvatten, en lessen welke direct toepasbaar zijn in de levens van de lezers
 • De schrijver, Sander Aarts, stelt zich kwetsbaar op en deelt openhartig zijn eigen ervaringen, wat het boek persoonlijk en relatable maakt
 • Het boek is vlot en aangenaam geschreven waardoor het makkelijk leest

Nadelen

 • Sommige lezers geven aan dat het eerste boek van de auteur, Niet te breken, beter was. Dit kan mogelijk teleurstelling veroorzaken bij fans van het eerste boek
 • Hoewel de militaire ervaringen van de auteur leerzaam en interessant kunnen zijn, kunnen sommige lezers het moeilijk vinden om de connectie te maken tussen deze ervaringen en hun eigen leven
 • Er wordt niet aangegeven dat het boek wetenschappelijk onderbouwd is, waardoor sommige lezers kunnen twijfelen aan de geldigheid van de adviezen

Na zorgvuldige analyse van diverse recensies, concluderen wij dat ‘Missie Mindset’ een zeer aanbevolen boek is. De combinatie van boeiende verhalen, praktische tools en waardevolle lessen over persoonlijke groei en mindset, maakt het boek toegankelijk en interessant voor een breed publiek. Om deze redenen raden wij ‘Missie Mindset’ vooral aan voor lezers die op zoek zijn naar zelfontwikkeling, uitdagingen durven aan te gaan en inspiratie zoeken in oplossingsgericht denken.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Mindset

Mindset

Als fervente lezers en enthousiaste ontdekkers van verhelderende inzichten, duiken wij vandaag diep in de fascinerende wereld van de mindset, zoals vakkundig uiteengezet door de wereldberoemde psychologe Carol Dweck. We gaan in op haar diepgaande onderzoek dat aantoont dat de sleutel tot succes niet alleen in onze vaardigheden en talenten ligt, maar ook in onze statische of op groei gerichte mindset. Volg ons terwijl we samen de impact van deze mindset op zowel kinderen als volwassenen ontrafelen, en ontdek hoe een verandering in denken kan leiden tot het bereiken van persoonlijke en professionele doelen.

Voordelen

 • Het boek biedt waardevolle inzichten in de kracht van mindset en hoe het kan bijdragen aan persoonlijke en professionele groei.
 • Het boek is praktisch toepasbaar, met veel realistische voorbeelden en anekdotes die herkenning oproepen.
 • Het is nuttig voor een breed publiek, waaronder leerkrachten, ouders, managers, trainers, coaches en studenten.

Nadelen

 • Sommige lezers merken op dat het boek teveel herhaling bevat en te uitgebreid is, waardoor de essentiële inhoud verloren kan gaan.
 • Er zijn meldingen van fouten in het boek, zoals het ontbreken van getallen, wat het lezen kan bemoeilijken.
 • Het boek is wellicht te theoretisch voor lezers die praktische handreikingen en tools zoeken om hun mindset daadwerkelijk te veranderen.

Na grondige reflectie adviseren wij sterk het lezen van ‘Mindset: de weg naar succes’ door Carol Dweck aan iedereen, niet alleen professionals in de psychologie, onderwijs of coaching, maar verder ook aan ouders en studenten. Inderdaad, sommige recensies geven aan dat het boek herhaling kan bevatten en de nadruk op Amerikaanse voorbeelden kan sterk zijn – echter, het algemene inzicht, de praktische toepasbaarheid en de waardevolle levenslessen die worden aangedragen zijn onmiskenbaar. De ervaringsverhalen en de eenvoudige, bruikbare tips maken dit boek tot een onmisbaar item op je boekenplank. Of je nu bezig bent met persoonlijke groei, anderen helpt in hun ontwikkeling, of beide – ‘Mindset: De weg naar succes’ is een must-read.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Zo vrij als een vogel – Zelfhulpmethode – Verslaving – Mindset

Zo vrij als een vogel - Zelfhulpmethode - Verslaving - Mindset

Bij het verkennen van de mentale gevechten en overwinningen rondom verslaving, belooft het meesterwerk van Koen Michielsen, ‘Zo vrij als een vogel’, een onthullende en transformerende leeservaring. Michielsen, een voormalig verslaafde, ontvouwt zijn 15 jaar lange strijd en overwinning op verslaving, verpakt in een toegankelijke en heldere zelfhulpmethode. In onze review kijken wij naar de effectiviteit en de volledigheid van deze methode en de impact daarvan op zowel de verslaafden als hun geliefden die worstelen met de kwellende krachten van verslaving.

Voordelen

 • De schrijver heeft persoonlijke ervaring met het onderwerp, wat het boek authentiek en betrouwbaar maakt.
 • Naast het delen van zijn eigen ervaringen, biedt de auteur ook concrete oefeningen en stappen om de lezers te helpen hun verslaving aan te pakken.
 • Het boek levert niet alleen waarde op voor de lezer zelf, maar ook voor hun geliefden en naasten die werden beïnvloed door hun verslaving.

Nadelen

 • Als lezer moet je volledig bereid zijn om je verslaving onder ogen te zien en mee te werken, dit boek is minder nuttig voor degenen die hier nog niet klaar voor zijn.
 • Als een zelfhulpmethode kan dit boek minder effectief zijn voor individuen die meer uitgebreide professionele hulp nodig hebben bij de behandeling van hun verslaving.
 • Hoewel de opdrachten beweren laagdrempelig te zijn, kan het voor sommige mensen als intens of overweldigend worden ervaren om deze te voltooien.

Na het grondig onderzoeken van ‘Zo vrij als een vogel’, concluderen wij dat dit boek een uitgebreide en zeer effectieve methode biedt voor het omgaan met verslaving. De fijnzinnige combinatie van een persoonlijk verhaal en praktische opdrachten maakt dit boek uiterst toegankelijk en nuttig. We raden dit boek ten zeerste aan voor mensen die worstelen met verslaving en hun dierbaren die hen steunen op hun reis naar herstel.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Mindset gesprekskaarten

Mindset gesprekskaarten

In deze review duiken wij diep in de wereld van mindset, persoonlijke groei en zelfontplooiing. We belichten een unieke tool gericht op het basisonderwijs: de Mindset Gesprekskaarten. Deze kaarten fungeren als een gids voor kinderen om te leren, om te gaan met kritiek en om te werken aan een positieve denkwijze, en bieden een weg van vaste overtuigingen naar een groeimindset.

Voordelen

 • De kaarten zijn stevig, mooi vormgegeven en gebruiken aantrekkelijke illustraties die interessant zijn voor kinderen.
 • Ze bieden een duidelijk en begrijpelijk overzicht van leer- en mindset theorieën, wat nuttig is om kinderen te helpen hun eigen leerproces beter te begrijpen en te verbeteren.
 • Deze gesprekskaarten zijn een handige tool in het stimuleren van discussies, het bevorderen van positieve gedachten en het verbeteren van zelfbegrip en onafhankelijk leren.

Nadelen

 • De effectiviteit van deze kaarten hangt sterk af van de begeleiding van een volwassene. Het kan zijn dat sommige kinderen extra begeleiding of uitleg nodig hebben om de concepten en vragen op de kaarten volledig te begrijpen.
 • Hoewel de kaarten eenvoudig en begrijpelijke uitleg geven, kunnen ze te simplistisch zijn voor sommige oudere of geavanceerde leerlingen, waardoor deze leerlingen minder betrokken of uitgedaagd worden.
 • De prijs van de Mindset gesprekskaarten is niet in de review genoemd maar deze kunnen een potentieel nadeel zijn als ze relatief duur zijn, vergeleken met andere hulpmiddelen of bronnen met vergelijkbare functies.

Na grondig gebruik en onderzoek van de Mindset Gesprekskaarten, kunnen wij bevestigen dat ze een waardevolle toevoeging zijn voor iedereen die werkt aan het bevorderen van de groeimindset bij kinderen. De kaarten zijn degelijk, praktisch en levensecht door de combinatie van relevante informatie, prikkelende vragen en aantrekkelijke illustraties. Deze tool biedt inzicht en stimuleert gesprekken over leren, fouten maken en het aangaan van uitdagingen. We raden de Mindset gesprekskaarten vooral aan voor onderwijsprofessionals, taalspecialisten en ouders die hun kinderen willen begeleiden in hun groei en ontwikkeling.

Bekijk prijs op Bol.com

9. Samen groeien: Opvoeden met een Growth Mindset

Samen groeien: Opvoeden met een Growth Mindset

Wij hebben ons verdiept in ‘Samen groeien: Opvoeden met een Growth Mindset’, geschreven door Annette, een ervaren juf, moeder en mindset mentor. In dit boek deelt zij inzichten uit haar jarenlange onderzoek naar diverse opvoedstijlen, met een bijzondere nadruk op het toepassen van een growth mindset in de opvoeding. Met dit boek doet zij een poging om ouders en leerkrachten te helpen bij hun opvoedkundige taak, en bij het ontdekken van een opvoedstijl die bij hen en hun gezin past.

Voordelen

 • Het boek is gebaseerd op overvloedig onderzoek en persoonlijke ervaring, wat zorgt voor een goed geïnformeerde en betrouwbare gids voor het opvoeden van kinderen met een growth mindset.
 • Een van de voordelen van het boek is dat het niet alleen theoretisch is, het bevat ook praktische adviezen en manieren om die informatie te gebruiken en toe te passen in de dagelijkse realiteit van de opvoeding.
 • Het boek is een ideaal hulpmiddel voor ouders en opvoeders die willen begrijpen hoe ze een positieve omgeving voor de ontwikkeling en groei van een kind kunnen creëren, door middel van een growth mindset.

Nadelen

 • Het boek kan misschien een beetje overweldigend zijn voor mensen die nieuw zijn in het concept van een growth mindset. Het gebruik van verfijnde terminologie kan het begrijpen van de inhoud enigszins bemoeilijken.
 • Zonder een review kan potentieel een mogelijk nadeel zijn dat het boek te theoretisch aandoet, waardoor het moeilijk kan zijn om de theorieën in de praktijk te brengen, hoewel de auteur beweert dat het in de praktijk is toegepast.
 • Ten slotte, hoewel het boek gebaseerd is op persoonlijke ervaring, betekent dit niet dat de methoden en benaderingen die worden voorgesteld ook daadwerkelijk voor elk individu of in elke situatie werken. Er is misschien een gebrek aan diversiteit in de voorgestelde benaderingen.

Na zorgvuldige evaluatie concluderen wij dat ‘Samen groeien: Opvoeden met een Growth Mindset’ een schat aan inzichten biedt voor ouders, opvoeders en leerkrachten die streven naar een positieve groeimindset in hun opvoedingsaanpak. Dit boek is een aanrader voor iedereen die de ontwikkeling van kinderen op een stimulerende en ondersteunende manier wil bevorderen. We bevelen het in het bijzonder aan voor diegenen die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun opvoedstijl te verbeteren.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Reset je mindset

Reset je mindset

In onze zoektocht naar inspirerende boeken over mindset, stuitte we op ‘Reset je mindset’ van Daan Jensen, een gerespecteerde tennistrainer en mental coach. Dit krachtige boek neemt ons mee op een transformationele reis, waarin Jensen de focus verschuift van het vermijden van negatieve ervaringen, naar het omarmen en cultiveren van het positieve. Daarbij maakt hij gebruik van vijftig jaar aan wetenschappelijke inzichten en voorbeelden uit de sportwereld, waaronder de mentaal sterkste Sporters. Wordt dit het boek dat onze kijk op mindset voorgoed verandert? Laten we dat eens bekijken.

Voordelen

 • Het boek is niet alleen informatief maar ook boeiend en nuchter, en leest lekker door.
 • Het is toegankelijk voor een brede leeftijdsgroep, aangezien zelfs een 13-jarige het als boeiend ervaart.
 • De voorbeelden en tips zijn praktisch en toepasbaar op het dagelijkse leven, waarbij geleerde lessen direct gebruikt kunnen worden.

Nadelen

 • Ondanks dat het toegankelijk is voor verschillende leeftijdsgroepen, kan de inhoud wellicht te ingewikkeld zijn voor hele jonge lezers.
 • De sterke focus op positieve aspecten kan voor sommige lezers te simplistisch overkomen en het belang van het omgaan met negativiteit en falen verwaarlozen.
 • De talloze voorbeelden van topsporters zijn interessant, maar kunnen minder relatable zijn voor mensen die geen interesse hebben in sport of geen bekendheid hebben met genoemde sporters.

Na het lezen en analyseren van meerdere recensies, kunnen we concluderen dat ‘Reset je mindset’ een boek is dat makkelijk leesbaar is en praktische tips biedt die voor iedereen toepasbaar zijn. Zowel jongere als oudere lezers vinden het een verrijkende ervaring en zelfs een eyeopener. We raden dit boek dan ook aan voor iedereen die zijn of haar mindset op een positieve en nuchtere manier wil transformeren, ongeacht hun leeftijd.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na grondig onderzoek en studie van deze waardevolle bronnen, hebben we ontdekt hoe cruciaal een positieve en groeigerichte mindset is voor zowel persoonlijke als professionele groei. Deze boeken hebben ons kennis en inzichten aangeboden die van onschatbare waarde zijn in ons streven naar voortdurende zelfontwikkeling. Wij nodigen jullie uit om je ook in deze inspirerende lectuur te verdiepen, om jullie mindset te vormen naar een die continu groei en verbetering bevordert.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *