De Top 7 Beste Boeken Over Occultisme In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Occultisme In 2023 (in het Nederlands)

In onze eindelozezoektocht naar het onbekende en het mysterieuze, voelen wij ons vaak aangetrokken tot de donkere krochten van occultisme. Loopt er een koude rilling over je rug bij de gedachte aan het paranormale? Of ben je gefascineerd door de mysterieuze geheimen die verborgen zijn in eeuwenoude symbolen? Wij nemen je mee door een zorgvuldig geselecteerde lijst van beste boeken over occultisme, die licht werpen op de raadsels van het onbekende.

1. De wijsheid van de heks

De wijsheid van de heks

In onze review duiken we diep in ‘De Wijsheid van de Heks’ van Susan Smit, een intrigerend boek dat de mystieke wereld van de oude natuurreligie onthult zoals beoefend door de auteur zelf. Door het navigeren van Susan’s twintigjarige reis als heks, beleven we haar persoonlijke groei en diepgaande kennis over de natuurwetten en aspecten van dit spirituele pad. Het biedt ons een verrassend verhelderend perspectief op hoe de lessen uit deze oude religie ons kunnen helpen bij het omgaan met actuele levensuitdagingen, variërend van emoties, levensenergie en seksualiteit tot creativiteit en zorg voor de aarde.

Voordelen

 • De informatie is gedetailleerd en uitgebreid, waardoor het een goed startpunt is voor beginners in de hekserij en ook een waardevolle bron voor langdurige beoefenaars.
 • De auteur deelt inzichten en ervaringen op een persoonlijke manier, wat het boek authentiek en inlevend maakt.
 • Het boek biedt een mix van geschiedenis, filosofie, mindfulness en natuurlijke geneeswijzen, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed publiek, ook voor degenen die zich niet als heksen identificeren.

Nadelen

 • Terwijl sommige lezers de persoonlijke invalshoek van de auteur waarderen, zou deze benadering voor anderen te subjectief kunnen overkomen en dus vooringenomenheid of een gebrek aan objectiviteit suggereren.
 • Het boek zou voor sommige lezers te veel informatie kunnen bevatten, wat overweldigend kan zijn, vooral voor mensen die nieuw zijn op het gebied van hekserij.
 • Hoewel het boek wordt beschreven als niet te “zweverig”, kunnen sommige lezers het nog steeds moeilijk vinden om zich te identificeren met de spirituele aspecten van het boek of ze als geloofwaardig te beschouwen.

Wij zijn van mening dat ‘De Wijsheid van de Heks’ een meesterwerk is, met zijn flair voor geschiedenis en spiritualiteit gecombineerd tot een praktisch en inspirerend boek. Dit boek is een geweldige leeservaring, zowel voor de doorgewinterde beoefenaars van natuurreligie als voor beginners op dit pad. Susan Smit betrekt ons op haar persoonlijke reis, waardoor wij de vredelievende en natuurlijke manier van leven die hekserij inhoudt, diep kunnen begrijpen. Een absolute aanrader voor iedereen die gepassioneerd is over persoonlijke groei, spiritualiteit en natuurreligies.

Bekijk prijs op Bol.com

2. The Secret

The Secret

Wij hebben ons ondergedompeld in de mysterieuze wereld van ‘The Secret’ in zijn nieuwste editie, ter ere van de film ‘The Secret: Dare to Dream’. Deze fascinerende gedachtegang, die eeuwenoude geheimen bevat die de grootste denkers uit onze geschiedenis bezighielden, komt tot leven met krachtige verhalen van moderne meesters die hun ervaringen delen over het toepassen van hun verborgen krachten in het overwinnen van moeilijkheden en het bereiken van ongekende rijkdom en succes. Dit is niet zomaar een boek; het is de sleutel tot een geheim dat direct invloed kan hebben op de manier waarop je je leven leidt en je diepste verlangens realiseert.

Voordelen

 • Inspirerend en potentieel levensveranderend: Recensenten noemen het boek ‘het beste dat ze ooit hebben gekocht’ en zeggen dat het hun leven heeft veranderd.
 • Toegankelijk en vlot te lezen: Veel lezers melden dat het boek makkelijk wegleest en toegankelijk is, zelfs voor lezers die nieuw zijn in het occultisme.
 • Praktisch toepasbaar: Volgens de recensies biedt het boek concrete, bruikbare tips en een theorie die het waard is om in de praktijk uit te proberen. De suggestie om dit ‘Geheim’ al op lagere scholen te onderwijzen spreekt voor de mate van toepasbaarheid.

Nadelen

 • Overlapping met bestaande literatuur: Eén recensent noemt dat de materie gelijkaardig is aan de boeken van Esther Hicks. Dit kan betekenen dat voor sommige lezers veel van de inhoud al bekend kan zijn, wat de meerwaarde beperkt.
 • Vereist een open mindset: Op basis van de recensies is het boek mogelijk het meest nuttig voor lezers die openstaan voor verandering en geloven in de kracht van positief denken. Degenen die sceptisch zijn over deze concepten, kunnen het boek mogelijk minder waardevol vinden.
 • Niet wetenschappelijk onderbouwd: Hoewel dit niet expliciet wordt vermeld in de reviews, is het belangrijk op te merken dat de ideeën gepresenteerd in ‘The Secret’ niet wetenschappelijk ondersteund zijn. Lezers die waarde hechten aan wetenschappelijk bewijs, kunnen zich daardoor minder aangesproken voelen.

Wij raden ‘The Secret’ voluit aan voor iedereen die open staat voor verandering, positiviteit en persoonlijke groei. Dit boek biedt niet alleen inspirerende inzichten en praktische handvatten, maar roept ook op tot actie om de kracht van positief denken volledig te benutten. Of je nu al bekend bent met de wet van de aantrekkingskracht of niet, dit boek kan zeker leiden tot levensveranderende ervaringen.

Bekijk prijs op Bol.com

3. De heks van Limbricht

De heks van Limbricht

In de majestueuze wereld van literatuur gewijd aan het occultisme, is ‘De Heks van Limbricht’ een viering van moed en eigenzinnigheid binnen de duistere bladzijden van de geschiedenis. Deze historische roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen, weeft het verhaal van Entgen Luijten, een vrouw die onbeschrokken het brute gerechtssysteem van de 17de eeuw trotseerde. Wij zijn onder de indruk van haar vasthoudendheid tegen de krachten die haar wilden breken en de verrassend andere uitkomst van haar heksenproces in 1674, dat een indrukwekkend bewaard gebleven stuk geschiedenis is.

Voordelen

 • Het boek vertelt een op feiten gebaseerde historische verhaal wat het extra boeiend maakt.
 • Het boek is vlot leesbaar en niet vol met complex literair woordgebruik, waardoor het voor een brede doelgroep interessant kan zijn.
 • Lezers hebben het over de kracht en moed van het hoofdpersonage en waarderen dat ze sterker, intelligenter en moediger is dan anderen in haar tijd.

Nadelen

 • Er wordt opgemerkt dat de kerk tot op heden nooit expliciet afstand heeft genomen van de heksenvervolgingen, wat voor sommige lezers een bron van discussie kan vormen.
 • De titel en kaft van het boek lijken sommige mensen niet direct aan te spreken, wellicht omdat zij anders verwacht hadden van een boek dat over hekserij gaat.
 • Enkele lezers verwachten horror-elementen in het verhaal vanwege het thema hekserij, en kunnen teleurgesteld zijn als dat niet het geval blijkt te zijn.

Op basis van de beoordelingen en onze eigen leeservaring, bevelen we ‘De Heks van Limbricht’ ten zeerste aan aan lezers die geïnteresseerd zijn in historische romans met sterke vrouwelijke protagonisten, de geschiedenis van het occultisme, en de strijd voor vrouwenrechten door de eeuwen heen. Het boek biedt een meeslepende reis naar het verleden en is bijzonder relevant, zelfs in onze hedendaagse context. Het weerspiegelt de aanhoudende en universele strijd van vrouwen tegen onderdrukking en onrecht.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Wiccapedia

Wiccapedia

Als fervente lezers en onderzoekers van de occulte wereld, zijn we verheugd om vandaag een boek te bespreken dat een nieuwe diepte toevoegt aan onze kennis van hekserij en wicca. “Wiccapedia”, geschreven door de geëerde heksen Shawn en Leanna, is een verfrissende moderne gids die het wicca-universum ontgrendelt en een pad naar geluk biedt voor alle aspirant-heksen. Met een unieke benadering die engelenenergie en eerbied voor de levende wereld combineert, biedt dit boek sprankelende inzichten in alles, van het maken van spreuken tot het interpreteren van dromen, en belooft het een boeiende lectuur voor iedereen die geïnteresseerd is in de millennia-oude traditie van wicca.

Voordelen

 • Het boek is laagdrempelig en toegankelijk geschreven, waardoor het zelfs voor beginners gemakkelijk te begrijpen is.
 • De Wiccapedia biedt een breed scala aan onderwerpen, met inbegrip van traditionele hekserijtechnieken, waarzeggerij, en chakra’s, en is daardoor veelzijdig en breed toepasbaar.
 • Het boek bevat veel praktische informatie zoals gemakkelijk te maken spreuken en rituelen die geen complexe ingrediënten vereisen, en begrijpbare uitleg en tips.

Nadelen

 • Hoewel de moderne, toegankelijke schrijfstijl voor veel lezers een pluspunt is, zou dit voor lezers die op zoek zijn naar een meer traditionele, diepgaande of academische benadering van Wicca een nadeel kunnen zijn.
 • Sommige recensenten geven aan dat ze andere boeken over hetzelfde onderwerp ‘beter’ en ‘interessanter’ vonden, wat suggereert dat de Wiccapedia mogelijk niet voldoet aan de verwachtingen van alle lezers.
 • Hoewel het boek als omvangrijk wordt beschreven, is het mogelijk dat niet alle onderwerpen even grondig worden behandeld als sommige lezers zouden willen.

Op basis van de uitgebreide feedback die we hebben ontvangen, kunnen wij volmondig concluderen dat “Wiccapedia” een uitzonderlijk verrijkende leeservaring biedt. Het boek is zeer toegankelijk en boeiend, wat het een ideaal startpunt maakt voor beginners, terwijl het ook nuttige bronnen biedt voor de meer ervaren lezers. Met zijn moderne benadering en diverse onderwerpen, van hekserij tot waarzeggerij en chakra’s, bevelen wij “Wiccapedia” sterk aan voor iedereen die een fascinatie heeft voor de wereld van het occulte. Dit is niet alleen een boek, maar een gids naar een dieper begrip en een verrijkt leven.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Heks

Heks

Wij duiken met enthousiasme in de wereld van Susan Smit’s ‘Heks’, een fascinerende bestseller die volledig gericht is op de oude Europese natuurreligie en de reis van de auteur van sceptisch journalist tot toegewijde heks. Smits persoonlijke ervaringen, gecombineerd met haar scherpzinnige kijk op spiritualiteit en het occulte, bieden onze lezers een uniek inzicht in de magische principes van het hekserij en hoe deze verbonden kunnen zijn met populaire concepten zoals ‘The Secret’. Deze storytelling benadering en het evenwicht tussen kritisch onderzoek en zelfontdekking maken ‘Heks’ tot een opmerkelijk boek die we graag onder de loep nemen in deze review.

Voordelen

 • De levendige schrijfstijl van Susan Smit maakt het gemakkelijk om je in te leven in haar persoonlijke zoektocht naar hekserij.
 • Het boek bevat veel informatie over moderne hekserij, wat het interessant en educatief maakt voor mensen die nieuwsgierig zijn naar dit onderwerp.
 • Veel lezers vinden het boek oprecht en authentiek, omdat de auteur haar eigen ervaringen en inzichten deelt, zonder dat het ‘gekunsteld’ overkomt.

Nadelen

 • Sommige lezers kunnen de herhaaldelijke nadruk op het ‘hippe’ en ‘moderne’ aspect van de heksen die Smit ontmoet als overbodig ervaren.
 • Het boek kan mogelijk niet in de smaak vallen bij mensen die geen interesse hebben in spiritualiteit of hekserij, omdat dit het hoofdthema van het boek is.
 • Hoewel het boek toegankelijk is voor een breed publiek, zijn sommige delen wellicht moeilijk te begrijpen voor lezers die niet vertrouwd zijn met specifieke termen en concepten die verband houden met hekserij.

Na zorgvuldig onderzoek concluderen wij dat ‘Heks’ van Susan Smit een aanrader is voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit, hekserij, of iemand die op zoek is naar een persoonlijk groeiende en fascinerende reis. Smit’s levendige vertelstijl en authentieke wijsheid zal zowel beginners als doorgewinterde spiritualisten aanspreken, terwijl ook de skeptische lezers zullen worden uitgedaagd en misschien wel verrast. Dit boek is een waardevolle toevoeging aan elke boekenplank, en bewijst wederom waarom Susan Smit een toonaangevende auteur is op het gebied van spiritualiteit en het occulte.

Bekijk prijs op Bol.com

6. De Celestijnse belofte

De Celestijnse belofte

Als spirituele boekrecensenten, streven wij ernaar om de diepere inzichten achter de teksten te ontrafelen. In dit geval richten we ons op “De Celestijnse belofte”, een boek dat wereldwijd een onmetelijke impact heeft gehad op miljoenen lezers en de spirituele wereld fundamenteel heeft veranderd. Deze meeslepende roman neemt ons mee op een avontuurlijke zoektocht door de Peruaanse regenwouden, waarbij de protagonist een eeuwenoud manuscript najaagt dat zowel de toekomst van de mensheid als intense persoonlijke wijsheid belooft. Het is een reis die, ondanks grote weerstanden, belooft de lezers eveneens de geheimen van dit machtige manuscript te onthullen.

Voordelen

 • Inspirerend: Dit boek biedt verschillende inzichten in de spirituele wereld en kan een bron van inspiratie zijn voor de lezer.
 • Meeslepend: Het boek is geschreven in de vorm van een avontuurlijke roman, waardoor het makkelijk en aangenaam is om te lezen en de lezer wordt meegesleept in het verhaal.
 • Toegankelijk: Hoewel het boek complexe filosofische en spirituele ideeën presenteert, is het op een toegankelijke en begrijpelijke manier geschreven. Dit maakt het geschikt voor lezers met verschillende niveau’s van kennis en begrip van deze concepten.

Nadelen

 • Abstracte concepten: De abstracte spirituele en filosofische concepten die in het boek worden gepresenteerd, kunnen moeilijk te begrijpen zijn voor sommige lezers, vooral als ze niet bekend zijn met deze onderwerpen.
 • Niet geaard in de realiteit: Hoewel het boek veel inzichten kan bieden, wordt het geïnterpreteerd als fictie en kan het te vergezocht of onrealistisch overkomen voor sommige lezers.
 • Niet voor iedereen: Het boek kan voor sommige lezers te veel gericht zijn op spirituele concepten en fenomenen, waardoor het niet voor iedereen geschikt is. Het kan minder interessant of relevant zijn voor lezers die meer geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld realistische, contemporaine literatuur.

Na grondig onderzoek en na het doornemen van talrijke reacties, kunnen wij concluderen dat “De Celestijnse belofte” een schat aan levenslessen en spirituele inzichten biedt, verpakt in een avontuurlijk en meeslepend verhaal. Het boek is zeer toegankelijk en biedt diepgaand inzicht, mits men ervoor openstaat en zich wil verdiepen in de complexere aspecten van het leven. We raden dit boek van harte aan aan iedereen die geïnteresseerd is in de mystieke, esoterische en spirituele aspecten van het bestaan, of die simpelweg zoekt naar antwoorden op grote levensvragen.

Bekijk prijs op Bol.com

7. The Secret – The Magic

The Secret - The Magic

In onze zoektocht naar boeken die fascinatie, inspiratie en verlichting bieden met betrekking tot het occulte, zijn we gestuit op ‘The Magic’ van Rhonda Byrne. Als een vooraanstaand literair werk in de wereld van het spirituele en esoterische, belooft dit boek een diepgaande analyse van de universele Wet van Aantrekking en de kracht van manifestatie. We zijn verheugd om onze gedachten te delen over hoe Byrne de weg baant naar een beter begrip van het mysterie van ‘magie’, dicht bij de wilde verbeeldingskracht van kinderlijk ontzag voor het leven, allemaal door middel van praktische levenslessen en wetenschappelijke wetten.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische oefeningen die lezers kunnen helpen hun percepties te veranderen en dankbaarder te worden.
 • Velen vinden het zeer inspirerend en beweren dat het hun leven in positieve zin heeft veranderd.
 • Het boek benadrukt het belang van positief denken en de aantrekkingskracht van het universum, wat een frisse, nieuw perspectief kan bieden aan lezers.

Nadelen

 • Er is een kans dat sommige lezers het advies te simplistisch vinden of als “blabla” afschrijven.
 • Het in praktijk brengen van de oefeningen en adviezen kan voor sommigen tijdrovend of lastig zijn.
 • Hoewel het boek belooft de lezers te helpen bij het aantrekken van positiviteit, kan dit voor velen onrealistisch of zelfs misleidend overkomen afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden en beperkingen.

Na een uitgebreide beoordeling, staan we volkomen achter de overtuiging dat “The Magic” van Rhonda Byrne de potentie heeft het leven van de lezer drastisch te veranderen. Het boek is meer dan een bron van inspiratie – het biedt praktische oefeningen en technieken om een meer dankbaar en positief persoon te worden. Wij raden dit boek ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar zelfontwikkeling, zelfreflectie en een vernieuwd gevoel van verbondenheid met het universum. Het engagement voor een periode van 28 dagen kan inderdaad wonderen doen zoals beloofd, voor zowel sceptici als gelovigen van de Wet van Aantrekking.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na het verkennen van de intrigerende wereld van het occultisme via diverse boeken, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit onderwerp een schat aan mystieke wijsheid en onthutsende geheimen bevat. Elk van deze boeken heeft ons op zijn eigen unieke wijze een glimp gegeven in deze mysterieuze wereld. We moedigen iedereen, die geïnteresseerd is in het paranormale en het occulte, aan om deze boeken te lezen en zichzelf onder te dompelen in de fascinerende dieptes van het onbekende.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *