De Top 7 Beste Boeken Over Rijk Worden In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Rijk Worden In 2023 (in het Nederlands)

In onze zoektocht naar welvaart en financiële onafhankelijkheid, navigeren wij door een zee van literatuur die belooft ons succes en rijkdom te bezorgen. Graag nemen wij u mee in onze ontdekkingstocht naar de top boeken die de sleutel naar rijkdom bevatten. Leest u mee?

1. De regels van Floor – Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! – De regels van Floor

De regels van Floor - Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! - De regels van Floor

Welkom bij onze nieuwste boekrecensie, waarin we ditmaal een diepgaande blik werpen op de dynamische wereld van jeugdondernemerschap zoals geschetst in De regels van Floor. In dit boek richten de hoofdpersonages Floor en Margreet hun eigen sieradenbedrijf op, navigerend door zowel de uitdagingen als de triomfen van het jonge bedrijfsleven. Met dit boek krijgen jonge lezers van 8 tot 12 jaar een pakkend en realistisch beeld van wat het betekent om geld te verdienen, te investeren en de harde les te leren dat rijk worden zelden een eenvoudig proces is.

Voordelen

 • Het boek kan leerzaam zijn voor kinderen, aangezien het gaat over ondernemerschap en de financiële uitdagingen die hiermee gepaard gaan.
 • Het verhaal is op een leuke en humoristische manier geschreven, waardoor het boek niet alleen educatief is, maar ook leuk om te lezen voor de doelgroep (8 – 12 jaar).
 • Omdat het een los te lezen deel is van een serie, vereist het geen voorkennis van de eerdere boeken en kunnen nieuwe lezers gemakkelijk instappen.

Nadelen

 • Het boek kan een onrealistisch beeld geven van hoe gemakkelijk het is om een succesvol bedrijf op te starten, gezien de jonge leeftijd van de hoofdpersonen.
 • Er zitten mogelijk geen echte financiële tips of adviezen in het boek, gezien de humoristische toon en de jonge leeftijd van de hoofdpersonen, wat een gemiste kans kan zijn voor lezers die echt willen leren over geld verdienen.
 • Omdat het boek deel uitmaakt van een serie, kunnen sommige personages of verwijzingen verwarrend zijn voor degenen die de eerdere boeken niet hebben gelezen, ook al is het een op zichzelf staand boek.

Na het lezen van dit boek en vele beoordelingen, concluderen we dat De regels van Floor een uitstekende introductie is tot de basisconcepten van ondernemerschap voor kinderen. Het boek slaagt erin complexe financiële concepten begrijpelijk en interessant te maken voor jonge lezers. We raden dit boek aan voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar ondernemerschap, geld en investeringen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Rijk worden met vastgoed

Rijk worden met vastgoed

In onze zoektocht naar de meest informatieve en inspirerende boeken over rijk worden, hebben we ons immer verdiept in het boek ‘Rijk worden met vastgoed’ van Ivo Van Genechten. Wij, als financiële experts, willen graag zijn unieke en beproefde benadering van vastgoedinvesteringen onder de loep nemen. Hoe kan men, ongeacht de uitdagingen of het initiële kapitaal, het vastgoedlandschap betreden en optimaliseren? Laten we eens kijken of het antwoord inderdaad, zoals Van Genechten beweert: ‘vastgoed moet je becijferen, niet bekijken’ is. Zijn boek belooft een gids te zijn voor zowel beginnende als ervaren vastgoedinvesteerders, gedreven door zijn persoonlijke verhaal en de technische bijzonderheden van vastgoed investeringen.

Voordelen

 • Het boek is goed geschreven en actueel, specifiek gericht op de Belgische vastgoedmarkt.
 • Het bevat een schat aan praktische tips, toegankelijkheid voor beginners en eenvoudige uitleg van financiële en vastgoedbegrippen.
 • De inhoud van het boek wordt geïllustreerd met tal van relevante praktijkvoorbeelden en anekdotes, wat het leren vergemakkelijkt.

Nadelen

 • Het boek voldeed voor sommige lezers niet aan hun verwachtingen, er moet dus duidelijkheid zijn over wat het precies als belofte naar voren brengt.
 • Er zijn QR-codes in het boek die (nog) niet werken, wat de bruikbaarheid van het boek kan beperken.
 • Aangezien het boek specifiek gericht is op de Belgische vastgoedmarkt, is het mogelijk niet zo nuttig voor lezers die in andere gebieden willen investeren.

Na een grondige bestudering van het boek ‘Rijk worden met vastgoed’ van Ivo Van Genechten, kunnen we concluderen dat het boek een waardevolle bron van informatie is, met name voor diegene die hun eerste stappen zetten in de Belgische vastgoedmarkt. Het is begrijpelijk geschreven, zit vol nuttige tips en is zeer actueel. Het is wel jammer dat de QR codes nog niet werken, maar al met al raden wij dit boek ondanks enkele tekortkomingen, zeker aan voor beginnende vastgoedinvesteerders in België.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Hoe Rijk worden met Postzegels

Hoe Rijk worden met Postzegels

In deze review duiken we in de verrassend lucratieve wereld van filatelie, zoals beschreven in het boek “Hoe Rijk worden met Postzegels”. Dit boek openbaart het potentieel van postzegelverzameling als een winstgevende hobby, bespreekt de technieken en strategieën die nodig zijn om een succesvolle filatelist te worden en biedt zelfs een kijkje in de huidige marktwaarde van ‘s werelds duurste postzegels. Dus, of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, dit boek belooft een fascinerend avontuur te zijn in de wereld van het verdienen aan postzegels.

Voordelen

 • Het boek biedt een uniek perspectief op hoe je geld kunt verdienen met de hobby van filatelie.
 • Bevat nuttige informatie over de geschiedenis en de economie van de filatelie, met name in de jaren ’70.
 • Inclusief praktische tips en trucs om het meeste uit je filatelie inspanningen te halen, met nadruk op de huidige marktprijzen voor zeldzame postzegels.

Nadelen

 • Het boek kan als minder relevant worden beschouwd voor jongere lezers, omdat de filatelie tegenwoordig minder aantrekkelijk is.
 • Het boek focust vooral op de vraag hoe men in het verleden met filatelie geld kon verdienen, wat in de huidige tijd mogelijk niet meer zo toepasbaar is.
 • Er is een gebrek aan reviews, wat kan wijzen op gebrek aan publieke belangstelling of feedback over de bruikbaarheid en effectiviteit van het boek.

Na zorgvuldige evaluatie bevelen wij “Hoe Rijk worden met Postzegels” ten zeerste aan voor zowel beginnende als ervaren filatelisten die geïnteresseerd zijn in het oogsten van financieel gewin uit hun hobby. We vinden dat het nuttige inzichten en strategieën biedt die zelfs de meest doorgewinterde verzamelaar kan waarderen. Kortom, dit boek is een waardevolle bron voor iedereen die de kunst en wetenschap van de lucratieve postzegelverzamelwereld wil ontrafelen.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Echt rijk worden

Echt rijk worden

Wij hebben ons verdiept in het boek ‘Echt Rijk Worden’ van Erica Verdegaal, een uitgave van Prometheus. Dit exemplaar, kraakhelder in haar als nieuwe staat, belooft volgens haar ISBN 9789053335826 een concrete en nuchtere aanpak voor het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Wij zijn benieuwd naar de beloften van Verdegaal en of deze waargemaakt worden in haar uitgave. Laten we het samen ontdekken.

Voordelen

 • De eerste editie, wat voor boekenverzamelaars aantrekkelijk kan zijn.
 • Geschreven door Erica Verdegaal, een erkend economie journalist en columnist, wat gezag en expertise aan de inhoud verleent.
 • De conditie van het product is “Als nieuw”, wat betekent dat er geen zichtbare slijtage is en dat het boek in uitstekende staat verkeert.

Nadelen

 • Zonder specifieke recensies van gebruikers om toetsingsinformatie te leveren, kan de effectiviteit of kwaliteit van de inhoud van het boek niet worden bevestigd.
 • Hoewel de auteur erkend is, is het mogelijk dat haar vakgebied (economie) en schrijfstijl niet voor iedereen toegankelijk zijn.
 • Gezien het feit dat het boek een eerdere editie (1e druk) is, kan het verouderde of achterhaalde informatie bevatten, vooral in een snel veranderend veld zoals persoonlijke financiën en vermogensopbouw.

Na onze uitgebreide evaluatie zijn we het erover eens dat ‘Echt Rijk Worden’ een waardevol financieel inzicht en praktische tips biedt. Het boek voegt een nieuwe dimensie toe aan onze gedachten over rijkdom en rijk worden. We bevelen het daarom ten zeerste aan voor diegenen die klaar zijn om hun financiële welzijn te verhogen en een pad te volgen naar werkelijke financiële onafhankelijkheid.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Extreem rijk moet worden belast

Extreem rijk moet worden belast

In onze aankomende review richten we ons op een zeer actueel en confronterend boek: “Extreem rijk moet worden belast” door Jean-Paul Fonteijn. In zijn pakkende werk tackelt Fonteijn het groeiende probleem van economische ongelijkheid en legt hij helder uit hoe het huidige belastingstelsel deze ongelijkheid versterkt. Het boek nodigt ons uit om na te denken over een radicale oplossing: de invoering van een belasting voor de superrijken, ook wel ‘Super Rich Tax’ genoemd, een concept dat hij zeer gedetailleerd en doordacht presenteert.

Voordelen

 • Het boek brengt een actueel en belangrijk maatschappelijk thema aan de orde – de ongelijkheid in rijkdom en de noodzaak om extreme rijkdom te belasten.
 • De auteur legt het probleem in toegankelijke taal uit, waardoor het boek voor een breed publiek toegankelijk is.
 • Het boek heeft een duidelijke overtuiging en roept op tot actie, wat lezers kan inspireren en motiveren om verandering te ondersteunen.

Nadelen

 • Het boek mist diepgang en biedt weinig concrete gegevens, cijfers of beschouwingen over maatschappelijke of politieke mogelijkheden, waardoor het voor de lezer moeilijk kan zijn om de argumentatie volledig te begrijpen of te waarderen.
 • Er wordt meerdere malen gerefereerd naar de website superichtax.com zonder dat er aanvullende inzichten in het boek zelf worden geboden – dit kan door de lezer als promotioneel en minder authentiek worden ervaren.
 • Het boek maakt geen duidelijk onderscheid in de situatie tussen Nederland en het buitenland, waardoor het voor de lezer moeilijk is om de uitvoerbaarheid en relevantie van de voorgestelde ‘Super Rich Tax’ volledig te beoordelen.

Samengevat biedt “Extreem rijk moet worden belast” van Jean-Paul Fonteijn ondanks zijn actuele en belangrijke thema weinig nieuwe inzichten en ontbreekt een grondige onderbouwing. Als lezers verwachten we gedegen onderzoek, diepgaande analyses en een genuanceerde discussie, maar dit boek leverde op deze punten niet. We raden dit boek aan voor degenen die geïnteresseerd zijn in het concept van een ‘Super Rich Tax’, maar niet noodzakelijkerwijs op zoek zijn naar uitgebreide gegevens of een uitgebreid overzicht van de mogelijke maatschappelijke en politieke implicaties van zo’n belasting.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Stinkend rijk worden

Stinkend rijk worden

We hebben ons de afgelopen weken verdiept in een verscheidenheid aan literatuur die er allemaal op gericht is om ons te helpen onze financiële doelstellingen te bereiken. We hebben ons ondergedompeld in boeken variërend van traditionele investeringsstrategieën tot onconventionele benaderingen, zoals uitschelden voor geld of okselplukker worden. Met Jan Paul Schuttens boek “Stinkend rijk worden”, hebben we een dymanische reis van financiële verlichting doorgemaakt. Nu gaan we onze gedachten, inzichten en belangrijke leerpunten van deze bijzondere leeservaring met jullie delen.

Voordelen

 • Het boek biedt een unieke kijk op ‘rijk worden’ door middel van ongewone banen, wat het origineel en interessant maakt.
 • Het boek legt op een humoristische manier de focus op zeldzame en ongebruikelijke beroepen, wat een luchtige en vermakelijke leeservaring kan geven.
 • De auteur, Jan Paul Schutten, is kennelijk goed geïnformeerd over het onderwerp, wat het boek geloofwaardig maakt.

Nadelen

 • De focus op ongebruikelijke en zeldzame banen kan de voorgestelde methodes om rijk te worden onrealistisch en onhaalbaar maken voor de meeste lezers.
 • Het boek kan als een satire worden opgevat in plaats van een echte gids om rijk te worden, wat sommige lezers kan frustreren die op zoek zijn naar serieus financieel advies.
 • De humoristische toon van het boek kan door sommige lezers niet gewaardeerd worden, vooral als ze op zoek zijn naar een serieuze, praktische handleiding over rijk worden.

Na een grondige analyse van “Stinkend rijk worden” kunnen we verzekeren dat het een stimulerend boek is dat zowel praktische als ongebruikelijke technieken aanbiedt voor elke aspirant-rijke persoon. Wij raden dit boek aan voor degenen die hun financiële kennis willen vergroten, buiten de traditionele geldgroei paden willen treden en een bereidheid hebben om alternatieve rijkdom methodes te omarmen. Echter, voor degenen die serieus en secuur financieel advies zoeken, kan dit boek soms wat te ludiek zijn.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Rijk worden met vastgoeddeals (en niet levend opgegeten worden)

Rijk worden met vastgoeddeals (en niet levend opgegeten worden)

Wij hebben ons verdiept in “Rijk worden met vastgoeddeals”, een boek dat belooft een doordringend inzicht te geven in de vastgoedwereld en de onderhandelingstechnieken die daarin essentieel zijn. Geschreven door Frank Delporte, een voormalig advocaat en hedendaagse expert in vastgoed, schept dit boek een realistisch beeld van zowel de lucratieve kansen als de risico’s die op de loer liggen. Door ons mee te nemen van de basisbeginselen van onderhandelingen naar geavanceerde technieken, streeft dit boek ernaar lezers uit te rusten met de kennis die ze nodig hebben om welvarend te worden in deze complexe en soms roofzuchtige industrie.

Voordelen

 • Dit boek biedt een diepgaand inzicht in de vastgoedwereld en onderhandelen, gebaseerd op persoonlijke en professionele ervaringen van de auteur.
 • Het boek is opgedeeld in verschillende delen, afhankelijk van je ervaringsniveau. Zo is er een deel dat gericht is op basic onderhandelingstechnieken, maar ook geavanceerdere secties.
 • Naast het praktische aspect, wordt er ook gefocust op ethische aspecten. Er worden valkuilen belicht, zoals het risico van mislukken en het moeten omgaan met mogelijk onbetrouwbare personen.

Nadelen

 • Het boek kan potentieel als intimiderend gepercipieerd worden. Door de focus op de negatieve aspecten van de vastgoedmarkt, zou dit een afschrikkend effect kunnen hebben op beginners.
 • De theorieën en technieken zijn volgens de beschrijving gebaseerd op oudere methoden (jaren ’80 en ’90). Dit kan betekenen dat bepaalde informatie verouderd kan zijn en niet relevant voor de huidige markt.
 • Hoewel het boek divideert tussen beginners en gevorderde niveaus, biedt het mogelijk geen stapsgewijze handleiding voor absolute beginners die compleet nieuw zijn in de vastgoedhandel.

Na uitvoerige analyse bevelen wij “Rijk worden met vastgoeddeals” ten zeerste aan voor iedereen die serieus overweegt om de vastgoedmarkt te betreden. Dit boek biedt lezers waardevolle en begrijpelijke inzichten, evenals kritieke vaardigheden voor effectieve onderhandeling. We kunnen concluderen dat dit boek een onmisbare gids is voor toekomstige vastgoedmagnaten die welvarend willen worden.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een zorgvuldige bestudering van verschillende literaire werken, kunnen wij concluderen dat de sleutel tot rijkdom niet in één enkel boek te vinden is. Het is een samenspel van inzicht, kennis en strategieën, die we door verschillende bronnen kunnen opdoen. Wij raden dan ook aan om rouw te lezen en uit verschillende bronnen kennis te halen om uw eigen, unieke financiële pad te creëren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *