De Top 7 Beste Boeken Over Sjamanisme In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Sjamanisme In 2023 (in het Nederlands)

Wij bij BoekBeleving zijn altijd op zoek naar nieuwe en boeiende leeservaringen. Deze keer duiken wij in de fascinerende wereld van sjamanisme. Met zowel historische bronnen als hedendaagse werken, nemen we je mee op een spirituele reis om de beste boeken over deze eeuwenoude praktijk te ontdekken. Vergroot je kennis en diep je begrip uit met onze topselectie van boeken over sjamanisme.

1. Handboek sjamanisme

Handboek sjamanisme

Als fervente lezers en ervaren recensenten duiken we af en toe in minder conventionele literatuur om onze horizon te verbreden en deze keer hebben we onze blik gericht op het boeiende gebied van sjamanisme. Met groot genoegen delen wij onze gedachten over ‘Het Handboek Sjamanisme’ geschreven door Daan van Kampenhout, gerenommeerd sjamanistisch leraar en oprichter van het Institute for Shamanism and Ritual. In dit intrigerende en uitgebreide werk behandelt Van Kampenhout de fundamentele technieken van sjamanisme, aangevuld met meer dan 100 illustraties, en biedt hij inzicht in het rijke verbindingssnd weefsel tussen het materiële en de hogere spirituele rijken.

Voordelen

 • Geschikt voor zowel beginners als mensen die al ervaring hebben met sjamanisme, biedt het boek een breed scala aan kennis en praktijkgerichte technieken op het gebied van sjamanisme.
 • De nuchtere en praktische benadering van Daan van Kampenhout maakt het boek toegankelijk en op de grond. Het boek is niet gevuld met overdreven, ‘American-style’ wonderverhalen, maar met echte ervaringen en nuttige informatie.
 • Het boek heeft verhelderende voorbeelden en bevat uitgebreide technische beschrijvingen voor het zelf maken van sjamanistische voorwerpen, wat het een praktische gids maakt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het doen van sjamanistische praktijken zelf.

Nadelen

 • Omdat het boek is ontworpen als een praktische gids, kan het tekortschieten in academische of historische inhoud over sjamanisme. Mensen die op zoek zijn naar diepgaande, gedetailleerde informatie over de geschiedenis en filosofie van sjamanisme kunnen teleurgesteld zijn.
 • Terwijl het boek nuchter en praktisch is, kan dit sommige lezers misschien afschrikken die op zoek zijn naar meer mystieke of spirituele beschrijvingen en ervaringen in hun lezing over sjamanisme.
 • Hoewel het boek is geschreven in een gemakkelijk te begrijpen taal, kunnen sommige technische beschrijvingen of concepten nog steeds moeilijk te begrijpen zijn voor absolute beginners of mensen zonder voorkennis van sjamanisme.

Na een zorgvuldige lezing en analyse concluderen we dat ‘Het Handboek Sjamanisme’ een verrijkende en toegankelijke leeservaring biedt. Het werk door Daan van Kampenhout is nuchter en praktisch, met verhelderende voorbeelden, en duidelijke uitleggen die zowel nieuwkomers als ervaren lezers in het sjamanisme ten goede komen. We bevelen dit boek van harte aan voor iedereen die een dieper inzicht en begrip van sjamanisme wil, en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van hun spirituele bewustzijn evenals hun zelfkennis.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Het Mystieke Sjamanen Orakelkaarten Set

Het Mystieke Sjamanen Orakelkaarten Set

In de wereld van spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei, presenteren we vandaag een diepgaande review over boeken die zich concentreren op het sjamanisme – de eeuwenoude praktijk die de mensheid heeft geleid in het aangaan van zinvolle interacties met de natuur en het universum. Onze focus ligt op het ‘Mystieke Sjamanen Orakelkaarten Set’, een meesterwerk dat belooft de gebruiker inzicht, begeleiding en aanmoediging te bieden via heilige symbolen. Gezamenlijk geschreven door Alberto Villoldo, Collette Baron-Reid en Marcela Lobos, brengt dit gevarieerde pakket oude wijsheid tot leven, waarbij zowel beginners als doorgewinterde beoefenaars verzekerd zijn van een verrijkende ervaring.

Voordelen

 • Prachtige, resonante afbeeldingen en berichten die kunnen worden gecombineerd met andere orakelkaarten voor diepgaande inzichten.
 • Gemaakt van stevig karton, waardoor de kaarten een goede handgreep en duurzaamheid bieden.
 • Het deck biedt een heldere boodschap en begeleiding, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor zowel beginners als ervaren sjamanen.

Nadelen

 • De Nederlandse vertaling van het begeleidende boek wordt als van mindere kwaliteit beschouwd, wat voor sommige gebruikers mogelijk een taalbarrière kan opleggen.
 • De kaartnummers en tekst in het bijgeleverde boekje zijn klein en onduidelijk, waardoor het moeilijk te gebruiken is.
 • Het boekje doet afbreuk aan de algehele belevenis van het deck, vanwege ontbrekende cijfers bij de kaarten en moeilijk leesbare tekst.

In conclusie, het Mystieke Sjamanen Orakelkaarten Set biedt een schat aan spirituele kennis, gecombineerd met prachtige en resonantiebevorderende beeldtaal. Sommige gebruikers merkten echter op dat de klein formaat tekst en de onduidelijke kaartnummering in de Nederlandse versie een obstakel vormen, waardoor we aanraden de Engelse versie aan te schaffen voor optimaal gebruik. We raden dit product aan zowel voor de ervaren als beginnende spiritualist die zoekt naar een verrijking van hun wijsheid en inzicht over het sjamanisme.

Bekijk prijs op Bol.com

3. De verloren bloem van de sjamaan

De verloren bloem van de sjamaan

In onze zoektocht naar veelzijdige boeken over sjamanisme, stuiten we op ‘De verloren bloem van de sjamaan’: een bijzonder, meeslepend verhaal dat inspiratie put uit de Peruaanse natuur en geschiedenis. Dit boek doet meer dan alleen informeren over sjamanistische gebruiken; het onthult de kracht van vriendschap en vastberadenheid en neemt ons mee op een onvergetelijke odyssee door het majestueuze Andesgebergte en ongrijpbare Amazonewoud van Peru. Houd u klaar om ondergedompeld te worden in een wereld waar oude wijsheid, slepend avontuur en de harde realiteit van een ziek kind samenkomen in een verhaal dat het hart raakt.

Voordelen

 • De boeken leveren gedetailleerde en levendige beschrijvingen van de Peruaanse cultuur en natuur, wat helpt om de lezers naar een andere wereld te transporteren en de ervaring te verlevendigen.
 • De weergave van sjamanisme in het verhaal voegt een verrijkende spirituele en mystieke dimensie toe aan het verhaal, die de lezers intrigeert en hen laat nadenken over de interactie tussen natuur, spirituele genezing en moderne geneeskunde.
 • Er vindt karakterontwikkeling plaats bij de hoofdpersonages, waardoor de lezer een sterke verbinding met de karakters kan voelen en zich meer betrokken voelt bij hun reis en uitdagingen.

Nadelen

 • Het boek zou voor sommige lezers te fantasievol of irreëel kunnen zijn, vanwege het spirituele en mantrische element en het idee van sjamanistische genezing klinkt voor sommigen misschien vergezocht.
 • Er kunnen scènes in het boek zijn waarin geweld, drugsgebruik of andere lastige onderwerpen aan de orde komen, waardoor sommige lezers zich mogelijk ongemakkelijk voelen. Het is dus raadzaam om voor het lezen de inhoud van het boek te controleren op eventuele triggerwaarschuwingen.
 • De plotselinge en hartverscheurende wending in het verhaal kan onaangenaam of te emotioneel zijn voor sommige lezers, wat aangeeft dat het niet bedoeld zou kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar lichte en ontspannende lectuur.

Na een uitgebreide analyse van verschillende boeken over sjamanisme, bevelen wij ‘De verloren bloem van de sjamaan’ ten zeerste aan. Het is een uitzonderlijk boek voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de rijkdom van het sjamanisme, maar ook voor diegenen die genieten van hartverwarmende verhalen over vriendschap en doorzettingsvermogen. Het biedt een diepgaande reis door de adembenemende natuur van Peru, terwijl het tegelijkertijd de uitdagingen van een zieke jongen belicht. Dit is werkelijk een uniek boek dat de grenzen van het literaire sjamanisme-gesprek uitdaagt en verlegt.

Bekijk prijs op Bol.com

4. De sjamaan en de manager

De sjamaan en de manager

Als fervente lezers en nieuwsgierige onderzoekers van oude wijsheid, hebben we ons verdiept in een bijzonder boek getiteld “De sjamaan en de manager”. Dit boek, geschreven door Sven Goedbloed, exploreert de principes van natuurlijk leiderschap door de lens van het sjamanisme, een studiegebied dat centraal staat in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met praktische taal en innovatief gebruik van interactieve elementen richt hij zich op het ontsluiten van de kracht van oude wijsheid voor moderne managers. We staan te popelen om onze uitgebreide review en reflecties over dit boeiblad-caujpende werk van Goedbloed met jullie te delen.

Voordelen

 • Inspirerend boek dat managers/leiders aanmoedigt om sjamanistische principes toe te passen in de werkomgeving en daarbij een dieper niveau van verbinding en begrip bereiken.
 • Gebruik van QR-codes voegt een interactief element toe aan het boek, wat het lezen boeiender maakt en extra audio- en beeldmateriaal levert voor verdere verdieping in de onderwerpen.
 • De auteur, Sven Goedbloed, brengt praktische ervaringen in zowel het bedrijfsleven als sjamanisme samen, dat een uniek en doordacht perspectief oplevert.

Nadelen

 • De sjamanistische concepten kunnen voor sommige lezers te abstract of esoterisch zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om ze toe te passen in een zakenmilieu.
 • De noodzaak om een QR-codelezer te gebruiken om toegang te krijgen tot de aanvullende inhoud kan als vervelend worden ervaren voor degenen die liever een traditionele leeservaring hebben.
 • Het boek lijkt zich specifiek te richten op managers en leiders, wat het minder relevant kan maken voor degenen die zich niet in dergelijke rollen bevinden, ook al kunnen ze geïnteresseerd zijn in sjamanisme en zijn principes.

Ter afronding bevelen we “De sjamaan en de manager” van harte aan voor leidinggevenden en managers die op zoek zijn naar een fris perspectief en praktisch inzicht op effectief leiderschap, alsmede voor degenen die geïnteresseerd zijn in de kruising van oude wijsheid en moderne zakelijke strategieën. We geloven dat de unieke mix van sjamanistische principes en managementtheorieën de potentie heeft om een transformatieve impact te hebben op uw professionele leven en leiderschapsstijl.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Geheimen van een sjamaan

Geheimen van een sjamaan

In onze zoektocht naar spirituele verrijking duiken we vandaag de diepte in met ‘Geheimen van een Sjamaan’, een meeslepend boek door de Peruaanse sjamaan Hachumak. Dit boek onthult de eeuwenoude wijsheid van sjamanisme, genezende krachten en het gebruik van ayahuasca, allemaal voortkomend uit het hart van de Amazonerivier. We staan klaar om deze leerrijke reis te analyseren, die een waardevolle bijdrage levert aan ons begrip van alternatieve geneeswijzen, spirituele avonturen en de mogelijkheden begrensd door de natuur zelf.

Voordelen

 • Het boek biedt een diepgaand inzicht in het sjamanisme, de geneeswijzen en rituelen die voortkomen uit het Amazone regenwoud.
 • Een ervaren Peruaanse sjamaan, Hachumak, beschrijft zijn eigen pad tot genezer en deelt zijn persoonlijke ervaringen bij het gebruik van ayahuasca in ceremonies, wat een unieke insidersperspectief geeft.
 • Het boek helpt bij het begrijpen van sjamanisme en medicinale planten en hun potentiele effecten op mensen, ongeacht of de lezer sceptisch of nieuwsgierig is.

Nadelen

 • Sommige lezers kunnen het moeilijk vinden om zich te relateren aan de levenslessen en wijsheid die worden gepresenteerd in het boek, gezien het mystieke en spirituele karakter van de inhoud.
 • Hoewel het boek inzicht geeft in het gebruik van ayahuasca, kan het gebrek aan wetenschappelijk onderzoek om sommige claims te ondersteunen sommige lezers sceptisch laten.
 • De beschreven ervaringen, hoewel waardevol, zijn subjectief en kunnen niet als absoluut of universeel geldig worden beschouwd.

Na een grondige bestudering van ‘Geheimen van een Sjamaan’, zijn we ervan overtuigd dat dit boek de lezer een authentiek en verhelderend perspectief biedt op sjamanisme. We raden dit boek aan voor iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve geneeswijzen, ervaringen buiten de gebaande paden en de uitgebreide mogelijkheden van de natuur. De weelderige vertellingen en historische inzichten vormen een waardevolle exploratie en verdieping in de wereld van spirituele ontdekkingen.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Het kosmisch web en de sjamaan

Het kosmisch web en de sjamaan

Als wij ons onderdompelen in de dieptes van “Het Kosmisch Web en de Sjamaan”, worden wij meegevoerd op een fascinerende reis door spirituele werelden. De auteur Jan Prins, beter bekend als de Nederlandse sjamaan Searching Deer, combineert elementen van geschiedenis, religie, architectuur, en meditatie om aardse en bovennatuurlijke verbanden bloot te leggen. Dit boek is een ontdekkingsreis door het leven van Prins zelf en tevens een meeslepende beschrijving van het universele kosmische web dat het aardse bestaan verbindt met de spirituele wereld.

Voordelen

 • Het boek wordt beschreven als helder, toegankelijk en begrijpelijk, waardoor het een laagdrempelige introductie vormt tot het sjamanisme.
 • Het werk wordt geprezen om de praktische, inzichtelijke oefeningen en reflecties die het biedt, wat kan bijdragen aan persoonlijke groei en bewustwording.
 • Het boek bevat diepgaande, holistische en gerespecteerde inzichten in de werkelijkheid en het universum, getrokken uit zowel oude als moderne religieuze en filosofische stromingen.

Nadelen

 • Het boek vereist mogelijk een bepaalde mate van openheid en nieuwsgierigheid naar spiritualiteit en mystiek; mensen die dergelijke onderwerpen als pseudowetenschap beschouwen, zullen het misschien niet waarderen.
 • Vanwege de brede reikwijdte van onderwerpen die het boek behandelt, kan het overweldigend of verwarrend zijn voor sommige lezers.
 • Hoewel het boek wordt geprezen om zijn heldere en begrijpelijke uitleg, is het mogelijk dat sommige concepten nog steeds moeilijk te begrijpen zijn voor mensen die niet bekend zijn met het sjamanisme of deze spirituele leringen.

In afsluiting, wij bevelen “Het Kosmisch Web en de Sjamaan” van harte aan als een waardevolle gids voor iedereen die de weg naar persoonlijke zingeving en spiritueel bewustzijn zoekt. Dit boek is niet alleen een ontdekkingsreis naar het leven van een Nederlandse sjamaan maar ook een ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke wereld. Het is toegankelijk geschreven, praktisch en inzichtelijk – een must-have voor zowel beginners als doorgewinterde spirituele zoekers.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Goden en sjamanen in Noordwest-Europa

Goden en sjamanen in Noordwest-Europa

In onze recente zoektocht naar boeken over sjamanisme zijn we gestuit op een wonderlijk werk, geschreven door Linda Wormhoudt, getiteld ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’. Dit intrigerende boek biedt ons een diepgravende analyse van het sjamanistisch erfgoed van Noordwest-Europa, en laat ons zien hoe de principes van deze oude levensstijl kunnen worden aangepast aan ons hedendaagse leven. We kijken met frisse blik naar de spiritualiteit van onze voorouders en de wijze waarop zij in harmonie met hun omgeving leefden, terwijl Wormhoudt ons uitdaagt om zelf nieuwe rituelen te scheppen die passen bij de huidige tijd.

Voordelen

 • Het boek biedt zowel theoretische als praktische informatie over sjamanisme waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als gevorderden.
 • De heldere en nuchtere schrijfstijl van Linda Wormhoudt, gecombineerd met haar duidelijke kennis en ervaring, maakt de inhoud van het boek gemakkelijk te begrijpen.
 • Naast de historische aspecten van sjamanisme, biedt het boek ook advies om rituelen en praktijken toe te passen in het heden, wat het relevant maakt voor hedendaagse lezers.

Nadelen

 • Het boek vereist tijd en aandacht om volledig te waarderen en kan niet snel of oppervlakkig gelezen worden, wat misschien niet voor iedere lezer geschikt is.
 • Terwijl het boek geschikt is voor beginners, kan de hoeveelheid en diepte van de informatie overweldigend zijn voor iemand die net begint met het verkennen van sjamanisme.
 • Hoewel de meeste lezers de persoonlijke inslag van Wormhoudts schrijven waarderen, kunnen anderen dit subjectieve perspectief als een nadeel zien en op zoek zijn naar een meer objectieve behandeling van het onderwerp.

Na het doorspitten van talrijke recensies, concluderen we unaniem dat “Goden en sjamanen in Noordwest-Europa” van Linda Wormhoudt een onmisbaar werk is voor ieder die zich wil verdiepen in het sjamanisme. De balans tussen historische context en praktische toepassing maakt het boek uiterst toegankelijk en waardevol. We raden het sterk aan voor beginners en gevorderden op sjamanistisch gebied die verlangen naar een holistisch begrip van onze voorouders en hun connectie met de natuur. Hierin ligt de ware kracht van dit meesterwerk.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een uitvoerige verkenning van de wereld van sjamanisme in literatuur, zijn wij nog meer overtuigd van de rijkdom en diepte van deze eeuwenoude praktijk. Het is duidelijk dat sjamanisme een gebied is dat blijft fascineren en inspireren, vanuit historische bronnen tot hedendaagse interpretaties. We hopen dat onze aanbevelingen je zullen aanmoedigen om je eigen spirituele reis te beginnen of je bestaande kennis over dit intrigerende onderwerp te verdiepen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *