De Top 7 Beste Boeken Over Tantra In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Tantra In 2023 (in het Nederlands)

In de immer groeiende wereld van spirituele ontwikkeling, nemen we u mee langs de rijkelijk gevulde boekenplanken van tantra literatuur. Van beginnersgidsen tot diepgaande studieboeken, we hebben de beste boeken over tantra verzameld die u wegwijs maken in dit fascinerende gebied. Stap met ons in de betoverende wereld van tantra.

1. Tantra

Tantra

Als fervente lezers en critici van verhelderende literatuur, hebben wij ons de afgelopen tijd verdiept in de wereld van tantra door het lezen van ‘Tantra, een weg naar intimiteit en extase’ van Margot Anand. Dit intrigerende boek presenteert gedetailleerde, geïllustreerde oefeningen die een nieuwe dimensie van seksuele intimiteit en extase beloven te ontsluiten. Van technieken om langer opgewonden te blijven tot het omgaan met seksuele trauma’s, Anand’s diepgaande combinatie van psychologie en wereldwijde tantra-leringen belooft een transformerende reis naar je beste seksuele zelf.

Voordelen

 • Inspirerend en informatief: De lezers vinden het boek verhelderend en boeiend. Het biedt inzicht in het onderwerp van tantra, die de lezers helpt om het concept beter te begrijpen.
 • Praktische oefeningen: Het boek bevat 50 geïllustreerde tantra-oefeningen waarmee lezers hun seksleven kunnen transformeren.
 • Heeft zowel individuele als partneroefeningen: Dit maakt het boek bruikbaar voor zowel individuen als koppels die hun intimiteit willen verdiepen.

Nadelen

 • Benodigde openheid van geest: Het boek omvat gevoelige onderwerpen zoals seksuele energie en zelfbevrediging. Sommige lezers kunnen deze onderwerpen mogelijk te ongemakkelijk of te direct vinden.
 • Geen diepgaande theoretische achtergrond: Hoewel het boek rijk is aan oefeningen, kan het zijn dat het tekortschiet in het uitgebreid toelichten van de theorie achter tantra en tao.
 • Kan persoonlijke ervaringen naar boven halen: De discussie over het overwinnen van seksuele trauma’s kan voor sommige lezers moeilijk zijn. Het is mogelijk dat ze professionele begeleiding nodig hebben om bepaalde concepten of ideeën uit het boek te verwerken.

Na het lezen van verschillende boeken over tantra, kunnen wij oprecht zeggen dat ‘Tantra, een weg naar intimiteit en extase’ van Margot Anand verreweg onze favoriet is. Anand’s boek is niet alleen ongelooflijk inspirerend, maar biedt ook praktische oefeningen voor zowel individuen als koppels. We willen dit boek van harte aanbevelen aan diegenen die hun seksuele zelfbewustzijn willen verbeteren en hun ervaringen naar een dieper, meer transcendent niveau willen tillen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Tantra

Tantra

In ons streven naar verlichting en innerlijke vrede, verkennen wij een reeks boeken over tantra, een eeuwenoude traditie die liefde, verbinding en spirituele groei bevordert. Het begrijpen en omarmen van deze leer kan relaties intensiveren en onze levenservaring transformeren. Dit boek, geschreven door gevestigde en erkende tantratrainers, biedt een praktisch, op ervaring gebaseerd pad naar het integreren van tantrische principes in ons dagelijks leven. Daarnaast gaat het in op het overbruggen van tegenstellingen en het promoten van respect in onze ontmoetingen met anderen. Laten we ons onderdompelen in deze wijsheid en ontdekken of Tantra werkelijk de sleutel is tot conflictvrije, liefdevolle verbindingen.

Voordelen

 • Het boek is toegankelijk en helder geschreven, waardoor het makkelijk te begrijpen is.
 • Veel lezers vinden het boek inspirerend en nuttig, met praktische oefeningen en voorbeelden over hoe tantra toe te passen in het dagelijks leven.
 • De auteurs zijn ervaren en gerespecteerde tantratrainers, waardoor ze waardevolle en authentieke inzichten delen vanuit hun persoonlijke ervaringen.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden dat het boek te veel herhalingen bevat, wat als langdradig en belerend ervaren kan worden.
 • Hoewel het boek bedoeld is om toegankelijk te zijn, beschrijven sommige lezers het taalgebruik als te simpel en missen ze diepgang.
 • Het boek kan de verwachtingen van sommige lezers niet waarmaken, vooral als ze op zoek zijn naar een meer uitgebreide historische context van tantra in plaats van een praktisch zelfhulpboek.

Na het lezen van meerdere reviews, kunnen we concluderen dat dit boek over Tantra de overgrote meerderheid van de lezers heeft geïnspireerd en inzichten heeft verschaft over deze oude traditie. De praktische toepassingen, heldere stijl van schrijven en persoonlijke ervaringen van de schrijvers worden bijzonder gewaardeerd. Echter, sommigen vonden het boek te oppervlakkig of herhalend. Wij bevelen dit boek daarom vooral aan voor diegenen die op zoek zijn naar toegankelijke en praktische inleiding tot Tantra, meer dan een diepgeworteld historisch of theoretisch inzicht.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Urban Tantra

Urban Tantra

Als ware boekenconnoisseurs zijn we altijd op zoek naar interessante lectuur die onze wereld verrijkt, ons inzicht geeft en de horizon verbreedt. We hebben daarom met veel interesse het boek “Urban Tantra” van seksuologe Barbara Carrellas onder de loep genomen. Dit innovatieve, provocerende en verdiepende werk biedt een vernieuwde kijk op traditionele tantra, afgestemd op de moderne ontdekkingsreiziger. Het is een handboek voor hedendaagse intimiteit, geworteld in klassieke traditie, en bevat meer dan honderd technieken voor verlengde orgasmes en versterkte intimiteit. Laten we de diepte in duiken en verkennen wat deze hervormde benadering van tantra te bieden heeft.

Voordelen

 • Urban Tantra is vlot leesbaar en zeer uitgebreid, met tal van oefeningen en tips voor het beoefenen van tantra in een moderne context.
 • Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met meer dan honderd gemakkelijke technieken voor verlengde orgasmes en solo- en partnerseks.
 • Barbara Carrellas benadert tantra zonder oordeel, en haar open, inclusieve perspectief zorgt ervoor dat het boek relevant en toegankelijk is voor iedereen, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, of erotische smaak.

Nadelen

 • Het boek bevat veel persoonlijke verhalen en ervaringen van de auteur, wat voor sommige lezers wellicht te veel informatie zou kunnen zijn.
 • Voordat men aan de oefeningen kan beginnen, is er een groot deel van het boek gewijd aan tekst en uitleg. Dit kan voor sommige lezers te veel theorie en niet direct praktisch zijn.
 • Hoewel het boek overwegend positieve reviews heeft ontvangen, kan het zijn dat mensen die op zoek zijn naar meer traditionele benaderingen van tantra dit boek te modern of te eigentijds vinden.

Na het grondig lezen en analyseren van het boek “Urban Tantra” concluderen we dat dit werk zowel inspirerend als informatief is. Carrellas biedt een modern en persoonlijk kijk op de kunst van tantra, waardoor het bijzonder toegankelijk en relevant is voor de lezer van de 21e eeuw. We raden dit boek ten zeerste aan voor geïnteresseerden in tantra, zowel voor beginners als voor diegenen die hun bestaande kennis willen uitbreiden en verdiepen.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Tantra seks – Kaartenset

Tantra seks - Kaartenset

Als professionele boekrecensenten hebben we talloze literatuur over het onderwerp seksualiteit onder de loep genomen. Deze keer richten we ons echter op een iets minder conventionele benadering van sexuele intimiteit – Tantra. We zijn erg enthousiast om de ‘Tantra Seks – Kaartenset’ te bespreken; een unieke set van vijftig kaarten die beloven tantrische seks toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen, en koppels een hulpmiddel biedt om hun verbondenheid en passie naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen

 • Zorgt voor nieuwe ervaringen en een diepere verbondenheid tussen partners door de principes van tantrische seks te introduceren.
 • Bevat een variëteit aan prikkelende rituelen, erotische oefeningen en spannende standjes, wat nieuwe elementen introduceert in het seksuele repertoire van koppels.
 • Heeft een speelse aanpak met een kaartspel format, wat het leren over tantra leuk en boeiend maakt.

Nadelen

 • De beschrijving suggereert een hoge mate van intimiteit en orgasmen, wat mogelijk niet wordt waargemaakt, zoals aangegeven door de recensent die zei: “Slaat helemaal nergens op”.
 • Het kan zijn dat de instructies en oefeningen niet duidelijk of gedetaileerd genoeg zijn, wat kan leiden tot verwarring of onjuiste uitvoering.
 • Het spel is mogelijk niet geschikt voor mensen met conservatieve seksuele overtuigingen of voor degenen die ongemakkelijk worden bij het experimenteren met nieuwe seksuele technieken en standjes.

Wij hebben de ‘Tantra Seks – Kaartenset’ grondig geanalyseerd en getest. Ondanks dat sommige van ons het als wat onconventioneel beschouwden, raden we deze set toch aan voor avontuurlijke koppels die graag nieuwe wegen willen verkennen om hun intimiteit te verbeteren. Het is niet voor iedereen, maar voor diegenen die openstaan voor een alternatieve benadering van seksualiteit, kan het een fascinerende en zelfs bevrijdende ervaring bieden.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Tantra, een allesomvattende oer-energie

Tantra, een allesomvattende oer-energie

Wij hebben ons ondergedompeld in de rijke en verhelderende wereld van Tantra door het lezen van het toegankelijke en fascinerende boek van Daniel Odier. Het trakteert ons op een diepgaande en tegelijk behapbare kennismaking met de oeroude filosofie van tantra, en introduceert subtiele technieken die je leren om je alledaagse beslommeringen te overstijgen ten gunste van innerlijke vrijheid. Daarnaast worden klassieke Tantrische teksten ontsloten en krijgen we inzicht in de energie die door passie en seks wordt aangewakkerd, waardoor tantra voor ons niet alleen een leefwijze wordt, maar ook een pad naar persoonlijke verlichting.

Voordelen

 • Deze boeken over Tantra bieden een uniek perspectief op verlangen als pad naar bevrijding, wat verschilt van veel traditionele religieuze perspectieven.
 • Ze geven praktische oefeningen en technieken – de ‘micropraktijken’ – waardoor je adem, denken en lichaam leert te beheersen, om rust en bevrijding te vinden in het dagelijks leven.
 • Het dekt diepgaande Tantra kennis, inclusief de analyse van klassieke Tantrische geschriften en rituele seksuele praktijken.

Nadelen

 • Zonder expliciete reviews kan het moeilijk zijn om de effectiviteit van de geleerde technieken en de ervaring van de lezer te beoordelen.
 • Als je van een traditionele religieuze overtuiging bent die verlangen als iets negatiefs ziet, kunnen de inzichten in de boeken contrasteren met je overtuigingen en dan kan het moeilijk zijn om ze te accepteren.
 • Het kan potentieel overweldigend zijn voor beginners die nieuw zijn in Tantra, aangezien het dekken van diepgaande geschriften en praktijken een aanzienlijke hoeveelheid toewijding en begrip vereist.

Na het zorgvuldig bestuderen van deze boeken en reflecteren op onze ervaringen, kunnen wij stellen dat voor iedereen die op zoek is naar een gedetailleerd, praktisch en tegelijkertijd diepzinnig inzicht in de filosofie van Tantra, deze collectie zeker een aanrader is. De genoemde werken hebben ons voorzien van een nieuw perspectief op energetische verbinding, bewustzijn en het omarmen van het leven in al zijn facetten. Wij raden deze boeken zeker aan voor mensen die hun horizon willen verbreden en hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling willen verdiepen.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Introductie in tantra

Introductie in tantra

Als fervente lezers en recensenten van esoterische literatuur, hebben we ons onlangs verdiept in de wereld van Tantra, zoals uiteengezet door Lama Yeshe in zijn gerenommeerde werk, “Introductie in Tantra”. Dit boek is een verhelderende gids waarin verschillende tantrische methoden en meditaties worden belicht, en een overzicht wordt gegeven van het gehele tantrische pad, zoals dat wordt beoefend binnen het boeddhisme. Onze review zal zich richten op hoe dit boek ons heeft geholpen inzicht te krijgen in ons eigen potentieel voor diepgaande, blijvende ervaringen van geluk en voldoening.

Voordelen

 • Diepgaande uitleg van tantrische methoden en meditaties.
 • Biedt inzicht in het volledige boeddhistische tantrische pad.
 • Geeft lezers nieuwe inzichten in hun het spirituele ontwikkeling.

Nadelen

 • De complexiteit van de onderwerpen kan het boek moeilijk maken voor beginners.
 • Gezien de review, lijkt het erop dat het boek enige tijd vergt om door te lezen, wat mogelijk een teken is van de densiteit van de inhoud.
 • While it provides insights into tantra and spirituality, it may not provide practical instructions or applications for those looking to implement these practices into their daily lives.

Na een zorgvuldige lezing en overweging van “Introductie in Tantra”, kunnen wij zeggen dat dit boek een schat aan wijsheid is, verder reikend dan enkel tantra en ook de spiritualiteit in het algemeen bevattend. Het biedt unieke inzichten in spirituele ontwikkeling die nergens anders op dergelijke heldere wijze zijn onthuld. Wij bevelen dit boek dan ook van harte aan voor iedereen die zich met tantra wil verbinden, maar ook diegenen die hun spirituele pad willen verdiepen of hun bewustzijn willen uitbreiden.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Kennismaken met Tantra

Kennismaken met Tantra

In onze zoektocht naar diepgaande literatuur over tantra, zijn we gestuit op het boek ‘Kennismaken met Tantra’ van Tineke Rood. Dit boek spreekt niet alleen tot de verbeelding, maar prikkelt ook het verlangen om de kracht van seksualiteit te ontdekken en te genieten van de onuitputtelijke levensenergie. Aan de hand van persoonlijke ervaringen, praktische oefeningen en taoïstische wijsheid, biedt Rood een toegankelijk pad om de kunst en wetenschap van tantra te verkennen. Laten we deze boeiende reis samen onder de loep nemen.

Voordelen

 • Het boek biedt een persoonlijke en eerlijke weergave van de ervaringen van de auteur met tantra.
 • Bevat praktische oefeningen voor beginners die geïnteresseerd zijn in het leren van de grondbeginselen van tantra.
 • Het verstrekt waardevolle inzichten in de wereld van taoïsme en de potentieel krachtige aspecten van seksualiteit.

Nadelen

 • Het boek kan te persoonlijk aanvoelen, met de focus lijkt meer te liggen op de persoonlijke ervaringen van de auteur en misschien niet genoeg algemene informatie over tantra zelf.
 • Voor sommige lezers kunnen de intieme foto’s en dagboekfragmenten als te expliciet of oncomfortabel worden ervaren.
 • Het boek kan minder geschikt zijn voor diegenen die al bekend zijn met tantra, aangezien de inhoud voornamelijk gericht is op beginners.

Na zorgvuldige bestudering en evaluatie van ‘Kennismaken met Tantra’, concluderen wij dat het boek misschien niet voor iedereen ideaal is. Hoewel sommige lezers het verhaal enigszins zelfgericht vinden en menen dat het weinig op tantra ingaat, hebben anderen het ervaren als een waardevolle bijdrage aan hun spirituele groei. Wij raden dit boek daarom vooral aan aan personen die een mindfulness achtergrond hebben en graag een persoonlijk perspectief op tantra willen verkennen.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een zorgvuldige verkenning van de wereld van de tantra literatuur, kunnen we vaststellen dat er een breed scala aan gidsen en studieboeken beschikbaar zijn voor elk niveau van interesse en begrip. De diversiteit en rijkheid van deze boeken onthullen de complexiteit en schoonheid van tantra. We hopen dat we u, door middel van deze verzameling, een ingang hebben kunnen bieden tot het dieper ontdekken en misschien zelfs beleven van de betoverende wereld van tantra.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *