De top 10 Beste Boeken over tuinieren In 2023 (in het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over tuinieren In 2023 (in het Nederlands)

Het is ons genoegen om u te begeleiden op deze boeiende reis door de meest inspirerende tuinboeken die ooit zijn gepubliceerd. Elk boek dat we hebben geselecteerd, biedt unieke inzichten in de kunst en wetenschap van tuinieren. Of u nu een beginnend groentetuinder bent of een doorgewinterde hovenier, wij geloven dat er een boek is dat uw handen doet jeuken om in de aarde te wroeten. Laten we samen de wonderen van het tuinieren ontdekken.

1. Een jaar in de moestuin

Een jaar in de moestuin

In onze nieuwste review duiken we in de groene wereld van ‘Een jaar in de moestuin’, een essentieel boekwerk dat zowel de beginnende als de ervaren tuinier uitnodigt voor jarenlang moestuinplezier. Dit boek biedt een complete A-Z handleiding voor het telen van je eigen groenten, fruit en kruiden – ongeacht of je een uitgestrekte lap grond of een bescheiden balkon tot je beschikking hebt. Bereid je voor op gedetailleerde inzichten over grondvoorbereiding, ziektepreventie, optimale plantcombinaties en nog veel meer, allemaal verrijkt met uitgebreide voorbeelden en stap-voor-stap schema’s.

Voordelen

 • Praktisch en overzichtelijk: De stappen zijn gemakkelijk te volgen, wat het ideaal maakt voor beginners in tuinieren.
 • Social vormgeving: Het boek is visueel aantrekkelijk met illustraties, wat de leerervaring verbetert.
 • Brede reikwijdte: Het boek omvat een brede variëteit aan groenten, fruit en kruiden, en bevat advies over het kiezen van gewassen, het voorbereiden van de grond, en het voorkomen van plagen en ziektes.

Nadelen

 • Minder geschikt voor gevorderden: Het boek is misschien te basis voor meer ervaren tuinierders.
 • Gebrek aan stagnatiediepte: Hoewel het boek een breed scala aan onderwerpen behandelt, kan het zijn dat er niet genoeg diepgaande informatie is over specifieke onderwerpen, wat problematisch kan zijn voor lezers die zich willen specialiseren in bepaalde gebieden.
 • Beperkingen in tuinstijlen: Hoewel het boek claimt ideaal te zijn voor verschillende tuiniers – van degenen met een lapje grond tot degenen met een balkon, moet het nog steeds bewijzen dat het informatief en nuttig kan zijn voor tuinierders met zeer gespecialiseerde of unieke tuin situaties.

Na zorgvuldige beschouwing van verschillende reviews, concluderen wij dat ‘Een jaar in de moestuin’ een onmisbaar handboek is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Het boek wordt geprezen om zijn praktische aanpak, duidelijke instructies en prachtige vormgeving. Wij raden dit boek ten zeerste aan aan diegenen die hun kennis willen uitbreiden over het zaaien, kweken en onderhouden van een scala aan moestuingewassen.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Met de zon als kompas

Met de zon als kompas

Wij hebben het genoegen gehad om ons onder te dompelen in ‘Met de zon als kompas’, een fascinerend boek dat het verhaal vertelt van de avontuurlijke trek van ornithologe Caroline Van Hemert door het ongerepte Alaska. Dit intrigerende werk neemt ons mee op haar 6500 kilometer lange tocht, te skiën, kanoën en te voet, door de door de wildernis, waar ze buitengewone ervaringen en gevaarlijke situaties doorkruist. Het is niet alleen een knap geschreven verslag van een hachelijke reis, het raakt ook aan de kern van ons verbonden voelen met de natuur en de vreugde van het buiten zijn.

Voordelen

 • Het boek is zeer beeldend en veeldzijdig, waardoor lezers zich echt in Alaska kunnen wanen.
 • Naast het beschrijven van de reiservaringen zelf, geeft de auteur ook inzicht in haar interne strijd en overwegingen, wat diepte toevoegt aan het verhaal.
 • Het boek is informatief en leerzaam, zowel over de natuur en dieren van Alaska als over algemene biologie.

Nadelen

 • De titel kan enigszins misleidend zijn, aangezien de zon niet vaak voorkomt in de daadwerkelijke ervaringen die in het boek worden beschreven.
 • Hoewel het detail en de beschrijvingen vaak als positief worden beschouwd, kunnen sommige lezers deze langdradig of overweldigend vinden.
 • Er kan een te zwaar beroep worden gedaan op de liefde van de lezer voor de natuur, waardoor lezers die niet bijzonder geïnteresseerd zijn in natuurwetenschappelijke of outdoor onderwerpen het boek misschien minder aantrekkelijk vinden.

Wij raden ‘Met de zon als kompas’ ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een inspirerend avonturenverhaal dat tegelijkertijd aanvoelt als een ode aan de natuur. Je zult je makkelijk kunnen inleven in de oprechte, ruwe en ontroerende reiservaringen van de auteur. Of je nu een enthousiaste tuinier, natuurkenner, avonturier of fervente boekenlezer bent, dit boek zal je zowel prikkelen als verrijken.

Bekijk prijs op Bol.com

3. De urban moestuin

De urban moestuin

Als fervente tuinierliefhebbers hebben we een rijk aanbod van boeken over tuinieren doorgenomen. Een van de meest opvallende werken was ongetwijfeld ‘De urban moestuin’ van Huw Richards. Dit boek, dat een praktische gids biedt voor het telen van je eigen groenten op een klein oppervlak, is een geweldige bron voor zowel beginnende als ervaren stadslandbouwers. Met zijn deskundige advies en heldere illustraties, laat Richards ons inzien dat elke vierkante meter telt als het aankomt op zelfvoorziening. Laten we ons verdiepen in de kernaspecten van dit inspirerende boek.

Voordelen

 • De urban moestuin biedt heldere, begrijpelijke instructies voor hoe je je eigen groenten kunt kweken, zelfs met beperkte ruimte.
 • Dit boek biedt maandelijkse richtlijnen, waardoor je altijd weet wat je volgende stappen zijn in je moestuin.
 • Het boek is geschreven door een erkende expert met een grote online volging, wat vertrouwen opwekt in de adviezen die worden gegeven.

Nadelen

 • Het boek is mogelijk niet breed genoeg voor meer ervaren tuiniers, want het is geschreven met de beginner in gedachten.
 • Hoewel het boek beweert dat je slechts een klein oppervlak nodig hebt, kan het zijn dat mensen in zeer kleine stedelijke ruimtes nog steeds moeite hebben om de nodige ruimte te vinden.
 • Aangezien de auteur voornamelijk actief is op YouTube, kan de overdracht van informatie via een geschreven medium minder duidelijk zijn voor degenen die gewend zijn aan de visuele stijl van YouTube tutorials.

Samengevat kunnen we stellen dat ‘De urban moestuin’ een uitstekende keuze is voor diegenen die de tuinierkunsten onder de knie willen krijgen. Het is bijzonder nuttig voor zowel beginners als de meer ervaren stadstuiniers, dankzij de duidelijke, heldere uitleg. Hiermee is dit boek van Huw Richards zonder twijfel een waardevolle toevoeging aan de boekenkast van iedere tuinliefhebber.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Stek Je Plant

Stek Je Plant

In onze voortdurende zoektocht naar de beste bronnen voor plantenverzorging, zijn we verheugd om ‘Stek Je Plant’ door Mama Botanica onder de loep te nemen. Dit is een belangrijk boek dat aspirant en gevorderde tuiniers leert hoe ze van één enkel blaadje een volwaardige kamerplant kunnen kweken. Iris van Vliet leidt ons professioneel en toegankelijk door verschillende stekmethodes, specifiek toegepast op meer dan veertig Instagramwaardige planten, en biedt waardevolle adviezen voor het onderhoud van deze nieuwe aanwinsten. Doe met ons mee terwijl we ons onderdompelen in deze gids die bedoeld is om onze groene vingers aan te moedigen en onze binnenruimtes te vergroenen.

Voordelen

 • Het boek is duidelijk en informatief, geschikt voor zowel beginners als gevorderde plantenliefhebbers.
 • Er wordt veel inspiratie geboden door middel van mooie en inspirerende foto’s.
 • Het boek is ook functioneel en biedt oplossingen voor problemen met plantenverzorging en stekken.

Nadelen

 • Sommige lezers vinden de inhoud van het boek vrij summier en niet helder genoeg. Extra hulp van YouTube-video’s kan nodig zijn.
 • Alle stekinstructies zijn ook te vinden op Mama Botanica’s website, wat betekent dat het boek weinig nieuwe inhoud biedt.
 • Sommige lezers zouden graag hebben gezien dat de planten op de verzamel foto’s benoemd werden.

Concluderend, ‘Stek Je Plant’ door Mama Botanica is een waardevolle aanvulling op de boekenplank van zowel de beginnende als de ervaren tuinier. Het boek biedt verhelderende inzichten en inspirerende foto’s die aanzetten tot actie. Ondanks enige kritiek op de overlap met online middelen, waarderen we dit als een solide, tastbaar naslagwerk dat plantenliefhebbers begeleidt in het stekprocess. Daarom raden wij dit boek aan iedereen aan die meer wil leren over het vermenigvuldigen en onderhouden van hun kamerplanten.

Bekijk prijs op Bol.com

5. De moestuinkalender

De moestuinkalender

Bij ons staat de liefde voor tuinieren centraal en vandaag hebben we de eer om in te duiken in de wereld van ‘De moestuinkalender’. Dit prachtstuk biedt een uitgebreide maandelijkse roadmap voor de groene vingers onder ons, zodat jij nooit meer voor verrassingen komt te staan tijdens het bewerken van jouw geliefde moestuin. Of je nu een groot stuk grond tot je beschikking hebt of slechts een bescheiden balkon, met deze handige gids ben je in staat om effectief te plannen, waardoor de term ‘mislukte oogst’ een vage herinnering zal zijn. Laten we samen de rijkelijke inhoud van deze kalender verkennen.

Voordelen

 • De moestuinkalender inspireert en motiveert om aan de slag te gaan met tuinieren, met uitgebreide uitleg over zaaien, telen en oogsten.
 • De kalender is visueel aantrekkelijk en informatief, met een grafische weergave van de processen en planten.
 • Gedetailleerde seizoensgebonden instructies helpen je bij te houden wanneer je wat moet zaaien.

Nadelen

 • Sommige instructies kunnen tegenstrijdig zijn, wat voor verwarring kan zorgen over wanneer je precies moet zaaien.
 • Er is beperkte ruimte om eigen acties en aantekeningen op te schrijven, wat het moeilijk maakt om je eigen planning bij te houden.
 • De kalender verwijst naar pagina’s met lijstjes die niet in de kalender zelf zijn opgenomen, wat betekent dat je mogelijk aanvullende bronnen nodig hebt voor een volledig overzicht.

Na het grondig bekijken van “De Moestuinkalender”, concluderen wij dat ondanks enkele inconsistenties en ontbrekende informatie, het wel degelijk een toegankelijke en visueel aantrekkelijke gids is voor zowel beginnende als ervaren tuinliefhebbers. Het is een inspirerende combinatie van praktische tips, seizoensgebonden adviezen en stimulerend tuinplezier. We raden deze kalender aan voor iedereen die graag een kijkje wil nemen in de wereld van het moestuinieren, met in het bijzonder zij die een praktische en plezierige aanpak waarderen.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Een huis vol planten – Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle door Mama Botanica – Kamerplanten boek

Een huis vol planten - Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle door Mama Botanica - Kamerplanten boek

In onze zoektocht om de mysteries van het creëren van een perfecte ‘urban jungle’ te ontrafelen, hebben we ons verdiept in ‘Een huis vol planten – Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle’ van Mama Botanica, een van de meest prominente plantenbloggers in Nederland en Vlaanderen. Het boek biedt gedetailleerde en toegankelijke informatie over de impact van lichtinval op je planten en hoe je die kennis kunt gebruiken om je eigen thuisomgeving te optimaliseren. Het is een uitgebreide gids die is verrijkt met persoonlijke ervaringen, inclusief successen en mislukkingen, van de auteur zelf, waardoor het niet alleen informatief, maar ook relatable en inspirerend is.

Voordelen

 • Het boek is zeer educatief en toegankelijk geschreven. Het biedt veel informatie over de verzorging van planten, met name over het belang van lichtinval en de impact hiervan op verschillende soorten planten.
 • Naast theoretische kennis, biedt het boek ook praktische tips en illustratieve voorbeelden uit het eigen huis van de auteur. Dit stelt lezers in staat om de geleerde concepten direct in de praktijk te brengen.
 • Lezers waarderen de visuele aantrekkelijkheid van het boek, met aandacht voor kwaliteitsfoto’s en tekeningen. Het boek is niet alleen informatief, maar ook esthetisch aangenaam.

Nadelen

 • Hoewel het boek zeer informatief is, kan het niet alle soorten planten behandelen, wat betekent dat sommige lezers misschien niet alle benodigde informatie voor hun specifieke planten vinden.
 • Een klein deel van de lezers merkte op dat het formaat van dit boek verschilt van het eerdere boek van de auteur, wat esthetisch storend kan zijn voor degenen die beide boeken bezitten.
 • Hoewel het boek geschikt is voor zowel beginners als gevorderden, kunnen sommige beginners de hoeveelheid informatie overweldigend vinden en kunnen ervaren plantenliefhebbers het gevoel hebben dat sommige onderwerpen niet voldoende diepgaand worden besproken.

Na het grondig bestuderen van deze uitgebreide verzameling aan reviews, concluderen we dat “Een huis vol planten – Kennis en inspiratie voor je eigen urban jungle” van Mama Botanica een absolute must-have is voor zowel beginnende als gevorderde plantenliefhebbers. Het boek wordt geprezen om zijn diepgaande kennis, duidelijke en toegankelijke schrijfstijl en prachtige vormgeving. Het biedt waardevolle, praktische informatie over plantenverzorging en -plaatsing die bijdraagt aan het creëren van een succesvolle stedelijke jungle thuis. We raden dit boek zonder twijfel aan voor iedereen met een passie voor binnenplanten.

Bekijk prijs op Bol.com

7. De natuur als medicijn

De natuur als medicijn

Als fervente tuiniers en liefhebbers van de kruidenwereld, delen we in deze review onze ervaring met ‘De natuur als medicijn’, een boek door Creosa Govaers die op een unieke manier de krachtige wereld van geneeskrachtige kruiden opent. Dit boek, bedoeld voor zowel beginners als ervaren tuiniers, biedt ons een diepgaand begrip van medicinale planten, hun teelt, en ook hoe ze kunnen worden gebruikt om specifieke kwalen te behandelen. Blijf bij ons terwijl we dieper ingaan op dit inzichtelijke werk, dat ons helpt om de voordelen van de natuurlijke apotheek in onze eigen achtertuin volledig te benutten.

Voordelen

 • Het boek is toegankelijk geschreven, ideaal voor beginners om meer te leren over kruidengeneeskunde.
 • De auteur biedt praktische adviezen, van het kweken van kruiden tot het bereiden en toedienen ervan.
 • Het boek is zowel informatief als boeiend, met veel ‘weetje-datjes’ en tips, waardoor het boek niet enkel nuttig is, maar ook leuk om te lezen.

Nadelen

 • Het formaat van het boek is kleiner dan sommige lezers verwachtten, wat kan leiden tot teleurstelling.
 • Hoewel het boek zeer toegankelijk is voor beginners, kan het voor holistiche fytotherapeuten of natuurgeneeskundigen ontoereikend zijn doordat het een onderscheid mist tussen constitutionele of symptomatische behandelingen voor aandoeningen.
 • Het boek raakt de dieperliggende gezondheidsklachten niet, waardoor het mogelijk alleen effectief is voor oppervlakkige kwalen.

Na een grondige evaluatie van “De natuur als medicijn”, concluderen wij dat dit handboek een uitstekende introductie en gids is voor beginners en tuinliefhebbers die meer willen leren over het gebruik van medicinale planten. De toegankelijke en heldere taal, gecombineerd met nuttige tips en waarschuwingen, maakt het een belangrijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het benutten van de genezende kracht van de natuur. We raden dit boek aan voor diegenen die hun gezondheid op natuurlijke wijze willen ondersteunen en hun kennis over kruidengeneeskunde willen uitbreiden.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Planten combineren

Planten combineren

Wij hebben de eer gehad om ons te verdiepen in “Planten Combineren”; een verlichtend en verrijkend handboek ontworpen door de gerenommeerde tuinontwerpers Modeste Herwig en Jeanne van Rijs. Dit deskundig geschreven boek, gevuld met adembenemende beelden en waardevolle inzichten, is een ware bron van inspiratie en begeleiding, het biedt een uitgebreide kennis van tuinontwerp en -onderhoud opgebouwd door de jaren heen. Het boek beantwoordt essentiële vragen over het kiezen van de juiste planten voor verschillende plaatsen en seizoenen, het ontwerpen van borders en het creëren van prachtige kleurcombinaties om ervoor te zorgen dat je tuin het hele jaar door levendig blijft.

Voordelen

 • Praktische en diepgaande gids: Deze tuinierboek geeft uitgebreide informatie en praktische tips over hoe je de gewenste planten kunt selecteren op basis van kleur, zon/schaduw en grondsoort, hoe je een beplantingsplan kunt ontwerpen en hoe je de planten kunt verzorgen. Het is zeer effectief voor zowel beginners als gevorderden.
 • Volop inspiratie: De grote hoeveelheid aan prachtige foto’s in het boek en de ruime selectie van 500 planten om uit te kiezen, bieden heel wat inspiratie voor het ontwerpen van moeiteloze en esthetisch verbluffende borders gedurende het hele jaar.
 • Inspirerend en overzichtelijk: De logische indeling van planten op kleur en standplaats, de duidelijke instructies en het inspirerende voorbeeld aan combinaties maken het boek zeer toegankelijk en makkelijk te gebruiken.

Nadelen

 • Drukproblemen: De letters van de broodtekst zouden groter kunnen zijn voor leesgemak. De print kan ook wat flets aandoen voor sommige lezers.
 • Beperkte selectie: Óndanks de ruime selectie van 500 planten, zijn er meer planten op de markt te krijgen dan er in dit boek staan vermeld. Hierdoor kan het boek ietwat beperkend zijn voor ervaren tuiniers of diegenen die naar specifieke plantensoorten op zoek zijn.
 • Gebrek aan diepte over individuele planten: Hoewel het boek goed is in het bieden van beplantingstips en -strategieën, biedt het mogelijk niet de volledige diepte van informatie die men zou kunnen vinden in een specifieke plantengids. Dit maakt het minder geschikt voor mensen die een grondige kennis van individuele planten zoeken.

Wij zijn het eens met de consensus dat “Planten Combineren” zowel voor beginnende als ervaren tuiniers een verrijkend handboek is. Het biedt een solide basis om op terug te vallen bij tuinontwerp en -onderhoud, met een speciale aandacht voor beplantingscombinaties. Ondanks enkele kleine afdrukkerijen, raden we dit boek ten zeerste aan voor eenieder die zijn of haar tuin wil laten bloeien in elk seizoen. Laat dit boek je wapen zijn op je volgende reis naar het tuincentrum.

Bekijk prijs op Bol.com

9. Permacultuur in je moestuin

Permacultuur in je moestuin

In onze zoektocht naar de beste tuinierboeken, zijn we gestuit op ‘Permacultuur in je moestuin’, het eerste boek over permacultuur dat aansluit bij het Nederlandse klimaat. Dit praktische tuinierboek, geschikt voor zowel nieuwkomers met groene vingers als ervaren tuiniers, biedt een stapsgewijze handleiding om een veerkrachtige en duurzame moestuin te creëren. Het belicht in het bijzonder het belang van biodiversiteit, het lokken van nuttige insecten en het in balans brengen van de bodemgezondheid, wat laat zien dat tuinieren in lijn met de natuur zowel lonend als productief kan zijn.

Voordelen

 • Praktisch en toegankelijk: Het boek wordt geprezen om zijn duidelijke uitleg en praktische toepasbaarheid, waardoor zowel beginners als meer ervaren tuinders ermee aan de slag kunnen.
 • Vertaald en bewerkt voor het Nederlandse en Belgische klimaat: De Nederlandse versie van het boek is aangepast aan de specifieke omstandigheden en het klimaat van de Lage Landen, wat de relevantie en toepasbaarheid van de informatie verhoogt.
 • Duidelijk visueel materiaal: De recensenten waarderen de foto’s en afbeeldingen die in het boek zijn opgenomen. Ze helpen de tekst te verduidelijken en maken het boek levendiger en aantrekkelijker.

Nadelen

 • Niet diepgaand genoeg voor gevorderden: Sommige recensenten suggereren dat het boek niet genoeg diepgaande informatie bevat voor mensen die al bekend zijn met permacultuur en op zoek zijn naar geavanceerdere kennis en vaardigheden.
 • Focus kan breder zijn: Hoewel dit een voordeel kan zijn voor beginners, geeft één recensent aan dat het vergelijken van verschillende vormen van ecologisch tuinieren nuttig zou kunnen zijn om een keuze te maken welke het beste bij iemand past. Dit suggereert een mogelijk gebrek aan breedte in de inhoud.
 • Ontbreken van een holistische benadering: Hoewel recensenten de praktische aspecten van het boek waarderen, wordt de filosofie achter permacultuur niet grondig behandeld. Dit kan voor sommigen een tekortkoming zijn, aangezien de permacultuur benadering meer omvat dan alleen de praktische aspecten van het tuinieren.

Na een grondige analyse en evaluatie van de beschikbare recensies, kunnen we concluderen dat ‘Permacultuur in je moestuin’ een uitstekend boek is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Dit boek wordt hoog gewaardeerd om zijn praktische tips, heldere uitleg en bruikbaarheid in het Nederlandse en Belgische klimaat. Het is met name een aanrader voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de beginselen van permacultuur en de toepassing ervan in hun eigen moestuin. We bevelen dit boek dan ook met vertrouwen aan aan iedereen die zich ten doel stelt om op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier te tuinieren.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Botanisch Handboek Medicinale Planten

Botanisch Handboek Medicinale Planten

Als fervente tuiniers en liefhebbers van alles wat groeit en bloeit, hebben wij ons de afgelopen weken ondergedompeld in de wereld van de medicinale planten met het Botanisch Handboek Medicinale Planten. Dit boek, rijk geïllustreerd en boordevol actuele kennis over geneeskrachtige planten, recepten en gidsen, is samengesteld door experts van Royal Botanic Gardens, Kew. Het bleek een fascinerende gids voor zowel de casual tuinier als de professionele botanicus, met een schat aan informatie over het telen, oogsten en verwerken van 277 geneeskrachtige planten die ons omringen in de natuur en onze eigen tuinen.

Voordelen

 • Het boek is zeer informatief en bevordert de kennis over medicinale planten en hun toepassingen.
 • Bevat prachtige illustraties en foto’s die bijdragen aan een beter begrip van de planten en de bereidingswijze van de recepten.
 • Gebruikers waarderen de hoge kwaliteit van de inhoud en de fysieke kwaliteit van het boek.

Nadelen

 • Hoewel het boek is gericht op beginners, kan de hoeveelheid informatie overweldigend zijn voor de absolute beginner.
 • Het boek kan te academisch of theoretisch zijn voor sommige lezers die op zoek zijn naar eenvoudigere of meer praktijkgerichte gidsen.
 • Hoewel het werd niet vermeld in de reviews, is het mogelijk dat niet alle planten die in het boek worden beschreven, beschikbaar of legaal zijn in alle gebieden.

Wij, als fervente tuinliefhebbers, raden het Botanisch Handboek Medicinale Planten ten zeerste aan. De verbluffende illustraties, samen met de diepgaande informatie en bruikbare recepten, maken dit boek tot een onmisbare gids voor zowel de casual tuinier als de professionele botanicus. De hoge kwaliteit en de duidelijke, gedegen informatie vormen talloze redenen om dit boek toe te voegen aan uw collectie. Zowel voor jezelf als voor elke groenliefhebber in je leven, zou dit boek een ideaal geschenk zijn.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een boeiende tocht door de groene wereld van tuinierliteratuur, hopen we dat we u hebben geënthousiasmeerd en geïnspireerd om uw eigen groene vingers te laten wapperen. Er ligt een rijkdom aan kennis en inspiratie in de boeken die we hebben besproken, stuk voor stuk schatten vol kostbare inzichten. Verken deze prachtige wereld, graaf dieper, zaai, voed en zie uw tuin – en u zelf – groeien. Ervaar het plezier en de voldoening die tuinieren kan brengen met behulp van deze waardevolle bronnen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *