De Top 7 Beste Boeken Over Veganistisch Koken In 2023

De Top 7 Beste Boeken Over Veganistisch Koken In 2023

In onze zoektocht naar perfectie in de keuken, zijn we gestuit op een schat aan literatuur die de wereld van veganistisch koken verlicht. Van eenvoudige instapmodellen tot decadente culinaire meesterwerken, wij delen met jullie een selectie van de beste veganistische kookboeken. Deze boeken hebben niet alleen onze keuken opgewarmd, maar ook ons perspectief verbreed over wat mogelijk is met plantaardig eten.

1. Eenvoudig en lekker vegan koken

Eenvoudig en lekker vegan koken

Als recensenten van culinaire literatuur, duiken we vandaag in de gezonde en smaakvolle wereld van het veganisme, de plantaardige voedselrevolutie en de vele voordelen die het op onze gezondheid en onze planeet heeft. We behandelen een bijzonder interessant boek dat als gids dient voor zowel aspirant-veganisten die op zoek zijn naar een goede start, als doorgewinterde veganisten die op zoek zijn naar wat culinaire inspiratie. Dit boek biedt een breed scala aan heerlijke, gemakkelijk te bereiden veganistische maaltijden voor elk moment van de dag, zodat je kunt genieten van het beste wat plantaardige voeding te bieden heeft. Laten we eens kijken wat ons te wachten staat!

Voordelen

 • Het boek is niet alleen inspirerend voor huidige veganisten, maar kan ook helpen bij het maken van de overstap naar veganisme.
 • Het biedt een breed scala aan recepten, van ontbijt tot snacks, desserts, en zelfs gerechten voor feestjes. Dit maakt het kookboek veelzijdig en voor elk moment van de dag bruikbaar.
 • Het boek bevat prachtige foto’s en duidelijke omschrijvingen, wat het gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk maakt.

Nadelen

 • Het ontbreken van dierlijke producten kan sommige mensen afschrikken. Hoewel het boek bedoeld is om deze overgang te vergemakkelijken, kunnen sommigen de overstap nog steeds uitdagend vinden.
 • De presentatie van internationale recepten zoals türlü, maki of criollo kan intimiderend zijn voor iemand die vooral bekend is met lokale of westerse keuken.
 • Hoewel de beschrijving prachtige foto’s belooft, is er mogelijk niet voor elk recept een beeld. Dit kan het moeilijker maken om het eindresultaat te visualiseren, vooral voor beginnende koks.

In conclusie, dit inspirerende kookboek “Eenvoudig en lekker vegan koken” biedt een ware delicatessenroute voor iedereen die gepassioneerd is over gezond, duurzaam en heerlijk eten. De combinatie van prachtige foto’s en duidelijke instructies maakt dit boek geschikt voor zowel beginnende als ervaren veganisten. We raden dit boek ten zeerste aan voor degenen die hun culinaire horizon willen verbreden en nieuwe manieren willen ontdekken om te genieten van de rijkdom van plantaardige voeding.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Vegan koken voor het hele gezin

Vegan koken voor het hele gezin

Als fervente kookliefhebbers hebben we een breed scala aan kookboeken doorgenomen, maar “Vegan koken voor het hele gezin” sprong er echt uit. Dit unieke kookboek leidt ons op een opmerkelijke plantaardige culinaire reis, met meer dan 60 gevarieerde recepten voor elk moment van de dag, allen vrij van vlees, zuivel, en vaak ook gluten, olie of toegevoegde suikers. Eetgewoonten veranderen kan een uitdaging zijn, maar dit boek maakt de overstap naar een gezond, smaakvol en 100% plantaardig dieet niet alleen gemakkelijk maar ook opwindend.

Voordelen

 • Ruime keuze aan recepten: Het kookboek biedt meer dan 60 recepten, wat betekent dat er genoeg keuze is voor gevarieerde maaltijden.
 • Gezond en plantaardig : Alle recepten zijn 100% plantaardig zonder toegevoegde suikers, oliën of gluten, wat ideaal is voor veganisten of mensen met bepaalde dieetbeperkingen.
 • Gezinsvriendelijk : De recepten zijn ontworpen voor het hele gezin, wat betekent dat iedereen kan genieten van de maaltijden, ongeacht hun dieetvoorkeuren.

Nadelen

 • Ingediënten beschikbaarheid : Sommige van de ingrediënten, zoals cashewnotenkaas, zijn mogelijk niet gemakkelijk beschikbaar in reguliere supermarkten, wat inkopen kan bemoeilijken.
 • Tijdsinvestering : Het bereiden van veganistische maaltijden kan soms tijdrovend zijn, vooral als er ‘kaas’ van cashewnoten of kikkererwten nuggets gemaakt moeten worden.
 • Niet voor iedereen : Hoewel het boek beweert geschikt te zijn voor het hele gezin, houden sommige familieleden misschien gewoon niet van veganistisch eten, wat kan leiden tot weerstand bij het proberen van nieuwe recepten.

Na een grondige doorlichting van dit boek, concluderen wij dat “Vegan koken voor het hele gezin” een onmisbare aanvulling op je boekencollectie is, ongeacht of je nu een ervaren vegan chef, een aspirant veganist, of slechts nieuwsgierig bent naar plantaardig koken. Het is niet alleen ideaal voor mensen die naar een gezonder dieet willen overstappen, maar ook voor iedereen die gevarieerd en smaakvol wilt eten zonder compromis. Daarom raden wij dit kookboek aan voor een ieder die zijn of haar kookhorizon wenst te verbreden.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Veganistisch koken – 100 recepten

Veganistisch koken - 100 recepten

In onze zoektocht naar het perfecte veganistische kookboek, stuiten we op ‘Veganistisch Koken – 100 Recepten’; een compacte gids vol inspirerende afbeeldingen en makkelijk te volgen instructies. Dit boek lijkt een ideaal geschenk voor zowel beginnende veganisten als doorgewinterde plantaardige fijnproevers. Het belooft ons veganisme te ontdoen van complicaties en ons tegelijkertijd te verrassen met een divers scala aan smaakvolle recepten. Laten we dieper duiken om te zien of het deze beloften kan waarmaken.

Voordelen

 • Het boek bevat duidelijke en eenvoudige stapsgewijze instructies, waardoor het ideaal is voor beginnende kopers.
 • Grote variëteit aan recepten, van hoofdgerechten en soepen tot salades en desserts, wat voldoende variatie biedt voor verschillende smaakpaletten en maaltijdopties.
 • De prijs is inclusief verzending, wat het een voordelige keuze maakt, en het boek bevat ook prachtige foto’s van elk gerecht dat bijdraagt aan de algehele presentatie en aantrekkelijkheid van het boek.

Nadelen

 • Het kleine formaat en de harde kaft van het boek kunnen het moeilijk maken om het boek open te houden tijdens het koken, wat mogelijk wat ongemak kan veroorzaken.
 • Hoewel het boek een brede variëteit aan recepten biedt, kunnen sommige recepten te uniek of speciaal zijn voor sommige lezers, wat betekent dat niet alle recepten naar iedereen’s smaak kunnen zijn.
 • Het boek lijkt beschikbaar te zijn in meerdere versies met verschillende hardcovers, wat kan leiden tot verwarring of onbedoelde dubbele aankopen, zoals in de review vermeld door een klant.

Na grondige evaluatie hebben we besloten dat ‘Veganistisch Koken – 100 Recepten’ een compact, maar universeel inzetbaar kookboek is dat veganistisch koken toegankelijk maakt voor iedereen. Het is goed gepresenteerd met duidelijke recepten en inspirerende foto’s die ons meteen naar de keuken deden rennen. Ondanks dat de grootte soms een uitdaging is, maakt het handzame formaat het een perfect cadeau. We raden dit boek ten zeerste aan voor (beginnende) veganisten en iedereen die houdt van eenvoudige, smakelijke en diervrije gerechten.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Vegan – Snel & Simpel

Vegan - Snel & Simpel

Wij hebben ons ondergedompeld in de wereld van veganistisch koken dankzij de uitzonderlijke boekenreeks ‘Vegan – Snel & Simpel’. De serie biedt ons niet alleen toegankelijke en praktische recepten, maar verleidt ons ook met uitzonderlijk smakelijke gerechten voor elke dag. In deze review zullen we delen welke verrassingen ‘Vegan – Snel & Simpel’ ons heeft gebracht, zodat ook jij misschien geïnspireerd raakt om op ontdekkingstocht te gaan in de keuken zonder dierlijke producten.

Voordelen

 • Eenvoudige en superlekkere recepten, waardoor het toegankelijk is voor beginners en mensen met weinig tijd.
 • Gebruikt een minimalistische benadering van ingrediënten, wat niet alleen kosteneffectief is, maar ook minder overweldigend voor degenen die nieuw zijn in veganistisch koken.
 • Verrassende smaken: zelfs recepten die op het eerste gezicht eenvoudig lijken, zoals Quinoasalade met spruitjes, leveren uitstekende en frisse resultaten op.

Nadelen

 • Omdat de recepten erg basic zijn, kunnen ervaren koks of mensen die op zoek zijn naar meer avontuurlijke veganistische maaltijden dit boek misschien niet uitdagend genoeg vinden.
 • De variatie in de recepten kan enigszins beperkt zijn, gezien de nadruk op eenvoud en het gebruik van een beperkt aantal ingrediënten.
 • Ondanks de uitstekende smaak van de recepten, kunnen sommige mensen geïntimideerd zijn door onbekende ingrediënten zoals Quinoa of spruitjes, vooral als ze nieuw zijn in veganistisch koken.

In onze ervaring heeft “Vegan – Snel & Simpel” ons de eenvoud en schoonheid van veganistisch koken laten zien. Jessica Oldfield, de auteur, heeft meesterlijk bewezen dat met een handvol ingrediënten, je heerlijke en voedzame gerechten, zoals quinoasalade met spruitjes, kan creëren. Deze verrassend smakelijke en eenvoudige recepten raden wij van harte aan aan iedereen die nieuwsgierig is naar veganistisch eten of zoekt naar frisse, gezonde maaltijd ideeën voor hun dagelijks menu.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Everyday Vegan

Everyday Vegan

In de wereld van de moderne culinaire literatuur duiken we nu in de boeiende kleuren en intense smaken die te vinden zijn in ‘Everyday Vegan’; een meesterwerk van de gerenommeerde foodie en fotograaf, Ellen Charlotte Marie. Dit boek onderscheidt zich door haar exclusieve collectie van voedzame, veganistische recepten die niet alleen vrij zijn van geraffineerde suikers, maar ook lactose- en grotendeels glutenvrij zijn. Van de uitdagende ‘sugar free challenge’ tot het effectieve mealprepping, biedt ‘Everyday Vegan’ niet alleen gezonde recepten, maar ook essentiële tools om onze gewoonten rond eten te heroverwegen en onze keukens efficiënter te maken.

Voordelen

 • Het boek bevat veel lekkere en creatieve recepten met variërende ingrediënten.
 • Er wordt handige extra informatie gegeven, zoals over de productie van kombucha en een sugar free challenge, wat kan aansporen tot een bewustere, gezondere levensstijl.
 • Het boek is visueel aantrekkelijk en overzichtelijk met duidelijke iconen die aangeven welke recepten glutenvrij, natuurlijk zoet en kindvriendelijk zijn.

Nadelen

 • Er wordt in het boek gebruik gemaakt van niet volledig vegan ingrediënten (zoals honing), wat verwarrend kan zijn voor de lezer en tegen de verwachtingen indruist dat alle gerechten vegan zouden zijn.
 • Het boek mist een register met ingrediënten waardoor het lastiger is om op ingrediënt te zoeken naar een recept.
 • Er zijn in het boek enkele redactionele fouten geslopen, zoals vergeten woorden en letters, en inconsistentie in de benaming van ingrediënten.

We raden Everyday Vegan aan voor mensen die open staan voor veganistische recepten en bewust willen kiezen voor een plantaardige levensstijl. Hoewel de opname van niet-veganistische opties zoals honing sommige strikte veganisten kan ontmoedigen, is het boek toch een rijke bron van creatieve recepten en nuttige tips voor een breed publiek. We adviseren wel om de recepten en suggesties kritisch te beoordelen om te verzekeren dat ze volledig overeenkomen met je persoonlijke dieet- en lifestylekeuzes.

Bekijk prijs op Bol.com

6. TLV Vegan

TLV Vegan

In deze review duiken wij diep in de wereld van het veganistische koken zoals gepresenteerd in Jigal Krant’s baanbrekende kookboek, “TLV Vegan”. We onderzoeken zijn perspectief op de plantaardige keuken van Tel Aviv, één van de meest prominente veganistische food capitals wereldwijd. Met zijn humorvolle en kleurrijke stijl, serveert Krant een smorgasbord van 101 verrukkelijke veganistische recepten, aangevuld met fascinerende inzichten in de veganistische cultuur, terwijl hij elk ingrediënt trouw blijft aan zijn authentieke vorm.

Voordelen

 • De recepten zijn duidelijk omschreven en niet te complex qua ingrediënten, waardoor het kookboek toegankelijk is voor zowel beginnende als gevorderde koks.
 • Het boek is niet alleen een kookboek, maar bevat ook prachtige beelden en verhalen over Tel Aviv, waardoor het een unieke inzage geeft in de veganistische keuken en cultuur van deze stad.
 • De auteur, Jigal Krant, wordt geprezen om zijn humor, meesterlijke vertelstijl en innovatieve recepten, wat het boek een plezierige en inspirerende leeservaring maakt.

Nadelen

 • Het boek richt zich specifiek op de veganistische keuken van Tel Aviv, dus mensen die op zoek zijn naar een breder scala aan veganistische recepten uit verschillende culturen kunnen dit als een beperking zien.
 • Hoewel de recensies erg positief zijn, houden niet alle mensen van de directe en soms gewaagde schrijfstijl van de auteur.
 • Voor sommige mensen kan het boek te informatief zijn, vooral als ze vooral geïnteresseerd zijn in het vinden van nieuwe recepten om uit te proberen, zonder de extra informatie over de culturele en sociale aspecten van vegan eten in Tel Aviv.

Samenvattend konden wij niet anders dan onder de indruk zijn van Jigal Krant’s “TLV Vegan”. Het is meer dan een kookboek; het is een culinaire reis die de smaken, texturen en verhalen van de veganistische keuken van Tel Aviv tot leven brengt. Het boek is toegankelijk voor iedereen, van de enthousiaste hobbykok tot degenen die gewoon eens een nieuwe keuken willen verkennen. Of je nu veganist bent of gewoon op zoek naar smakelijke nieuwe opties, dit boek is een absolute aanrader.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Vegan Toko

Vegan Toko

Welkom bij onze nieuwste boekrecensie, waar we duiken in de kleurrijke en gevarieerde wereld van veganistisch koken, zoals geportretteerd in ‘Vegan Toko’ door de getalenteerde food- en portretfotograaf Milou van der Will. Met een focus op toegankelijke Indische recepten vol smaak en karakter, laat Milou zien hoe de culinaire mogelijkheden van plantaardig koken zowel verrukkelijk als ‘smokkelproof’ kunnen zijn. Of je nu een doorgewinterde veganist, een nieuwsgierige kok of gewoon een bewuste eter bent, dit boek belooft een authentieke en bevredigende reis naar de fantastische wereld van de plantaardige keuken.

Voordelen

 • Het boek bevat een breed scala aan eenvoudig te volgen, plantaardige recepten, die variëren van voorgerechten tot desserten, waardoor het perfect is voor zowel beginnende als ervaren koks.
 • ‘Vegan Toko’ wordt geprezen om zijn aantrekkelijke en inspirerende schrijfstijl, wat het lezen van het boek leuk en verhelderend maakt.
 • Het boek is nuttig voor iedereen – niet alleen voor veganisten, maar ook voor flexitariërs, bewuste eters en nieuwsgierige koks, wat helpt om een inclusieve kookcultuur te promoten.

Nadelen

 • Omdat het boek voornamelijk veganistische versies van oosterse gerechten presenteert, kunnen sommige traditionele liefhebbers van oosters eten het gebrek aan authentieke, vlees- en visgerechten misschien betreuren.
 • Voor sommige mensen kunnen de recepten ingrediënten bevatten die moeilijk verkrijgbaar of relatief duur kunnen zijn, met name in niet-stedelijke gebieden of voor diegenen met beperkte toegang tot gespecialiseerde voedingswinkels of online bronnen.
 • Hoewel de schrijver een succesvolle food- en portretfotograaf is, is het niet duidelijk of het boek visueel rijke en hoge kwaliteit foto’s van recepten bevat. Sommige lezers kunnen dit aspect als een gemis ervaren als de visuele presentatie van gerechten niet aan de verwachtingen voldoet.

Na een grondige evaluatie van ‘Vegan Toko’ bevelen wij dit kookboek ten zeerste aan voor zowel nieuwsgierige beginners als ervaren koks in de plantaardige keuken. Milou van der Will levert een meeslepende ervaring met toegankelijke Indische recepten, die zowel deskundige veganisten als bewuste eters zeker zullen waarderen. ‘Vegan Toko’ is een smakelijke en kleurrijke gids naar de rijke veelzijdigheid van veganistisch koken.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een uitgebreide verkenning van de wereld van veganistisch koken, hebben we nieuwe culinaire hoogtepunten ontdekt en onze culinaire horizon verbreed. Plantaardig eten gaat verder dan alleen groente en biedt een boeiende reeks smaken en texturen. We hopen dat onze selectie van de beste veganistische kookboeken iedereen inspireert om te experimenteren en iets nieuws te ontdekken in de plantaardige keuken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *