De top 10 Beste Boeken over voeding In 2023 (in het Nederlands)

De top 10 Beste Boeken over voeding In 2023 (in het Nederlands)

In ons streven naar gezondheid en welzijn, blijven wij constant op zoek naar nieuwe inzichten en adviezen. Een van de rijke bronnen voor deze wijsheid zijn boeken over voeding. In dit artikel beoordelen en delen wij onze top selectie van de beste boeken over voeding die helpen om uw dieet effectief te monitoren en te transformeren.

1. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

In onze nieuwste review duiken we in het populaire boek ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ van Natalia en Walter, dat reeds meer dan 150.000 exemplaren heeft verkocht. Dit boek biedt niet alleen een scala aan smaakvolle recepten en handige weekmenu’s, maar ook waardevolle informatie over afvallen, alle gebaseerd op het succesvolle Project Gezond dat oorspronkelijk startte als een online afslankprogramma. Tezamen bieden zij een langdurige oplossing voor gewichtsverlies waarbij genieten van lekker eten centraal staat.

Voordelen

 • Het boek bevat praktische, gezonde en makkelijk te bereiden recepten.
 • Biedt verschillende weekmenu’s met variërende calorieën, wat aanpasbaar is aan persoonlijke dieetbehoeften.
 • Het principe van het boek ondersteunt een evenwichtig dieet, met 80% gezond en 20% minder gezond maar lekker eten, dat gemakkelijk vol te houden is.

Nadelen

 • Hoewel de ingrediënten voor recepten bereikbaar zijn, kunnen de kosten van verse, gezonde ingrediënten voor sommige mensen hoog zijn.
 • Niet alle recepten zijn wellicht naar ieders smaak of dieetbeperkingen.
 • Het boek lijkt meer gericht op afvallen dan op algemene voedingseducatie, waardoor het mogelijk niet optimaal is voor mensen die gewoon gezonder willen eten zonder gewichtsverlies als doel.

Na een grondige evaluatie van ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’, concluderen wij dat dit boek een waardevolle gids is voor zowel beginnende als ervaren gezondheidsbewuste lezers. De eenvoudige, smaakvolle recepten en realistische weekmenu’s maken het mogelijk om een gezonde levensstijl vol te houden zonder in te boeten op genot. Wij raden dit boek ten zeerste aan voor iedereen die verantwoord wil afvallen en tegelijkertijd wil genieten van heerlijk eten.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Intermittent fasting – doe je zo

Intermittent fasting - doe je zo

In onze zoektocht naar de meest effectieve en praktisch toepasbare voedingsboeken, hebben we ons recentelijk verdiept in “Intermittent Fasting – doe je zo” van Hannah Vreugdenhil. In haar boek biedt Vreugdenhil concrete handleidingen voor vasten, gecombineerd met smaakvolle en gezonde recepten. Met dit boek belooft zij een oplossing voor gezond gewichtsverlies en een fitte levensstijl zonder de vreugde van lekker eten op te offeren. Laten we eens kijken of deze belofte wordt waargemaakt.

Voordelen

 • Het boek biedt praktische inzichten en een actionable plan voor Intermittent fasting, wat nuttig kan zijn voor beginners.
 • De eenvoudig te bereiden en smakelijke recepten zijn een waardevolle toevoeging.
 • Nuttigheid van de bijbehorende Instagram workshop geeft een boost aan de lezer en veroorzaakt een extra dimensie van motivatie.

Nadelen

 • Enkele van de recepten in het boek zijn herhalingen van eerdere boeken van Hannah Vreugdenhil.
 • Het boek biedt mogelijk niet veel nieuwe inzichten voor personen die al bekend zijn met intermittent fasting of eerdere boeken van de auteur hebben gelezen.
 • Het boek lijkt niet voldoende diepgaande informatie te bieden voor degenen die serieus en intensief met deze levensstijl aan de slag willen.

Na uitvoerig door ons te hebben doorgenomen en recensies van lezers naast elkaar te hebben gelegd, vinden wij “Intermittent Fasting – doe je zo” overwegend nuttig voor beginners in intermittent fasting. Hoewel het boek wellicht niet genoeg diepgang biedt aan degenen die al bekend zijn met deze voedingsmethode, prijzen velen de toegankelijkheid en de praktische aanpak van Vreugdenhil. Wij raden dit boek met name aan voor mensen die graag een start willen maken met intermittent fasting en daarbij behoefte hebben aan motiverende begeleiding, eenvoudige en lekker recepten.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

Welkom bij onze recensie van ‘Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2’, een vervolg op het immens populaire eerste boek dat Nederland massaal heeft geholpen bij het behalen van hun gezondheidsdoelen. Dit nieuwe deel van Natalia en Walter, vol met niet eerder gepubliceerde recepten en acht complete weekmenu’s, belooft opnieuw een sensationele reis naar een gezond en plezierig eetplan. Binnen de komende paragrafen zullen we onze diepgaande analyse en oordeel geven over deze nieuwe bijdrage aan de gezondheidsliteratuur.

Voordelen

 • De boeken bieden grammage en menu-instructies, waardoor het gemakkelijker wordt om de gerechten te bereiden en het ideale gewicht te bereiken.
 • De recepten zijn gemakkelijk te begrijpen en te bereiden, wat het dagelijkse koken eenvoudiger maakt.
 • Door de aantrekkelijke variatie in de recepten en de natuurlijke ingrediënten blijft de voeding interessant, gezond en lekker.

Nadelen

 • Zelfs met de gevarieerde maaltijdplannen kan het repetitieve karakter van een vast menu zorgen voor verveling en een gebrek aan onderscheid tussen de dagen.
 • Hoewel de recensenten positieve resultaten hebben behaald, kunnen de resultaten variëren afhankelijk van de persoonlijke stofwisseling, lichaamstypen, inzet en andere factoren.
 • De effectiviteit van het programma kan verminderen als afgeweken wordt van de voorgestelde menu’s en recepten, zoals sommige recensenten aangaven dat ze hadden gedaan.

Ter afsluiting concluderen wij dat ‘Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2’ een voedzaam en toegankelijk boek is voor iedereen die verantwoord wil afvallen zonder honger en daarbij genieten van gezonde, smakelijke maaltijden. De weekmenu’s en recepten zijn veelzijdig en haalbaar, gebaseerd op lokale en niet exotische ingrediënten. Dit boek is zeer aanbevolen voor hen die op zoek zijn naar culinaire inspiratie op weg naar hun gezondheidsdoelen.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Altijd lekker

Altijd lekker

In onze review duiken we in “Altijd lekker”, een verzameling van de 100 populairste recepten van Project Gezond. Dit intrigerende kookboek staat vol met toegankelijke recepten, variërend van heerlijke wereldgerechten tot smakelijke ontbijtopties en verleidelijke desserts. Elk recept is ontworpen met gemak in gedachten, met duidelijke instructies en ingrediënten die in elke supermarkt beschikbaar zijn. Of je nu zin hebt in een snelle maaltijd of een uitgebreid diner, dit boek garandeert dat je altijd iets lekkers in de keuken kunt creëren.

Voordelen

 • Dit boek bevat makkelijk te bereiden recepten met alledaagse ingrediënten die laag zijn in calorieën. Dit maakt het boek zeer toegankelijk, ook voor de beginnende koks.
 • Het biedt lezers een verscheidenheid aan recepten, van ontbijt tot dessert, wat betekent dat er voor elke maaltijd en elke smaak iets te vinden is.
 • Vele gebruikers wijzen op de gezondheidsvoordelen van het boek. Het lijkt dus een goede tool te zijn voor mensen die proberen gewicht te verliezen of hun eetpatronen willen veranderen.

Nadelen

 • Een reviewer merkte op dat de inhoud niet echt vernieuwend is wat kan betekenen dat mensen die al veel over koken en gezond eten weten, de informatie te basic kunnen vinden.
 • Hoewel het boek wordt geprezen om de hoeveelheid recepten, kan dit ook als overweldigend worden ervaren, vooral voor degenen die nieuw zijn in de keuken en misschien wat meer richting nodig hebben.
 • Hoewel het boek zich richt op eenvoud en toegankelijkheid, kan het zijn dat er in sommige recepten toch meer complexe technieken worden vereist, waardoor sommige gebruikers mogelijk moeite hebben met sommige van de meer geavanceerde recepten.

Na grondige evaluatie van “Altijd lekker”, hebben we vastgesteld dat dit boek een waardevolle toevoeging is voor iedereen die zijn eetpatroon wil veranderen op een gezonde en eenvoudige manier. De gerechten zijn gemakkelijk te bereiden en ondanks hun laag calorisch gehalte, bijzonder smakelijk. Hoewel het boek mogelijk niet veel nieuws biedt voor die-hard voedingsdeskundigen, raden we het van harte aan voor beginners op zoek naar inspiratie, en diegenen die graag nieuwe, gezonde gerechten willen ontdekken.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Vet belangrijk

Vet belangrijk

In onze review bekijken we ‘VET belangrijk’, een innovatief en oog-openend boek van de artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum, die ons een fascinerende reis door de complexe wereld van het lichaamsvet en de talrijke factoren die gewichtsbeheersing beïnvloeden, bieden. Door het doorbreken van mythes en vooroordelen rond vet en obesitas, stelt dit boek ons in staat om onze relatie met voeding en gezondheid te herzien. Deze analyse bevordert niet alleen een nieuwe visie op de gezondheid van het gewicht, maar ook een frisse kijk op hoe we het streven naar een gezondere levensstijl benaderen.

Voordelen

 • Het boek verwerkt wetenschappelijke inzichten in begrijpelijke taal en relateert dit aan de dagelijks praktijk, wat het inzichtelijk en praktisch maakt voor de lezer.
 • Het biedt een informatief en breed perspectief op lichaamsvet, vetverbranding en voeding, inclusief verborgen factoren die bijdragen aan overgewicht en obesitas. Dit kan nuttig zijn voor lezers die hun gewicht op een gezonde en effectieve manier willen beheren.
 • Het boek is gemakkelijk te lezen en boeiend, wat het leren over complexe onderwerpen zoals de functies van vet in het menselijk lichaam aangenamer maakt.

Nadelen

 • Ondanks dat het boek in heldere taal is geschreven, kan de hoeveelheid informatie en de complexiteit van de onderwerpen voor sommige lezers overweldigend zijn.
 • De tips en adviezen in het boek vereisen veranderingen in gewoontes en gedrag, wat moeilijk kan zijn voor sommige lezers om toe te passen of vol te houden op de lange termijn.
 • Hoewel het boek kan worden gezien als een aanvulling op medisch advies, is het belangrijk dat lezers hun gezondheidszorgprofessional raadplegen voordat ze grote veranderingen in hun voedings- en oefenregime aanbrengen.

Samenvattend, ‘VET belangrijk’ biedt een verfrissende en diepgaande kijk op de rol en betekenis van vetten in ons lichaam. We raden dit boek ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar begrijpelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over gewicht, voeding en gezondheid. De inzichten en tips in het boek kunnen direct in de praktijk worden gebracht en ondersteunen een gezonde levensstijl. Hiermee is het niet alleen nuttig voor diegenen die streven naar gewichtsbeheersing, maar ook voor zorgprofessionals zoals diëtisten en voedingskundigen die hun kennis willen verdiepen en opfrissen. Het is een must-read voor iedereen die de complexiteit van ons lichaam en de impact van voeding hierop beter wil begrijpen.

Bekijk prijs op Bol.com

6. De Eetswitch

De Eetswitch

Als recensenten van voeding- en kookboeken weten we dat er een schat aan informatie en advies beschikbaar is. Vandaag voegen we daar een potentiële gamechanger aan toe: “De Eetswitch” door Anki Willemsen. In dit revolutionaire boek worden lezers uitgenodigd om afscheid te nemen van conventionele diëten, calorieën tellen en voedselrestricties, en de overstap te maken naar een totaal andere benadering van eten. Willemsen presenteert een simpele, kosteneffectieve, en vooral, smakelijke manier om gewicht te verliezen en een gezonde levensstijl te omarmen door middel van zes ‘Eetswitch-stappen’, waarbij genieten en voedzame keuzes boven aan staan.

Voordelen

 • Het boek bevat een duidelijk uitgelegde methode en strategie die aangetoond succesvol is voor gewichtsverlies en een gezondere levensstijl.
 • Bevat meer dan 75 gemakkelijke en heerlijke recepten waarbij de focus ligt op voedzaam en gezond eten.
 • Het behandelt niet alleen het onderwerp voeding, maar raakt ook aan andere gebieden zoals mindset en zelfzorg, toegevoegd met praktische tips en boodschappenlijstjes.

Nadelen

 • Sommige lezers kunnen de recepten en methodes in het boek niet vernieuwend of uniek vinden en vergelijkbaar materiaal elders op het internet gratis vinden.
 • Hoewel veel lezers de recepten heerlijk vinden, zijn niet alle recepten voor iedereen aantrekkelijk. Dit is subjectief en afhankelijk van persoonlijke smaak.
 • Het boek is mogelijk minder nuttig voor diegenen die al bekend zijn met voedingsplannen en gezonde eetgewoonten. Voor hen kan de informatie mogelijk niets nieuws of waardevols toevoegen.

Na het met aandacht lezen van “De Eetswitch” en het overwegen van de variëteit aan recensies, concluderen wij dat dit boek potentiële waarde biedt voor mensen die zoeken naar een duurzame, smakelijke manier om gewicht te verliezen en een gezonde levensstijl te bevorderen. Met de focus op mindset, toegankelijke en voedzame recepten, en eenvoudige ‘Eetswitch’-stappen, draagt het boek bij aan zowel culinaire inspiratie als lifestyle transformatie. Hoewel sommigen het boek mogelijk niet vernieuwend vinden, raden wij het over het algemeen aan voor diegenen die klaar zijn met conventionele diëten en op zoek zijn naar een praktische, plezierige benadering van voeding.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Food Body Mind

Food Body Mind

In deze review duiken we in de verrijkende wereld van ‘Food Body Mind’, het baanbrekende werk van voedingsexpert Wendy Walrabenstein. Dit werk belicht de cruciale relatie tussen voeding en algehele gezondheid, op basis van goed onderbouwde, wetenschappelijke inzichten, ver weg van vluchtige trends. Met praktische hints en tips, heerlijke recepten en advies over supplementen en beweging, biedt dit boek meer dan enkel voedingswijsheden – Walrabenstein weeft een compleet landschap voor een holistische benadering van gezondheid die zowel het fysieke als mentale welzijn bevordert.

Voordelen

 • Het boek is een uitgebreide en informatieve gids die voedingswetenschap eenvoudig en begrijpelijk maakt.
 • Biedt praktische adviezen en recepten om een gezonde levensstijl te stimuleren en te behouden.
 • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waardoor de adviezen betrouwbaar en gefundeerd zijn.

Nadelen

 • De overvloed aan informatie kan voor sommige lezers overweldigend zijn.
 • Hoewel het boek plantaardige voeding promoot, kunnen enkele lezers die niet volledig veganistisch of vegetarisch willen zijn, het minder nuttig vinden.
 • Er is mogelijk een gebrek aan diepgaande discussie over hoe individuele voedingsbehoeften kunnen variëren en hoe het aangepaste advies eruit kan zien.

Na het doorlezen van meerdere reviews, kunnen we concluderen dat ‘Food Body Mind’ een uitermate waardevolle bron vormt voor iedereen die zijn of haar persoonlijke gezondheid en welzijn proactief wil benaderen en optimaliseren. Het boek blijkt bijzonder toegankelijk en biedt goede handvatten, of je nu nieuw bent met een plantaardig dieet of streeft naar algemene gezondheidsverbetering. Op basis van de positieve reviews, raden wij dit boek sterk aan voor zowel beginnende veganisten, mensen met chronische gezondheidsproblemen als individuen die gewoon meer willen leren over de invloed van voeding op hun lichamelijke en geestelijke welzijn.

Bekijk prijs op Bol.com

8. Oanh’s Kitchen – Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen

Oanh's Kitchen - Koolhydraatarme recepten uit Oanh's Kitchen

Wij hebben het genoegen gehad om ons te verdiepen in het bestverkopende kookboek “Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen” – Een prachtig vormgegeven bron van inspiratie voor liefhebbers van gezond, simpel en plezierig koken. Met een rijke verzameling aan koolhydraatarme en 100% glutenvrije en suikervrije recepten – van broodjes tot pasta’s, soepjes en desserts – biedt dit boek niet alleen gezonde eetopties, maar ook handige hulpmiddelen zoals weekmenu’s en koolhydraattellingen. Dit maakt gezond eten een eitje, zelfs voor hen die hun BMI willen verlagen.

Voordelen

 • Het boek bevat een breed scala aan koolhydraatarme recepten, met gidsen voor elke maaltijd van de dag en duidelijk aangegeven koolhydraatcounts zorgen voor gebruiksgemak.
 • De ingrediënten van de recepten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt en de gerechten zijn over het algemeen gemakkelijk te bereiden.
 • Het kookboek is niet alleen voor diegenen die een koolhydraatarm dieet volgen, maar bevat ook heerlijke recepten die boeiend genoeg zijn voor elke voedselliefhebber.

Nadelen

 • Het boek kan overweldigend zijn voor beginnende koks of personen die volledig nieuw zijn in koolhydraatarm koken door de hoeveelheid aan recepten.
 • Hoewel de meeste ingrediënten gemakkelijk te vinden zijn, kunnen sommige speciale ingrediënten die in bepaalde recepten worden gevraagd, moeilijker te verkrijgen zijn in kleinere supermarkten of in bepaalde regio’s.
 • De recepten zijn gericht op koolhydraatarm koken, wat mogelijk niet past bij de voedingsbehoeften of voorkeuren van elke individuele lezer of mensen met verschillende dieetbeperkingen.

Samenvattend zouden we het boek “Koolhydraatarme Recepten uit Oanh’s Kitchen” zeker aanbevelen aan iedereen die houdt van eenvoudig, gezond en smakelijk koken. Of je nu je koolhydraat inname wilt beperken, glutenvrij wilt eten of gewoon op zoek bent naar nieuwe, gevarieerde recepten, dit boek heeft het allemaal. Met praktische informatie, gemakkelijk te vinden ingrediënten en overheerlijke maaltijdopties, wordt dit kookboek snel een onmisbaar onderdeel van je dagelijkse kookroutine.

Bekijk prijs op Bol.com

9. Voeding volgens de vijf elementen

Voeding volgens de vijf elementen

In onze zoektocht naar uitmuntende literatuur die diep in de wereld van voeding duikt, hebben we ons deze keer verdiept in ‘Voeding volgens de Vijf Elementen’ van Barbara Temelie. Dit boek ontsluit de eeuwenoude wijsheid van de traditionele Chinese voedingsleer, los van strenge verboden of nieuwe gezondheidsdiëten en benadrukt de energetische invloed van voeding op ons fysieke en mentale welzijn. Deze recensie biedt een grondige analyse van dit holistische voedingssysteem dat gezond leven en eten naadloos met elkaar verbindt, voor zowel voedingsenthousiastelingen als diëtisten en therapeuten.

Voordelen

 • Het boek kijkt vanuit een unieke, holistische benadering naar voeding en gezondheid, gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde.
 • Vol van praktijkgerichte voorbeelden en recepten, maakt het makkelijk om de principes direct in het dagelijks leven toe te passen.
 • Naast algemene voedingstips biedt het boek ook specifieke adviezen voor verschillende seizoenen en gezondheidsproblemen.

Nadelen

 • Het boek kan te ingewikkeld zijn voor beginners die geen voorkennis hebben van zowel Chinese geneeskunde als voedingswetenschap.
 • Sommige van de voorgestelde voedingsmiddelen en ingrediënten kunnen moeilijk te vinden zijn, vooral voor mensen die niet in de buurt van een gespecialiseerde of Aziatische supermarkt wonen.
 • Het taalgebruik en de schrijfstijl kunnen als moeilijk en niet aantrekkelijk worden ervaren, wat het lastig kan maken om de aandacht vast te houden en de informatie op te nemen.

Na een grondige analyse en het afwegen van talrijke recensies, concluderen wij dat ‘Voeding volgens de Vijf Elementen’ een waardevolle aanwinst is voor iedereen die verder wil kijken dan de conventionele voedingsleer. De diepte van het boek trekt hen aan die een sterke interesse voor voeding en gezondheid koesteren en die daarnaast openstaan voor de wijsheid van de Chinese voedingsleer. Ondanks dat het voor sommige lezers complex kan zijn, is het boek door de meerderheid als verrijkend en verrassend beoordeeld. Wij raden dit boek dan ook zeker aan voor personen met een passie voor voeding, een verlangen naar gezondheid en voor diegenen die bereid zijn een stap verder te zetten in hun welzijnsreis.

Bekijk prijs op Bol.com

10. Vegetarisch

Vegetarisch

Als voedingsdeskundigen en fervente leesliefhebbers, storten wij ons op de taak van het recenseren van het nieuwste boek van Project Gezond – ‘Vegetarisch’. In dit boek presenteert Project Gezond een overvloed aan eenvoudige en smakelijke vegetarische recepten die niet alleen een culinaire sensatie beloven, maar ook bijdragen aan een gezondere levensstijl. Of het nu je doel is om wat kilo’s kwijt te raken, of simpelweg om meer variatie te brengen in je eetpatroon, dit boek biedt uitgebreide weekmenu’s om je te begeleiden op je reis naar een gezondere zelf. Laten we dieper duiken in de kennismaking met vegetarisch eten dat absoluut geen opoffering van smaak of voldoening betekent.

Voordelen

 • Boek bevat een veelheid van vegetarisch recepten die eenvoudig te bereiden zijn.
 • Er zijn handige weekmenu’s met duidelijke aanduidingen voor gezond eten en afvallen, aangepast aan verschillende inname caloriëen per dag gebaseerd op het aantal personen.
 • Het boek is motiverend en leerzaam, helpt bij het verminderen van vleesconsumptie en bevordert gezonder eten.

Nadelen

 • Er is kritiek op het ontbreken van creativiteit en diepgang in de recepten – veel hiervan zijn conventionele gerechten omgezet naar vegetarisch met behulp van vleesvervangers.
 • Er kan een mogelijk overschot zijn aan bepaalde ingrediënten na het volgen van recepten, wat mogelijk verspilling kan veroorzaken als gebruikers niet creatief omgaan met de overtollige ingrediënten.
 • Ondanks zijn doel om mensen te helpen bij vegetarisch koken, kan dit boek tekortschieten voor ervaren vegetariërs die reeds bekend zijn met veel alternatieve vleesvrije gerechten.

Al met al hebben wij waardering voor de poging van Project Gezond om een gebalanceerd vegetarisch dieet te promoten met hun nieuwste boek ‘Vegetarisch’. De recensies laten echter zien dat de recepten op basis van vleesvervangers kunnen overkomen als fantasieloos en dat de auteurs meer diepgang in de vegetarische voeding hadden kunnen nastreven. Tot slot, raden wij dit boek aan voor degenen die op zoek zijn naar overzichtelijke weekschema’s en duidelijke recepten om gezond af te kunnen vallen met vegetarisch eten, ook voor degene die regelmatig een dagje zonder vlees wil koken. Sommige recepten vereisen meer creativiteit dan andere, maar over het algemeen vinden we dit boek een nuttige toevoeging aan elke culinaire bibliotheek.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Op basis van onze analyse kunnen we concluderen dat er talrijke bronnen zijn, waaronder diverse boeken, die nuttige en praktische inzichten bieden over voeding en dieet. Ze helpen ons niet alleen om onze eetgewoontes beter te begrijpen, maar ook om effectieve veranderingen door te voeren die bijdragen aan onze algemene gezondheid en welzijn. Voortdurende educatie is cruciaal in het streven naar een gezonder leven, en de door ons geselecteerde boeken vormen een waardevolle bijdrage aan dit proces.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *