De Top 7 Beste Boeken Over Voetbal In 2023 (in het Nederlands)

De Top 7 Beste Boeken Over Voetbal In 2023 (in het Nederlands)

Als doorgewinterde liefhebbers van zowel literatuur als voetbal, hebben we talloze uren besteed aan het onderzoeken, lezen en analyseren van de beste boeken over deze geliefde sport. We hebben verdiepende verhalen ontdekt die verder gaan dan het veld, en we zijn verheugd om onze topkeuzes met jullie te delen. Hierbij presenteren wij: de onontdekte wereld van voetbalboeken die iedere fan moet lezen.

1. What It Takes

What It Takes

In onze meest recente review duiken we in het inspirerende leven en de indrukwekkende carrière van Sarina Wiegman, zoals beschreven in haar boek ‘What It Takes’. We bespreken haar reis van een enthousiaste voetballer tot één van de meest gerenommeerde coaches in de voetbalgeschiedenis, die wordt gekenmerkt door haar unieke coachingfilosofie en haar consistente streven naar perfectie. We zullen ook aandacht besteden aan Wiegman’s invloedrijke rol als voorstander voor gelijkheid en kansen in het voetbal, en hoe dat tot uiting komt in haar werk en in deze boeiende biografie.

Voordelen

 • What It Takes geeft een unieke inkijk in het leven en de carrière van een van de meest succesvolle voetbalcoaches ter wereld waardoor het zeer inspirerend kan zijn voor zowel voetbalfans als aspirant-coaches.
 • Het boek promoot gelijke rechten en kansen in de voetbalwereld, waardoor het ook een belangrijk gesprek voert over gendergelijkheid en diversiteit in sport.
 • De persoonlijke verhalen en ervaringen van Sarina Wiegman maken het boek boeiend en relatable, wat een dieper inzicht biedt in de uitdagingen en overwinningen in haar carrière.

Nadelen

 • Het boek biedt voornamelijk een diepgaande blik op de voetbalcarrière van Sarina Wiegman, wat mogelijk niet aantrekkelijk is voor lezers die meer geïnteresseerd zijn in bredere discussies over voetbal of sport in het algemeen.
 • Hoewel het boek de coachingfilosofie van Sarina Wiegman grondig beschrijft, bevat het mogelijk niet genoeg praktische adviezen of tutorials voor diegenen die hun eigen coachingsvaardigheden willen verbeteren.
 • Het persoonlijke karakter van het boek kan ervoor zorgen dat sommige aspecten van Sarina’s leven en carrière subjectief worden gepresenteerd, wat de algemene objectiviteit van het boek zou kunnen verminderen.

Na een zorgvuldige bestudering van ‘What It Takes’, concluderen wij dat het een absolute ‘must-read’ is voor niet alleen voetbalfanaten, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in leiderschap en gelijkheidskwesties. Ongeacht je achtergrond of sportkennis, zal het verhaal van Wiegman je inspireren en motiveren. Wij geloven dat dit boek een essentiële toevoeging is aan de boekenplank van elke aspirant-coach of iedereen die waarde hecht aan gelijkheid en diversiteit in de sport.

Bekijk prijs op Bol.com

2. Voetbal IQ

Voetbal IQ

Als fervente voetballiefhebbers en lezers zijn we altijd op zoek naar boeken die dieper graven dan het oppervlakkige spel, die ons begrip van de dynamiek van het voetbal verbeteren. Vandaag hebben we het genoegen om het boek ‘Voetbal IQ – Het geheim van slimme spelers’ te reviewen; een internationale bestseller die naar verluidt de nieuwe standaard zet voor zowel jeugdspelers als hun trainers. In dit boek worden we meegenomen in de cruciale rol van waarneming in voetbal, en hoe dit benaderd kan worden met verschillende facetten van het spel, op een manier die toegankelijk en verrijkend is voor elk niveau van begrip. Laten we dus een diepere blik werpen op wat deze bijzondere leeservaring te bieden heeft.

Voordelen

 • Het boek is to the point, zeer toegankelijk en is voorzien van heldere uitleg, wat het een interessant leesmateriaal maakt voor zowel jonge spelers als trainers.
 • Het boek is rijk geïllustreerd met leuke cartoons waardoor het voor jongere lezers aantrekkelijker en makkelijker te begrijpen is.
 • Voetbal IQ biedt bruikbare tips, advies en interessante voorbeelden voor jonge spelers om hun spel te verbeteren.

Nadelen

 • Hoewel het boek heel toegankelijk is, kan het vereisen dat jongere lezers ondersteuning nodig hebben van een volwassene om sommige concepten te begrijpen.
 • Er wordt in de reviews niet genoemd dat het boek rekening houdt met verschillende spelposities, dus het is mogelijk dat niet alle delen van het boek even bruikbaar zijn voor alle spelers.
 • Hoewel het boek een internationale bestseller is, zal het culturele en nationale verschil in voetbalspeelstijlen mogelijk niet volledig worden behandeld.

Na het grondig overwegen van verschillende meningen, is het duidelijk dat ‘Voetbal IQ – Het geheim van slimme spelers’ een hit is onder de jeugdige voetballers, evenals hun begeleiders. De waardevolle tips, de heldere uitleg en de toegankelijke schrijfstijl maken het een favoriet onder de lezers. We raden dit boek dan ook ten zeerste aan voor jonge voetballiefhebbers die hun spel willen verbeteren, en voor hun trainers en ouders die hen scherpzinnige inzichten en ondersteuning willen bieden. Kortom, een voordelige en leerzame investering op weg naar beter voetbal.

Bekijk prijs op Bol.com

3. Wereld Voetbal Atlas

Wereld Voetbal Atlas

Als fervente voetbalfanaten en boekenliefhebbers, verwelkomen we je in onze wereld van boekrecensies. Vandaag duiken we in de bladzijden van de ‘Wereld Voetbal Atlas’ geschreven door Gerard van Gemert, een boek dat een schitterende mix van voetbaltrivia en geografische kennis belooft. Wij onderzoeken hoe dit boek de lezer op een reis door de wereld van voetbal neemt, waarbij de rijke details van tekenaar Job van Gelder de boeiende feiten en inzichten tot leven brengen.

Voordelen

 • Leerzaam boek: naast het leren over voetbal, biedt het boek ook informatie over verschillende landen en steden over de hele wereld.
 • Mooie vormgeving: recensenten prijzen de kwaliteit van de tekeningen en de aantrekkelijke lay-out van het boek.
 • Geschikt voor jonge voetbalfans: het boek wordt zeer gewaardeerd door kinderen en jonge voetballers die hun kennis over voetbal willen uitbreiden.

Nadelen

 • Niet alle landen worden behandeld: hoewel het boek een wereldperspectief op voetbal biedt, worden niet alle landen in detail behandeld. Dit kan een teleurstelling zijn voor lezers die specifiek geïnteresseerd zijn in minder bekende voetballanden.
 • Teveel informatie: de combinatie van voetbalinformatie en geografische feiten kan voor sommige lezers overweldigend zijn.
 • Voetbalfocus kan beperkend zijn: voor kinderen die niet noodzakelijkerwijs voetbalfans zijn, kan de focus van het boek op voetbal het minder aantrekkelijk maken als een algemeen informatieve atlas.

Afsluitend, willen we benadrukken dat de ‘Wereld Voetbal Atlas’ een schat aan informatie en entertainment biedt voor de jonge voetballiefhebber. Het boek is zowel leerzaam als leuk, met een perfecte mix van voetbalfeitjes en geografische kennis. Mede door de prachtige vormgeving, is het een absolute aanrader voor jonge voetballers en voetbalfanaten die hun horizon willen verbreden.

Bekijk prijs op Bol.com

4. Derksen

Derksen

Als gepassioneerde liefhebbers van voetbal en literatuur, is het ons een genoegen om een diepgaande review te presenteren van het boek over Johan Derksen, geschreven door de bekroonde auteur Michel van Egmond en de vooraanstaande interviewer Antoinnette Scheulderman. Dit werk biedt een fascinerend portret van de man achter de controversiële televisiepersoonlijkheid – het belicht zijn professionele succes, persoonlijke uitdagingen, langdurige vriendschappen en unieke levensstijl. Ga met ons mee op deze reis, terwijl we de vele facetten van Derksen’s leven en carrière ontdekken, onthuld door deze meesterlijke biografische schets.

Voordelen

 • Het boek biedt een dieper inzicht in het leven van Johan Derksen, niet alleen zijn voetbalcarrière, maar ook zijn jeugdjaren en privéleven.
 • Door de schrijfstijl van Michel van Egmond is het boek gemakkelijk en vlot te lezen.
 • Het boek is niet alleen voor voetbalfans interessant, maar ook voor liefhebbers van bluesmuziek en maatschappelijke thema’s.

Nadelen

 • Voor lezers die Derksen’s carrière nauwgezet hebben gevolgd, kan het boek veel herhaling bevatten en weinig nieuwe informatie verschaffen.
 • Het boek bevat uitgebreide passages over bluesmuziek die niet iedere lezer zal aanspreken.
 • Er is niet veel sprake van diepgaande onthullingen of nieuwe inzichten die een biografie vaak interessant maken.

Wij, als team, hebben collectief geconstateerd dat het boek over Johan Derksen ongekend boeiend en verhelderend is. Het biedt een verrassend perspectief op een figuur die alom bekend is in het voetbal en de samenleving, waarbij niet enkel voetbal, maar ook muziek en brede maatschappelijke thema’s aan bod komen. Hoewel sommige lezers de vele verhalen over blues zangers als afleidend kunnen ervaren en er naar onze mening niet al te veel nieuwe onthullingen in het boek staan, is het in zijn geheel genomen een echte aanrader voor elke liefhebber van voetbal, muziek, of simpelweg het leven zelf. Het is een luchtig boek dat gemakkelijk wegleest en inhoudelijk een breed publiek aanspreekt.

Bekijk prijs op Bol.com

5. Denksport – Het Voetbal Puzzelboek

Denksport - Het Voetbal Puzzelboek

In deze review duiken we diep in de fascinerende wereld van voetbal, gepresenteerd door Denksport in hun ‘Het Voetbal Puzzelboek.’ Een waardevolle bron voor de voetballiefhebber dat boordevol spitse opgaven en verrassende quizzen zit, en je langs de meest iconische stadions, opmerkelijke transfers en bijzondere records in het nationale en internationale topvoetbal voert. Met Denksport wordt niet alleen jouw honger naar voetbal gestild, maar krijgt ook jouw brein een goede training. Let’s dive in!

Voordelen

 • Het boek levert uitdagende puzzels met interessante, voetbal gerelateerde thema’s. Het dient dus niet alleen als entertainment, maar ook als een leerzame bron voor voetbalfans.
 • Dankzij de variëteit aan puzzeltypes is het boek geschikt voor een breed publiek, ongeacht hun favoriete type puzzel.
 • De puzzels voelen als een quiz aan, waardoor ze een interactieve en boeiende uitdaging bieden.

Nadelen

 • Er kunnen mogelijk problemen zijn met de bezorging van het boek, wat kan leiden tot ongemak of teleurstelling bij klanten die het snel nodig hebben.
 • Het boek is wellicht niet interessant voor mensen die geen voetbalfans zijn of geen interesse hebben in de thema’s die in de puzzels worden gebruikt.
 • Hoewel het boek een breed scala aan puzzeltypes biedt, kan het enkele puzzeltypen missen die sommige puzzelliefhebbers graag oplossen. Hierdoor kan het zijn dat niet alle puzzelliefhebbers het boek bevredigend vinden.

Na zorgvuldige overweging concluderen wij dat ‘Het Voetbal Puzzelboek’ van Denksport een fantastische investering is voor elke voetballiefhebber. Ondanks enkele bezorgingsproblemen, die buiten de controle van de uitgever vallen, zijn de lezers over het algemeen zeer positief over de inhoud, met name de uitdagende puzzels en boeiende voetbalquizzen. We bevelen dit boek dan ook van harte aan voor iedereen die niet alleen voetballiefhebber is, maar ook houdt van een ontspannen mentale uitdaging.

Bekijk prijs op Bol.com

6. Adrenaline

Adrenaline

Wij zijn verheugd om jullie onze recensie te presenteren van ‘Adrenaline’, de uiterst onthullende en inspirerende autobiografie van de levende voetballegende, Zlatan Ibrahimovic. In dit boek herleven we de voetbalcarrière van Zlatan in clubs als Ajax, Barcelona, AC Milan en PSG, terwijl we parallel dwalen door zijn levenslessen, besproken met een openhartigheid en diepgang die we nog niet eerder hebben ervaren. Terwijl Zlatan vol zelfvertrouwen de confrontatie aangaat met zijn rol als rolmodel, biedt het boek, geschreven met levendige anekdotes en sprenkels humor, zowel entertainment als waardevolle inzichten voor zowel voetbalfans als de jongere generatie.

Voordelen

 • Het boek brengt een menselijk beeld van de bekende voetballer, Zlatan Ibrahimovic, naar voren.
 • Het bevat een rijke hoeveelheid aantrekkelijke anekdotes die de lezer zullen boeien.
 • Het beoogt inspirerend te zijn voor de jongere generatie, waardoor het een groter potentieel lezerspubliek aanspreekt.

Nadelen

 • Het boek kan potentiële lezers afschrikken die niet geïnteresseerd zijn in voetbal of de specifieke carrière van Zlatan Ibrahimovic.
 • Het boek kan als te confronterend of provocerend worden ervaren, gezien de reputatie van Zlatan.
 • Gezien het hoge aantal reeds verkochte boeken, zou de originaliteit en versheid van het boek een probleem kunnen vormen voor de lezers die naar iets nieuws op zoek zijn.

Na zorgvuldige evaluatie van ‘Adrenaline’ zijn we onder de indruk van de eerlijkheid, humor en de impact die Zlatan’s avonturen en inzichten kunnen hebben op de lezers. Wij raden dit boek ten zeerste aan voor voetbalfans, voor jonge sporters die inspiratie nodig hebben en voor degenen die geïntrigeerd zijn door de complexiteit van het hoogste niveau van professioneel voetbal. Zlatans boek is een ervaring die je zeker niet mag missen.

Bekijk prijs op Bol.com

7. Liverpool

Liverpool

Welkom bij onze review van een selectie unieke boeken over voetbal. Vandaag richten we ons op een bijzondere titel: “Liverpool”, een ontroerende ode van James aan zijn vader en hun gedeelde passie voor Liverpool FC. Dit boek, met zijn vleugjes humor en diepe liefde voor zowel het voetbal als voor de stad Liverpool, belichaamt niet alleen de sport, maar ook de betekenis van familiebanden en traditie. Het neemt ons mee op een emotionele zoektocht naar herinneringen en afscheid, waarbij de allerlaatste wens van een vader op de heilige grond van Anfield een centrale rol speelt. Laten we dit hartverwarmende monument voor een vader en zijn roots verder onder de loep nemen.

Voordelen

 • Het boek beschrijft op een rauwe en eerlijke manier de relatie tussen een vader en zoon en hun gezamenlijke liefde voor Liverpool FC.
 • Het combineren van humor met een serieuze noot maakt het boek luchtig leesbaar. De schrijfstijl wordt zelfs als “beeldend” omschreven waardoor je er volledig in opgaat.
 • Het boek kan meerdere keren gelezen worden, waarbij het telkens nieuwe voldoening en bevrediging brengt aan de lezer.

Nadelen

 • Het verhaal kan emotioneel zijn, wat voor sommige lezers als een nadeel kan worden ervaren.
 • De intense nabijheid van de schrijfstijl kan het moeilijk maken om het boek weg te leggen, wat voor een sommige lezers als dwingend of verslavend kan worden ervaren.
 • Als je geen interesse hebt in voetbal, kan dit boek mogelijk minder aantrekkelijk zijn, omdat de liefde voor Liverpool FC sterk wordt benadrukt.

Na een grondige beoordeling van de recensies, kunnen we met vertrouwen zeggen dat “Liverpool” een uitzonderlijke leeservaring biedt. De woorden van James Worthy raken het hart en zijn schrijfstijl brengt je in het moment om te lachen, huilen en de universele taal van liefde en passie te voelen. Het is een verhaal dat ruimte biedt voor reflectie op onze eigen relaties en tradities. Het boek is zeker een aanrader voor zowel voetballiefhebbers als voor diegenen die genieten van meeslepende familieverhalen. Kortom, “Liverpool” is een hartverwarmend en onvergetelijk boek dat je niet mag missen.

Bekijk prijs op Bol.com

Conclusie

Na een zorgvuldige analyse en onderscheidingsproces van de beste voetbalboeken, zijn we verheugd met deze selectie die ons begrip van het spel enorm heeft verdiept. Wij hopen dat u, net als wij, geniet van deze literaire voetbalreis. Deze boeken bieden niet alleen een breder beeld van de sport maar ook een meer menselijk perspectief op de voetbalwereld, wat elk van ons kan inspireren om ons eigen spel te verfijnen, zowel op als buiten het veld.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *